Last news in Fakti

11 Август, 2023 08:10 7 259 46

"ЦАРЕВО=МУТРЕВО! Не общинари, а вандали!"

  • къмпинг-
  • якото място-
  • царево-
  • зорница софия-
  • каравани-
  • общинари

Това написа режисьорката Зорница София по повод вандалски акт от страна на чиновници на къмпинг "Якото място"

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един от най-красивите морски къмпинги в България е бил жестоко опозорен. За това сигнализира в социалните мрежи българската режисьорка Зорница София. В своя публикация на страницата си във Фейсбук тя разказва как караваната ѝ на къмпинг "Якото място" край Царево е била надраскана с червена боя. Тя сравнява този акт с вандалщина и мутренско поведение.

Снимка: Зорница София

Ето и цялата публикация без редакторска намеса:

"ЦАРЕВО=МУТРЕВО! Не общинари, а вандали, не диалог, а драскане по личната собственост на граждани, не държава, а мащеха!! Изберете българското Черноморие, така ли? Защо?

Господа и дами, извършено е грубо и “мутренско" по вид дамгосване на частни каравани в къмпинг "Якото място" (снимката е от моята каравана, която съм боядисвала собственоръчно), родеещо се с драскането по вратите на едни други опиянени от власт през ‘39 и хич не ми е смешно това сравнение!! Не ви ли е срам, управленци, дъно сте, Община Царево, д ъ н о! Срам за вас. Искали сте телефони на летуващи гости със заплахи ако не си дадат телефона, да им запечатате караваните… какво е това? Носталгия по SS ли? Дамата, на която са искали телефона, се е уплашила от а г р е с и в н о поведение на мъжете-“общинари", защото е била сама, съпругът ѝ е с София и е казала че е просто гост, а не собственик. Заплашили са я, че ако не си даде телефона ще ѝ запечатат караваната.

Чиновниците са новата мафия!!!!!!!!!!

Вие не разбрахте ли, че тази държава няма да се управлява повече от мутри и феодали! Или… ние нещо не сме разбрали?

Значи НЕ ви пречат бетоновит е дворци, затварянето на плажове, частният Росенец, пилона на Рожен с тонове бетон е регистриран като "преместваем обект", но решихте да събаряте (предизборно) един от най-красивите къмпинги в България!!

Къмпинг, печелил множество класации в последните 10 години!!! (Прилагам грамотите 6 на брой!) Къмпинг, който заради правилата в него и облагородяването извършено от създателите му (зеленина, тишина, без коли и пуснати на свобода домашни любимци) е именно предпочитаният от младите семейства с м а л к и д е ц а, къмпинг, където ежегодно се провеждат детски лагери, развиващи артистичните заложби на младежите с помощта на актьори от София (на последния лагер преди месец имаше 50 деца, слагам снимки!).

Къмпинг със зелена трева (която се полива от десетките служители в къмпинга от 5:00 всяка сутрин), с парково осветление и градини (като къмпинг в Европа!), детски площадки (колко къмпинга с детски площадки знаете вие?) и с пауни, да пауни и други животни - за радост на най-малките. Този къмпинг, в който аз избрах да отгледам детето си последните 8 години… Така ли смятате да печелите избори, г-н Лапчев, като разрушите съградена красота и уют? Вие какво конкретно съградихте?!

От името на всички потърпевши културни хора (подписите събираме в коментарите!!), които спазваме правилата и си плащаме годишните наеми, моля и настоявам да бъдем защитени от Държавата от ФЕОДАЛИТЕ-ВАНДАЛИ ОТ община ЦАРЕВО! Като творец, каквито са и съседите ми, като майка, чието дете участва в творческите лагери всяко едно лято от 8 години - искам защита от “местната власт".

Като гражданин и активист от ДА ЗАПАЗИМ КОРАЛ от самото му създаване, като човек който чисти резервата от “по-странни гости", моля някакви по-различни държавници, с човешки, а не с мутренски подход, да седнат със създателите на красивия къмпинг Якото Място и с нас, собствениците на каравани, и да предоговорим условията ако смятате, че нещо не им е наред. Както успяхте да узаконите Рибарско селище Ченгене Скеле / Chengene Skele Fisherman Village, защото е красиво и уникално, така и този уникален за нашите представи къмпинг трябва да се намери начин да съществува. Защото е необходим, съграден с любов и красота, от семействата, избрали българското Черноморие, вместо повсеместната модна миграция в Гърция.

Нека наближаващите избори да не служат за оправдание на овластения вандализъм, хулиганство и разруха. За диалог, моля!

Община Царево, настоявам конкретно неандерталеца, надраскал моята каравана, която аз лично съм боядисвала да заличи гадния си долен и обиден за мен и гостите ми надпис и да ми се извини за неадекватното си за чиновник отношение. Вие знаете ли изобщо, че нашите данъци плашат вашите заплати?

Настоявам държавата Република България да се държи с гражданите си като държава, а не като м а щ е х а.

Очаквам отговор веднага!", завършва публикацията си тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивановски

    78 18 Отговор
    Каква каравана е този скован курник? Аз мога ли да си бацна един такъв отпред?

    Коментиран от #12

  • 2 Миризлив пор

    67 10 Отговор
    То за драскането първо беше хубаво кога Морфов на пияна глава го направи а сега ревете? Отделно "къмпинга" законен ли е или не е? Че ако си паркирам караваната на ваше място "у столицата" ще оревете всичко и ще ме изхвърлите с полиция!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Некой си

    77 10 Отговор
    Значи, мръхлата, типично по български, се жалва с аргумента: "Защо спирате моето беззаконие, а не спирате беззаконието на другите?".
    И тая се води ЕНТЕЛЕКТУАЛКА!!!
  • 5 Кую

    34 5 Отговор
    Авторката знае ли, че там са само странджански глигани вече ашладисани със Софийски величия? Всичко що може да се скапе, ще го скапят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Свободата в България

    34 6 Отговор
    се превърна в Слободия.

    Това е криво разбраната цивилизация, ако ме разбира дамата на Изкуството.
  • 9 Некой си

    57 7 Отговор
    В допълнение!
    Мръхли и мръхльовци като авторката обсебват прекрасни места из цяла България - поставят каравана на ОБЩИНСКА, ДЪРЖАВАНА или дори частна територия. След година са сковали покрив, пристройка. След още година са оборудвани (абсолютно незаконно) с водопровод, електроснабдени, път за кола, паркинг.
    И вече са почти собственици.
    И тези реват за законност и защита от държавата!
    И, понеже държавата и общините се управляват от кр...е...ни, псевдоелитарните псевдодемократи от по-горе си живеят така с години.
  • 10 вятър между ушите

    39 13 Отговор
    не я знам тая и нямам намерение да и чета глупостите сигурно ще е някоя от "интилигенсията", но щом е публикувано тук съм сигурен в едно - путин, руснаците и комунистите са виновни. толкова е просто всичко в наши дни

    Коментиран от #26

  • 11 Наглец

    72 3 Отговор
    Посещавам Къмпинг Юг и местността между него и бившата база на в-к Работническо Дело от повече от 35 години. Последно бях там 2022. Такива като тази дето се оплаква са го обезобразили напълно. “Якото място” е изключително мизерно и рядко грозно явление. Естествената растителност - треви и борова гора са унищожени. На тяхно място има грозни каравани заградени със паянтова конструкция от сковани дъски. Отврат. Ако имаше държава, това нямаше да се случи. Община Царево не само трябва да им иска телефоните, ами да изрине всичко и всички оттам и да ги накара да платят разходите след това. Мизерници с каравани имащи се за природозащитници. Всяко едно малко останало свободно от бетон местенце се превзема от тези наглеци. Слагат си миризливите каравани навсякъде и превръщат всичко в цигански катун. Блях!
  • 12 Дупкосерците

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ивановски":

    вият, като им напомнят за хигиена
  • 13 Баба Кина

    26 5 Отговор
    Царево е депесарска, мутро- бандитска община. А корупционния модел пачка срещу подпис властва от 20 години. На не плащащите- административен натиск и произвол, актове и глоби.
  • 14 Некой си

    57 5 Отговор
    И последно!
    Тая ревла от фейса и цялата им ЯКА СЕКТА ще споделят ли с целокупния български народ КЪДЕ СИ ИЗСИПВАТ ФЕКАЛИИТЕ и перилните препарати?
  • 15 морски

    47 4 Отговор
    Навсякъде са окупирали , без да плащат нищо и затова е целия рев .Така е от години навсякъде по черноморието .Омръзна ми да търпя претенциите на софиянци цяло лято ,сякаш някой нещо им е длъжен . Правят сметище за два месеца и после за изчезват

    Коментиран от #37

  • 16 коментар:

    29 4 Отговор
    100 % -това избирателка на Продажните П...ли и проДай България за да сме на власт, само като прочетеш за пилона и росенец и ти става ясно къде е проблема. някой да и обясни на тая "ъктивистка", че техните хора в мометна управляват в комбина с мутрите и феодалите от гроб и ДпС
  • 17 честното овчарче

    42 2 Отговор
    Боже, какъв пагубен гняв за надраскана барака! Цяла София е надраскана, но това не й прави жпеяатление. Когато й надраскали бараката, ти да видиш, то сълзи, то клетви, то вой до небесата. Ето затова сме на този хал. всичко ни е фалшиво, всички са вторачени в пъпа си и единственото, което ги засяга е собствената им барака. Тази "интелигентка" определя кой бил мутра. Не, че не са, ама и тя е една от тях, Затова рИве, не е очаквала, че може да се случи на нея.
  • 18 Чико

    45 2 Отговор
    В публикацията има много противоречия. Според мен караваната е "подвижно устройство на колела , което предлага ограничени удобства за живеене при временно пребиваване на определените за това места". Тя не е постоянна къща и не може да стои вечно на едно и също място. Придвижва се заедно със собственика си и неговия автомобил. Струва ми се че г-жа Зорница си е поставила караваната "за вечни времена" на този къмпинг, на място което не е нейно, без да се съобразява с правилата които съществуват за къмпинга. Затова нарича служителите на община Царево, мутри. Време е някои хора да разберат , че Държавата ни за да върви напред , трябва да има ред и спазване на правилата от всички ,без изключение. А за боята....в София има какви ли не рисунки по подлези и стени, няма нищо страшно...Патосът тук е излишен
  • 19 мнение

    10 33 Отговор
    Потресена съм от коментарите по-долу! Имам чувството, че са писани по поръчка от общинарите в Царево. Няма нормативна уредба, която да е разписана, как се строи законен къмпинг. Същото е и на Арапя. Абсолютен погром, въпреки, че караваните са разположени на частна земя, със съгласието на собственичката. Маркираха караваните като еврейските врати в онези години, доведоха "майстори" с резачки и се посегна на частната собственост. Абсолютно противозаконно спряха тока и водата и така вече дни наред. Това място беше къмпинг още в годините на соца, но сега видиш ли не може. Къде да отидем всички които мразим бетона и луксозните хотели?

    Коментиран от #22, #25, #27, #35, #43

  • 20 морския

    37 4 Отговор
    До Зорница софийската,кмета в лицето на държавата е длъжен да изрине всичко,което е построено на общински и държавни терени с влезли в сила заповеди за отстраняване.ТИ госпожо,ако си свикнала да получаваш,нарушавайки закона с ясно съзнание ЦЕЛИ 8 години,дошло е време да си ходиш.
  • 21 Може

    41 3 Отговор
    Да се басираме , че тази уфтсъ , като съвсем съзнателно и противозаконно си е сковала барака върху мизерната каравана , си е въобразила , че е окупирала мястото " за вечни времена" , и то безплатно , защото на Интелектуалците им се полага по подразбиране ! Затова е този рев , когато държавата заработи , и покаже на такива , че са равни с всички останали!
  • 22 колежке

    37 2 Отговор

    До коментар #19 от "мнение":

    Вместо да се потрисаш, ни кажи какви документи имаш за ваканционния си имот?

    Коментиран от #30

  • 23 Няма лоша реклама

    29 3 Отговор
    Абе коя е Зорница от София? И защо ни занимават с дерзанията и?
  • 24 Иво

    7 4 Отговор
    Гарантирано от Г Е Р Б 😓
  • 25 Некой си

    36 1 Отговор

    До коментар #19 от "мнение":

    Потресена? По-скоро си разстроена, че някой си позволява да нарушава душевния ти комфорт.
    Арапя, като законен и урегулиран къмпинг, има ЛПСОВ (друг е въпросът как работи станцията), водоснабдяване и електроснабдяване.
    Ти, потресената, ще ни обясниш ли къде се изсипват отпадните води от новите катуни с каравани, изникнали около Арапя и по цялото Черноморие?
    За справка - пробвай да си инсталираш кашона някъде по плажовете в Гърция, Италия или Франция и ще разбереш, че българските общинари са твърде безобидни в сравнение с техните.
  • 26 Пепи

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "вятър между ушите":

    Не четеш ама пишеш.
  • 27 Миризлив пор

    30 1 Отговор

    До коментар #19 от "мнение":

    Пак погледни снимките, аз не видях нито една надраскана каравана! Около караваните има скована дървена конструкция 2 пъти по голяма от караваната и като гледам някои са и на 2 етажа! И май не са преместваеми обекти. Май проблема не са караваните (онова дето като го закачиш за колата и теглиш) а конструкциите да не кажа бунгалата за които макар и на частна земя трябват документи. Между другото същите закони важат и в София. Като ревем за каравани, нека да е само за караваните а не за изцепките отстрани.
  • 28 Краси Марков

    19 4 Отговор
    С "пилона на Рожен", дето й пречел, тази жена ме загуби. Просто спрях да чета оттам надолу.
    Сори, но ми писна от такива. Да я драскат, да и правят каквото щат!
  • 29 ха ха ха аха ха

    0 7 Отговор
    Путлерастки практики.
  • 30 Отговор

    0 11 Отговор

    До коментар #22 от "колежке":

    Имам договор със собственик на терена и платежни документи за години наред.

    Коментиран от #34

  • 31 лошо много лошо

    19 3 Отговор
    селския манталитет отново излиза на яве… занчи може цяла българия да бъде надраскана и няма проблем но надраскат ли МОЙТО нещо става страшно започват да ни се привиждат мутри заговори корупция и какво ли не ! тази публикация на жалката женица доказва колко сме деградирали за 34г. американско робство
  • 32 Море без арендатори

    25 4 Отговор
    И къде е караваната????? Заграбвате, хвърляте всичко в морето и после наглеете. Каравана е на колела, а не барака!!!! Отивай те на езерото Комо да го правите. Безсрамница
  • 33 Цъцъ

    29 2 Отговор
    Доколкото виждам около някаква каравана са издигнати една къща и една плевня!? Тази г-жа има ли архитектурен план и разрешително за строеж, защото на мен за един навес ми искат такова? А земята нейна ми е? Концесия има ли?
    Завзела си е някаква теритирия и подскача, защото видите ли била я е "облагородила" !?
    Пълно е с такива наглеци, когато не им изнася подскачат по жълтите павета, но когато те са в нарушение пак подскачат!
  • 34 Некой си

    29 3 Отговор

    До коментар #30 от "Отговор":

    А разрешение от Електроразпределени Юг за присъединяване имаш ли?
    А разрешение за водоползване от ВиК Бургас имаш ли?
    А къде си заустваш отпадните води? Щото попивните ями СА ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН, драга!
    А договор с фирма за абонаментно обслужване на септична яма имаш ли си?
    А разрешение за изграждане на преместваем обект, издаден от община Царево имаш ли? НЯМАШ, щото преди това трябва да имаш горните документи.
  • 35 ти да видиш

    25 1 Отговор

    До коментар #19 от "мнение":

    Това, че земята е частна не значи, че на нея може да се строи незаконно!!!!
    Това е строителство, около каравани са издигнати жилищни сгради без значение от какъв материал! Дори удостоверение за търпимост нямате! Данъцинплащате ли, такса смет и пр.?
    Изключителножсте нагли, дано ви изринат копторите само заради тази наглост! Значи аз за разр. за строеж може да чакам 2 години да ми скъсат нервите всякакви институции, а вие не можете?
    Нямало било регламент за къмпинг, айде бе!
  • 36 Сталин

    9 0 Отговор
    В България вандализма е национален спорт, всичко е залято с бетон няма трева,няма дървета, няма цветя, няма въздух, няма тротоари, само кал и мръсотия, заведения и ресторанти на мутрите са окупирали тротоари и зелени площи, време е тия мутри и корумпета да се разделят с главите си
  • 37 Градски

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "морски":

    Бъркаш мъжки, софиянци не ходя на бетономорието, оставили сме ви да си плувате в собстен сос
  • 38 От 2007 до сега

    7 4 Отговор
    Станаха 16 години, откак не посещавам нашия морски бряг. Не го знам черно ли е, кафяво ли е. Знам само, че е населено с българи и това е достатъчна причина да стоя настрана. Там, където ходя, е толкова скъпо, колкото мога да си позволя. Не търся по-евтино, не искам по-лошо.
  • 39 БГ тарикатлъци в Гърция

    22 1 Отговор
    Грък никога нямаше да се сети. Купува си нашенецът нивичка близо до беломорския бряг. Бетонира си 4-6 блокчета в терена и отгоре курдисва една каравана или фургон. Иначе е преместваем обект. Започва да води летен живот, че и под наем го дава на поснати. Пристига гръцкия общински инспектор и му казва: След като ви е преместваем обекта моля преместете го с 2 метра, за да докажете тази му преместваемост. Не може да се премести. Хайде 15 000 евро глоба и това преместваемото да си го събираш. И няма не искам, няма недей.
  • 40 Аре моля ви се

    15 3 Отговор
    "Бедните" артисти, режисьори и друга подобна измет висят по три-четири месеца на морето, аре ако обичате да не мрънкате, щото ние обикновените хора едвам имаме пари за седем дни на море.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хашлашки език

    8 2 Отговор
    Що за хашлашки език има тая режисьорка? Що за правопис? Що за нетолерантно и пълно с обиди експозе? Обиди, заплахи, посочване на "добрите" и осъждане на "лошите"? Това е, няма ниво, няма възпитание, това е модела на поведение.
  • 43 ходи

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "мнение":

    Ходи си у вашето село
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Абе

    1 1 Отговор
    Глупости ! Естествено, че управата трябва да има телефон за контакт, в случай на спешна нужда или извънредна ситуация ! А тази е просто ярък пример за комунистически начин на мислене !