Last news in Fakti

22 Август, 2023 19:01 4 898 143

Защо българите не искат да живеят по европейските правила?

  • русофили-
  • сдс-
  • българия-
  • ес-
  • европа-
  • българи-
  • евгений дайнов-
  • васил левски

Левски е искал българският народ да се подреди като равен до останалите европейски

Защо българите не искат да живеят по европейските правила? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Евгений Дайнов:

От момента на последните избори е ясно, както ни напомни тези дни Даниел Смилов, че пред България стоят две задачи, които няма как да бъдат решени едновременно. Едната: да се прекрати мутренско-феодалното управление, наложено от "модела Борисов". Втората: България да бъде освободена от руски зависимости и от свързаните с тях рискове за суверенитета и сигурността на страната ни. Можем да решим или едната задача, или другата. И двете - не можем. Затова в момента управлението се опитва да реши най-вече задачата с откачането на България от Кремъл, кремълчета и копейки.

Искат ли българите да живеят европейски?

Защо двете задачи не могат да бъдат решени едновременно? Основната причина е тази: макар Васил Левски, националната икона, да е поставял задачата българският народ да се подреди като равен до останалите европейски народи, сред самите българи никога не е имало мнозинство, което да иска това да се случи.

Никога, в нито една секунда от своето формиране като нация (да речем - от втората четвърт на 19-ти век) мнозинството от българите не са искали да живеят по европейски. В по-благоприятни времена сме излъчвали проевропейско малцинство - достатъчно голямо, та да може да повлече след себе си един по същество ориенталски по нрав и крепостен по манталитет народ. В по-лоши времена това малцинство е било толкова малко, че е било успешно мачкано и тероризирано от ориенталското мнозинство.

Миналото не е задължително да определя бъдещето, но все пак оформя някакви негови възможности и невъзможности. С тях е добре да се съобразяваме, за да не се проваляме в опит за постигане на невъзможни цели.

Оттук: всички планове за (поредното) поевропейчване на българите задължително трябва да имат предвид, че мнозинството българи няма да искат да живеят по европейските правила - не и в следващите две-три-четири поколения. Не са го искали и няма да го поискат. И никога няма да излъчат решително, устойчиво проевропейско парламентарно мнозинство и съответното правителство. Това няма как да се случи.

Тогава? Какво може да се направи и какво - не?

Най-важното нещо, което трябва да се знае (и от което следва всичко останало), е, че всеки европейски период в българското развитие е много кратък. Историческият прозорец се отваря пестеливо и за малко: девет месеца правителство на Филип Димитров; 48 месеца на Иван Костов; шест месеца на Кирил Петков; и в момента - кабинетът "Денков", който е на път да закръгли три месеца живот. Като за 34 години - не е много. Повече е, отколкото в отчаяни страни като Русия, Беларус или Молдова, но не е много.

Европейското състояние на българската политика е винаги интерегнум, кратко междучасие, разделящо два епизода от ориенталско-феодалния сериал. По време на интерегнума всички действия на всички субекти - политически, обществени, медийни, академични, които следват Левски и искат европейски начин на живот, трябва да бъдат подчинени на една и само една задача. А именно: краткото време на нормалност, което изтича като пясък в пясъчен часовник, да бъде натъпкано с такива управленски действия, които да задържат България в ЕС и НАТО по време на следващия ориенталски епизод.

Това означава работа единствено и само за общото благо, загърбване на всички ревности, дрязги, интриги, планове за собствено политическо бъдеще и подобни. А потъването в себичност и интриги за сметка на общото благо постига една-единствена цел: обезсилва европейския импулс, делегитимира неговите носители и подготвя връщането на ориенталско управление.

Работят ли управляващите за общото благо?

Това ли се случва в момента? Нека всеки деец, свързан с управлението, си зададе този въпрос, гледайки си физиономията сутринта в огледалото: "Работя ли за общото благо с пълното съзнание, че свое благо няма да получа? Или скрит зад общото следвам свои си - лични, групови, партийни - цели, които да постигна за сметка на прецакването на съюзника, съратника или партньора?".

Историческият прозорец, докарал на власт сегашното европейско управление, вече се затваря. От момента на появата на "Продължаваме промяната", общността на ПП и ДБ непрекъснато губи гласове. През ноември 2021 година двете формации заедно имат 840 138 гласа. През октомври 2022 гласовете са 692 627, а през април 2023 - 621 069. За година и половина са загубени 220 000 гласа (около 22 депутата), подкрепяли европеизирането на България.

Ще рече: политическата сила изтича от европейската алтернатива. Времето, което остава за постигането на необратими резултати, не е много. То трябва да бъде употребено за вършенето на много работа - скромна, без хвалби и изцепки (които вече започнаха).

В ситуации, подобни на сегашната, ако не се работи, се разрушава. Ако европейският прозорец не се държи отворен с пълна мобилизация на силите, се подготвя връщането на ориенталщината. Средно няма.

Мераклии за величие чрез разрушение обаче винаги има. Логиката е балканска: ако тези ги няма да ме засенчват, всички ще харесват само мен. Всеки българин, независимо дали е завършил УНСС, Харвард или МГУ, носи тази поквара в себе си; въпросът е тя да не бъде пускана на свобода.

Кой свали проевропейските правителства?

Правителството на Филип Димитров, първото нормално такова от началото на септември 1944 година, бе свалено от депутати от СДС, които тогава бяха ултраизвестни и очакваха, при освобождението си от Димитров, да станат господари на вселената. Никой не ги помни. Правителството на Иван Костов бе делегитимирано отвътре, от днес забравени тогавашни суперзвезди на СДС, убедени, че след края на Костов именно те ще станат господари на вселената. Никой не ги помни и тях. Правителството на Кирил Петков бе свалено отвътре - от ИТН и БСП, внушили си, че веднъж освободени от оковите на това управление, именно те ще станат ... (допишете сами). След което обаче ИТН дори не влезе в парламента, а БСП продължи да се топи като снежен човек на априлско слънце.

Действията и думите днес оформят реалността утре. Използваните средства формират резултата. Добре е това да не се забравя.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 143 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корекция

    161 100 Отговор
    "Защо българите не искат да живеят по джендьpските правила"!

    Коментиран от #60, #84

  • 2 Българин

    156 97 Отговор
    Европейска правила да се чете да слугува на западните импералисти и да променят история и духовни семейни ценности
  • 3 DW - Пропаганден машинен

    159 93 Отговор
    Защото това не са "правила", a джендъpдиктатуpа!

    Коментиран от #13

  • 4 ГОРСКИ

    137 55 Отговор
    Защото е за едни майка а за други мащеха!!!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 комунистче

    72 66 Отговор
    не българския народ, фалшивите елити на прехода, боклуци, събрани от кол и от въже, не искат да живеят като другите, и да направят България нормална европейска държава

    Коментиран от #26

  • 7 Защото

    72 65 Отговор
    са балканци и ориенталци !
  • 8 Плашимир

    62 46 Отговор
    Нетатник. Равен с европейските народи! Не както сега ни третират за трето качество!
  • 9 Копейките сега

    66 70 Отговор
    Вместо еврото утре. За това. Малки и продажни душици, дето още верват, че руСССия ще ги отърве и те не знаят от какво.

    Коментиран от #17, #128

  • 10 Кресна

    115 50 Отговор
    Защото България бе е част от Европа .Заплатите като европейските ли ? 16 години в ЕС ,а живота е паднал с няколко нива .Защо трябваше да унищожим;армия ,селско стопанство и икономика за да вкарваме само боклуците от ЕС? Защо ни принудиха да закрием част от енергийните блокове на АЕЦ? Защо запада не ни приема на равно в ЕС? И един пресен пример с българин в Испания .Човека си подава документите за националната полиция ,отлично резултати и е най добрия от групата ,но го пращат в Паис Баскос където никой не иска да работи ,и в групата са 3 чужденци и французина е изпратен във Валенсия ,Италианеца в Андалусия ,а на българина директно в прав текст му е заявено ,съжаляваме но ти не можеш да се сравняваш с тях .За това и българите се наситиха на ЕС и все повече не желаят да са част от ЕС.Единствените хора които желаят България в ЕС са политиците и Бизнеса .Отговорете си сами защо е така .

    Коментиран от #30

  • 11 Защото тези, които

    46 50 Отговор
    не искат европейски правила, а славословят дивашките диктатури са лошо възпитани, слабообразовани и нечетящи, превърнали невежеството в Култ.

    Коментиран от #15, #139

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 И какво ти пука дали е жендър култура?

    36 73 Отговор

    До коментар #3 от "DW - Пропаганден машинен":

    Кого го е.. кой на кого го слага? Вече 150 години руСССия граби с пълни шепи от България, ама видиш ли, ако някой мъж лапа, голям проблем за всички.

    Коментиран от #81

  • 14 Не искаме

    92 27 Отговор
    Всеки който е прекарал малко време в западна Еврропа последните годин знае , че "европейските правила", общества и стандарт вече не са това което бяха и не са нищо към което да се стремим...
  • 15 На кратко

    37 44 Отговор

    До коментар #11 от "Защото тези, които":

    Комунисти и шумкари. Прости хорица, дето са си повервали и с насилие и подмолничество се пробват да се докопат до това дето плитките им тикви не могат.

    Коментиран от #140

  • 16 Не на ЕС

    88 30 Отговор
    Защото не искаме да сме европейски роби , затова . 33 години европейски ценности стигат.

    Коментиран от #18

  • 17 Путин

    59 35 Отговор

    До коментар #9 от "Копейките сега":

    Както е тръгнало еврото няма да съществува скоро , рублата ще доминира колкото и да виете на умряло рософобите вие сте минало с вашето евро и долари.

    Коментиран от #19

  • 18 Ходи в руСССия

    29 41 Отговор

    До коментар #16 от "Не на ЕС":

    Да видим колко ще ти хареса гречка по 6 пъти на седмица.

    Коментиран от #28

  • 19 няма как копейките да доминират

    30 39 Отговор

    До коментар #17 от "Путин":

    Като само една страна ги ползва. Тия опорки поне ги четете преди да ги пишете, няма такива други като съветските клоуни.
  • 20 Копейкин

    48 32 Отговор
    Не на еврото не на ЕС. Референдум за еврото .
  • 21 хаха

    40 20 Отговор
    Поредната пропагандна статия от фейки и дойче зеле.
  • 22 Дивергент

    55 9 Отговор
    Като чета публикации от Дайнов все се сещам за Добри Войников и неговата,,Криворазбраната цивилизация".Как ще премахнеш чуждо влияние,ако не се справиш с тези вътре в държавата,които се облагодетелстват от него ?
  • 23 КУРТ

    45 18 Отговор
    ЗАЩОТО СА РОБСКИ ПРАВИЛА
  • 24 Уса

    54 11 Отговор
    Защото не получават европейски пенсии и заплати.С европейска пимощ биват редовно ограбвани.Колко по ясно от това
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мишо

    53 10 Отговор
    Аз само не разбрах , като пример за евроатлантизма ни дава Филип Димитров и Иван Костов , пък после защо сме евроскептици
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Защото няма кой да ни защити интереса

    53 10 Отговор

    До коментар #10 от "Кресна":

    Защото западняците на едно са много добри - да откриват предателите и иzмекярите в една страна.
    Като намерят местните Меглени кривоусти и нямат проблеми, прокарват си нтрересите а ти купуваш испанско месо от времето на Стоичков.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Възрожденец

    19 35 Отговор
    Копейки, дайте един пример за страна в сферата на влияние на москва, която да не е бедна, корумпирана, безправова и тоталитарна. Една дайте бе !

    В отношенията с Русия има строга зависимост - колкото си по-близко до нея, толкова по-скъпо плащаш. Нали Орбан уж е най-близък до Путин, получавал всички по преференциални цени - и нефт и газ. За това Унгария настоявала за дерогация, не спазва санкции и иска на всяка цена да си получава руски нефт и руски газ. Да, ама не. Тукашните му адепти го хвалят с умната политика - помните замрази цените на горивата. Следва осанна, правил го защото бил много близък до Путин и изведнъж дойде сметката и ..... стана страшно. Дефицити в бюджета, високи лихви, висока инфлация /най-висока в ЕС/. Постоянният му пратеник Сийярто се моли в Москва, но никой не дава ниски цени нито на суровия нефт – плащат за Уралс като за Брент /както при нас/, и природния газ е по-високите тарифи. нито на природния газ, При това за разлика от нас - тяхната компания МОЛ има находища от които добива.
    И се стигна до "шок и ужас" - акцизът върху дизела е 1,09 евро - 2.13 лева на литър!?!, у нас е само 0,65 лева/л. И въпреки всичко дефицити.
    Така че всеки път когато ви дават за пример Унгария и Орбан, и сочат за пример отношенията му с Путинова Русия, и че близките отношения с Москва означават евтини горива или природен газ - си спомнете Унгария. За Москва няма равноправни партньори в Източна Европа, има плащащи васали с корумпирани елити.

    Коментиран от #50

  • 34 Т.Тагарев

    9 27 Отговор
    Българите искат Мая, водка и Русия!
  • 35 дядото

    29 3 Отговор
    браво.това показва какви про европейци сте.не желаят да борят мафията и мутренското управление на бойко-ха-ха,но ще решават проблема с откъсването от кремъл.добре,но защо ни заробвате с ес и сащ.българите не са лош народ,но кога е живял човешки а не робски.и кога са го управлявали честни и национално отговорни политици.
  • 36 Павел пенев

    47 10 Отговор
    Не искаме европейски правила, защото те са създадени за проститутки, мажоретки, педали, и еднополови бракове. Такова е населението на запад и ние нямаме нищо общо с него.
  • 37 Патриот

    22 42 Отговор
    Другари РУСОФИЛИ,
    защо децата ви учат или живеят на Запад, а не в Русия или Северна Корея ? Защо парите ви са в западни банки ? Защо карате Западни коли, а не Заз и Лада ?
    Защо НИКОЙ НЕ емигрира на Изток ?
    Защо криете, че когато Русия окупира България НАШИТЕ синове ще воюват в Украйна, Дагестан, Казахстан, Афганистан ... всички, които русия смята да "освободи" от правото си на свобода и суверенитет – докато ВАШИТЕ купонясват на запад ?
    Защо така арогантно ни лъжите ?
    ЗАСРАМЕТЕ СЕ !
    На кого плащаш скъпото парно заради скъпия руски газ?!
    Къде ти отиват паричките, когато зареждаш гориво в колата и то с най-висока надценка в Европа?!
    На кого плати 1,2 милиард за два реактора?! А 3 милиарда за Турски поток?
    Знаеш ли, че КТБ, от която източиха 4 милиарда лева, е руска банка, в която наливаха парите на българските държавни предприятия?! Благодарение на Асен Василев откраднато не е 7 милиарда.
    Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли?!
    Защо в България има 50 000 руски фирми, и почти нито една от тях не плаща данък!?!
    Защо имат вече над 400 000 имота тук?!
    Знаеш ли, че за 10 години Лукойл е декларирал тук приходи от над 60 милиарда лева и не е платил и стотинка данък печалба?
    Знаеш ли, че над 30% от икономиката ни е в руски ръце?! Колко американски има?!
    Има такива примати, които си вярват, че живеят в колония, защото са примати и роби по душа.

    Коментиран от #51

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Аватар

    27 7 Отговор
    Какво включва Дайнов под проевропейски,като по времето на Левски има една Европа,след двете световни войни друга Европа до около 1980 г.,а сега има една трета Европа,която е на път да разруши това,което е било създадено до сега в същата тази Европа.
  • 40 Възмутен

    16 23 Отговор
    Стига сте приравнявали хомосъветукус към българите !
    Нямат нищо българско в тези копейки.
    Как може да си българин, а да поставяш московия,най големия си душманин, преди България?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Разбрах

    28 9 Отговор
    ППДБ се прегърна с мутренско-феодалното управление на Борисов и чрез мутренско-феодално управление на квадрат ни отдалечава от Русия и ни приближава към европейско робство.
  • 43 Европейските правила

    13 8 Отговор
    Не ги иска червената бивша ДС номенклатура и техните надюследници, заради които имаме 30г криминакен преход и олигархия, която иска да продължава
  • 44 Тоя куполентен соросоид е

    25 9 Отговор
    папагал на каишка от Козяк.
  • 45 няма нито едно доказателство

    13 23 Отговор
    че на 10.11.1989 нещо в България се е променило.
    Съветския посланник пенсионира българския гражданин Тодор Живков и го заменя със съветския гражданин Петър Младенов, който току що се е завърнал от спешна командировка в Москва.

    ТОВА е причината в България все още да няма преход. Ние сме си руска губерния.

    Коментиран от #46, #49

  • 46 Подкрепям

    16 7 Отговор

    До коментар #45 от "няма нито едно доказателство":

    Да не забравяме какво ДС и БКП изнесоха в куфарчета и наложиха модела мутра и борче. 90% от парламента в момента са техни протежета. 150 години кражба и изнасяне на изток продължават!

    Коментиран от #54

  • 47 а защо трябва

    24 10 Отговор
    Защото и в "собствената" ни държава ни третират като роби !
    Защо да пием кокакола, да ядем вмирисани меса, фалшиви шоколади
    и да им даваме бази за окупация ?
  • 48 тука е така

    1 10 Отговор
    Е как защо, защото са македонци! Македонците пък са българи и те така... Все сме от едно колено.
  • 49 иди на Ново село полигона

    29 11 Отговор

    До коментар #45 от "няма нито едно доказателство":

    и ако те допуснат наблизо , тогава говори за губерния.
    България никога не е била окупирана от чужди войски както сега.

    Коментиран от #52, #53

  • 50 Пръц

    24 8 Отговор

    До коментар #33 от "Възрожденец":

    Ходил ли си изобщо в Унгария?Сестра ми живее там.Ходя на гости от време на време.Да ти кажа ли каква е покупателната способност на унгарците и на българите?И пак няма да го разбереш.Що ли?

    Коментиран от #101

  • 51 търсят си правата в чуждата чужбина

    25 11 Отговор

    До коментар #37 от "Патриот":

    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956

    Коментиран от #141

  • 52 Айде бе,

    12 5 Отговор

    До коментар #49 от "иди на Ново село полигона":

    Че кога военните обекти са били със свободен достъп?
  • 53 Никога? Колко да е никога?

    8 9 Отговор

    До коментар #49 от "иди на Ново село полигона":

    С най Добри идваха руски генерали да ме проверяват в поделението. Всъщност проверяваха него.
    Ама никога бе. Никога!

    Коментиран от #119

  • 54 вече е известно

    16 4 Отговор

    До коментар #46 от "Подкрепям":

    2.4 милиарда долара са раздадени в куфарчетата на доверени хора.
  • 55 Некой си

    28 3 Отговор
    Ния сме в Европа от хилядолетия и не желая да живея като роб ! Когато сме имали държава ,тия от Запад са живеели по дърветата !

    Коментиран от #135

  • 56 Някой

    29 3 Отговор
    "Искат ли българите да живеят европейски?" Ами не е ли ясно? По настоящите европейски правила - не.
  • 57 пацо

    21 6 Отговор
    Брадатият музикант,ид.. политолог и всякакъв бок--- какво хубаво има в евроатлантия почти всеки ден се гърмят в училища,улици и почти навсякъде жена с жена се бл---- но не съм виждал при животните такива идиотии,акушерката в България шамароса бебенцето УЖАС,а англичанката ги утрепала,че не е могла още това ли искаш бе иди-- Дяйнов от----о
  • 58 Ива

    21 2 Отговор
    Какви ги дрънка тоя тъпанар?!
  • 59 Ххххххххххх

    27 7 Отговор
    Може би защото хората разбраха, че европейските правила са от типа ,,или си с нас или си мъртъв".
    Може би хората си искат своята култура, традиции и история, а не измислена глобалистична помия.
    Може би, хората не искат децата им да бъдат умствено осакатени от чужда идеология.
  • 60 психиатър

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Корекция":

    Що, ти да нямаш притеснения, относно същността си? Ако нямаш, защо пречиш на другите? Ако имаш, значи си латентен?
  • 61 Ако приватизацията на

    26 2 Отговор
    Костов беше извършена по европейските правила, повечето от нашите родители щяха да са акционери. Това беше една ганьовска приватизация.

    Коментиран от #68, #92

  • 62 Леля Гошо

    17 3 Отговор
    Не, ние не искаме да живеем по брюкселските правила, които зорлем се опитват да ни наложат. Едни са правилата в Дания, други са правилата в Кипър. Когато се отървем от управляващите ни предатели постепенно ще изградим наши правила
  • 63 Кую

    13 2 Отговор
    Защото са лицемерни КА Ва Лчета. Колонизаторска психика. Шибат се семейно, нямат пол и т. н.
  • 64 # идиоти вън

    20 1 Отговор
    Не бе Гена, аз съм европеец и искам да живея по европейски, но не искам да съм слуга на западните европейци, както такива като тебе искат да ме направат за някой долар от Сорос! А всъщност вие комунистическите чеда сте свикнали да предавате народа си!
  • 65 Опа

    17 1 Отговор
    Всички политики работят за собствения си джоб ,не ги интересува Бългрия,, не ги интересува народа. В Библията пише по делата ще ви се въздаде. Никой от политиците не си е платил за престъпленията, кражбите и корупцията. Затова няма и съдебната реформа и върховенството на закона и затова България не е в Шенген
  • 66 ха ха

    14 2 Отговор
    Затова в момента управлението се опитва да реши най-вече задачата с откачането на България от Кремъл, кремълчета и копейки./ и КОЙ реши че това е по важното ? не заслужавате и въздуха който дишате , лицемерни боклуци
  • 67 Коментар

    24 3 Отговор
    Извинявайте,но напоследък от ЕС се държат неадекватно и не само българите не им искаме смотаните правила.Нима ви се ядат насекоми?Нима искате да сте по-бедни като плащате за по-скъпи горива и ток заради някакви безумни санкции?
  • 68 Беше криминална

    10 4 Отговор

    До коментар #61 от "Ако приватизацията на":

    ДС "приватизация" заради червената гнус и нейната олигархия
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 инж. Ганчо Илков

    11 3 Отговор
    Погледнато детайлно борбата за Демокрация е режисирана от старото управление, което оставайки се какво става при съседите, прави ПЛАН за приобщаване към новото, но със запазване на старите порядки. Народът като маса е голяма сила. Народният гняв принуди БКП да се преименува в БСП. Евро депутатите от БСП влязоха в Партията на Европейските Социалисти. Техният представител - Сергей Станишев дори стана Председател на Европейските Социалисти. Как обаче бе приет от Корнелия - като вътрешен противник на воденато от нея Идеология. На Юлския Пленум 1987 година, БКП взе Решение за създаване на Десиденти. Дисиденти с билети на БКП (Желев, Иван Костов, Корнелия Нинова, Петко Симеонов, Асен Мичковски, Петър Берон и много други). Тези Десиденти вместо напред към Европейските ценности, провеждаха Проруска Политика ( ГАЗПРОМ, МОДЕЛА на Приватизацията, непровеждане на Лустрацията и др.). Да незабравяме, че Конституцията бе приета пак от тези десиденти и парламентарното мнозинство на БСП. Българското Общество бе доведено до състояние на Кома. Вижте броят на гласувалите. Миграцията на младите, Политическата действителност, Медийната Среда, Съдебната Система, Икономиката и Демографията, отношенията между Президента и Изпълнителната власт, съдържанието на анонимните коментари.
  • 72 Някой

    18 5 Отговор
    Защото не искаме да има 35 пола, мъжете да носят пражки, децата ни д им се мъти кула с джендърски истории, да бъдем просто дойна крава за западните европейци, да бъдем трето качество хора (веднага след мургавите мигранти) и т.н. Европейските правила ни направиха изчезващ народ. И мизерстващ. И без грам национално самочувствие.
    Да продължавам ли?

    Коментиран от #136

  • 73 1234

    19 3 Отговор
    няма ли да спрете да давате думата на пребоядисаните комунистическите изчадия. ПО тъпо от това "Никога, в нито една секунда от своето формиране като нация (да речем - от втората четвърт на 19-ти век) мнозинството от българите не са искали да живеят по европейски. " едва ли някой ще напише! Кой определя какво значи европейски. Бивши колонизатори, пирати и робовладелци! Айде стига!
  • 74 Фибата

    10 1 Отговор
    Отговорът не е ли очевиден? Ами защото към "европейските правила" ни водят децата и внуците на комунистическата номенклатура и наследниците на ДС, които и днес се имат за някакъв елит! Като едното нищо може да се окаже, че ние си стоим кротко и ги чакаме европейците да се върнат в правия път и няма ние да ходим при тях!

    P.S. Либералната демокрация не допуска правила и правосъдие! Тя заменя всичко със "свобода", която за мнозинството от същите европейци се оказа непоносима! Впрочем кои са т.н. от Дайнов европейски правила, кой ги спазва и колко векове са ги тренирали!
  • 75 Статията е голяма

    11 0 Отговор
    Но по никакъв начин не дава отговор на въпроса зададен в заглавието

    Коментиран от #104

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Вярваш ли си?

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "И какво ти пука дали е жендър култура?":

    Колко казваш истината, по десет на тебе да ти е. Сигурно нямаш деца за сега, но когато имаш и започнат да им размътват главите с извратените ценности, друга песен ще запееш. И да знаеш, животът си прави лоши шеги с такива като тебе, дето си мислят, че всичко що фърка се яде.

    Коментиран от #113

  • 82 Българите искат

    3 2 Отговор
    По европейски правила, но тия като на снимката към статията не разрешават, червената номенклатура извърши мним преход, че искат и днес да продължават за разлика от бивширв соц
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Казус

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Корекция":

    Ако жена ви си смени пола по време на брака и стане мъж , вие ставате ли автоматично п@д@р@сt ?
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Източна ромелия

    7 2 Отговор
    Защото колониалния запад загива и правилата му не струват и пукната пара
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гошето

    7 3 Отговор
    Малко руска ДЕЗИНФОРМАЦИЯ, само че от независим западен източник. Хайде да видим как живеят щастливите американци.Гледайте видеото от тази статия „Les États-Unis en passe de devenir le pays des morts-vivants“ Щатите на път да станат страната на живите МЪРТВИ. такива сцени може да видите и в Ютуба.
  • 92 Преди Костов да извърши,

    8 2 Отговор

    До коментар #61 от "Ако приватизацията на":

    така наречената "приватизация", бе взет заедно с Ал. Божков в щатите, на инструктаж. Когато се върна, започна цялата вакханалия. А забравяш ли как дойде на власт с инструкциите на сорос и посолствоТ0? А планът ран-ът? Така станаха нещата в България. Помниш ли, пак от онова време думите на тогавашният посланик от посолствоТ0, изречени на семинар на Боровец? "Вие не ни трябвате повече от 4 милиона." Де само това да беше.
  • 93 Само имената им и не чета повече

    8 1 Отговор
    Ми не искаме щото от Стара Европа не остана нищо и е попита от американска и ислямска поквара! Тези платенгяси /ромска дума/ много малко са чели за да знаят, че южната част на Европа не сме много по пропагандата, а по мързелът, който обаче ражда разум и творчество!
  • 94 Този изчадляк моди

    4 0 Отговор
    Много режеш ве, да се вкиснеш у осмеля, нископлатен утрепангяс!

    Коментиран от #96

  • 95 ВАЙНОВ,ЗДРАСТИ НАЧИ !

    9 0 Отговор
    ХА,ЕТО ГО ВЕ. ЕВГЕНИ МАЙНОВ НИ АНАЛИЗИРА И ПОУЧАВА !!!!!!ХА,ХА ХА ДОКАЗАН НЕКЪДЪРНИК.
  • 96 ПанелЯ

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "Този изчадляк моди":

    Да се прищиш от жега в кутийката, беден и болен. Ако не студът назима да те отърве от мъката!
  • 97 Тоя не е в час

    10 1 Отговор
    ППДБ е посолствоТО, посолствоТО губи гласове. И рано или късно ще бъдат изритани - и посолствоТО и техните пудели, които работят за чужд интерес в ущърб на държавата.
    Това вече е ставало - през П.С. и В.С. война. Сега историята се повтаря, а ние не сме научили урока си, и ще се повтаря и страдаме докато не си го научим
  • 98 Тапа Нар

    11 2 Отговор
    избройте правилата и сами ще си отговорите - джендърство, извращения с малолетни, васалитет на америка, неконтролируема миграция, още трябват ли?
  • 99 Галя от ПосолствоТО

    11 1 Отговор
    Няма не искам , няма недей. Поръчала съм - изпирате Баце, а той ще ви държи на власт, за да изпълнявате, каквото ви заповядам. И по малко да крадете,повече за зеления, и още повече за нас.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Блогър от Москва

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "Статията е голяма":

    Че дойче Веле кой ги чете?!И евгенито.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Блогър от Москва

    6 0 Отговор

    До коментар #81 от "Вярваш ли си?":

    А тоя ще им смени пола кат нищо.Че и своя
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Блогър от Москва

    2 5 Отговор

    До коментар #53 от "Никога? Колко да е никога?":

    Ти разлика между проверка и постоянно присътствие на чужди войски във екстериториално подселение( база) правиш ли?

    Коментиран от #120

  • 120 Един

    2 5 Отговор

    До коментар #119 от "Блогър от Москва":

    Рашките са присъствали тук няколко години с войски като окупанти, та за какво говорим....
  • 121 Вирус

    6 2 Отговор
    Защото тъпите европейци ни унищожават мислителю
  • 122 Касапин

    6 0 Отговор
    ДАЙНОВ ДА СРАВНЯВАШ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФИЛИП ДИМИТРОВ И НА ИВАН КОСТОВ С ТОВА НА МОШЕНИКА КИРИЛ ПЕТКОВ И НА АЛАБАЛА КОАЛИЦИЯТА В МОМЕНТА Е ВРЪХ НА БЕЗМОЗЪЧНАТА НАГЛОСТ НЯМА ПО ГНУСНО НЕЩО ОТ ДЪРТ ЖЪЛТОПАВЕТНИК ПЛЮЕЩ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД
  • 123 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Искат, искат...много искат. Нашенските политици не им позволяват. Е-е-е, който дип много иска, го няма в България....И така около 3 /три/ милиона работят за доброто и просперитета на европейските / и не само/ страни. Голяма част от тях буквално бяха изхвърлени на улицата от унищожените производства и оставени без препитание. Това бе сторено от мъдрите ни родни политици !!! Същите сега приказват небивалици !!
    За да живеем добре са нужни производства, разни., на нещо. Когато всичко е отдадено на концесии / никой не казва кой колко комисионни е вземал за това / и имаме само едно едро механизирано зърнопроизводство, за какъв начин на живот изобщо ще говорим ?? Освен вносните картофи и ябълки, вярвайте , останях смаян – в "Метро" магданосът и целината.....внос от Израел !?
    Искаме да живеем по европейски!! Никой не ни разрешава. И я караме латино-американски с азиатски привкус !!
  • 124 резервист

    2 0 Отговор
    Хубав изказ, признавам. Професорски. А не е ли вишегласието основа на демокрацията? Ако преобладаващото мнозинство иска нещо то да се случи? И сигурен ли си какво точно иска то у нас? Ориенталското - непременно лошо, а европейското - непременно добро? И двете са далеч от истината. Обществото трябва да се води отпред. Настроенията на хората трябва да се отчитат и насочват. Културата на управление трябва да се усвоява. Това е работа на елита на нацията. Тези които в момента се кичат с това име са много далеч от истината. Кой точно ще ни води и възпитава в европейски ценности? Културтрегери, които изразяват мнението си като драскат по вратите все едно в тоалетна? Или харвардски възпитаници, които с усмивка подкарват стадото с малко ала - бала и овладени властови структури? Кажи, професоре!
  • 125 Ами не

    3 1 Отговор
    Не е баш така! Няма врати и прозорци! Трябва да разбираш за какво си избран и да го правиш! Иначе си заминаваш! СДС бяха избрани за демокрация, а съсипаха селското и създадоха корупционна Конституция с БСП! От тогава до сега е все същото - корупция и нищо друго!
  • 126 Еее живеее си Дайновчето

    3 0 Отговор
    Ееее изтреслякът Дайновец живее по европейските правилаоще 20 години преди да падне Тошо - колеж и уневурситет в Лондон съз заплатете на цървения бу баща -номенклатурчик и парите от моите и на родителите ми удръжки.
  • 127 ТрампЛин

    1 3 Отговор
    Защо ли? Ами защото е ориенталски народ под руЗко влияние!
  • 128 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Копейките сега":

    ЗНАЯТ ЗНАЯТ ...НЯМА ДА ЯДАТ ЕРОПЕЙСКИТЕ БОКЛУЦИ ПЪЛНИ СЪС СКАКАЛЦИ И БУБОЛЕЧКИ ...НЯМА ДА ГИ КРАДАТ ЯЛОВИ КРАВИ КАТО МЕРКЕЛ ...НЯМА ДА ПЛАЩАТ СНАРЯДИ ЗА УКРО ФАШИСТИТЕ С МИЗЕРНИТЕ СИ ПРИХОДИ ....НЯМА ДА ГИ УПРАВЛЯВАТ МАРИОНЕТКИ НА АМЕРИКА
  • 129 Българин

    3 0 Отговор
    Дойче зеле да си гледа работата, аз на дърти години няма да си сменям ориентацията, тоест нама да ротирам за разлика от някой и си оставам българин, неджендър.Изборът си е мой и не натрапвам например на германците те да живеят по моите разбирания.
  • 130 Българин

    3 1 Отговор
    Този дайнов не беше ли от левия бряг ?
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Хохохо

    4 1 Отговор
    До олигофрена Дойнов,пич наври си,еврогейските,либерални порядки станали вече фашистки,отзад,България за Българите,не на подлогите на хамериканците айде бега у фащ.цървул.
  • 133 Нищо от това

    2 0 Отговор
    Дайнов е бивше комунделско изтресляче , ъпгрейтвало се,тунинговалосе в либераст-жендърско троцкистче. Нищо от това не е това европейско за което мечнаеше дьо Гол.
  • 134 ооо

    1 0 Отговор
    намерили са жив свидетел, дето си е говорил с Левски ли?
    или има нов прочит на тефтерчето му след няколко ракии за избистряне на чакрите?
  • 135 И аз да кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Некой си":

    Глупости дрънкаш- иди виж катедралите в Западна Европа, започнати 9-10-ти век, виж кога Испания се е освободила от арабите (14-ти век) и виж Боянската църква, с която толкова се гордеем - нищо лошо, и аз си я харесвам, но човек трябва да е видял повечко от света, за да си знае мястото и да не се изцепва
  • 136 Мухаха

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Някой":

    Няма смисъл да продължаваш с глупостите - никой не иска бедни роднини, затова никой съзнателно и целенасочено нито ни обуначва, нито ни прави бедни; ние не умеем да формулираме правилно приоритетите на нацията, нито да излъчим интелигентен, родолюбив и не- крадящ елит. Кой ни е крив, че Мая Манолова , Румен Гечев, Румен Овчаров, Бойко Рашков и Румен Петков ( тези са някои от любимците ми) вместо да са в затвора, са в политиката и акъл дават, и още искат да цоцат? Урсула ли да ги изрине?
  • 137 Анонимен

    1 0 Отговор
    За да ви крадат и си купуват герданчета, часовници и кои българи останаха, наивните да ги будалкат огаднелите извън НС стари хора дс били те депутатии някои вНСстягайте се да се трудите, но ако ставахте, нямас години да сте на жълтите павета и да го изкарват на невинни хора.. Нали викахте турцитев турция, ама имат работа и земя бол над 5 декара, сега да ви видим българите, че за чеп зеле не ставате, подигравайки и няма място за обиди. Прави са.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 САП

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Защото тези, които":

    Де ги виждаш тия европейски правила.

    За последните 30 години се видя, че Европа гледа на България като овца за стригане.
    Типично поведени е за ЕС дава ме ти пари за нови машини, но може да ги купиш само от нас и при нашите условия. На практика правят така, че никога да не можеш да им бъдеш конкурент.

    На една фирма с 5 човека четирима трябва да са администрация иначе не можеш да се оправиш.
    ЕС не насърчава работа, а бюрокрацията.
  • 140 САП

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "На кратко":

    Кога си си имал с комунисти работа в живота.
    В 99% си си имал работа само с партийци това е такова нещо(живот....) дето него интересува само как да докопа кокала. Днешните партии са пълни с такива.

    Комунистите бяха мечтатели идеалисти, а такива твърде малко доживяха 9,09,1944г.. Срещал съм такива хора и съм работил с тях. И знаеш ли никой от тях не беше на отговорни постове. Единия от тези комунисти напуска БКП около 1960г. никога не се връща да членува в нея за щото ги смяташе за предатели.
    А човека който го беше предал на царската полиция през 1942г, беше член на БКП до 1989 след това стана член на СДС. Ако такъв наречеш комунист е тогава наистина си си имал работа с комунисти и сега е пълно с такива. Само, че за такива си има друга дума.........
  • 141 САП

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "търсят си правата в чуждата чужбина":

    Не се хаби с това зомби никога няма да те разбере.
  • 142 Много просто

    1 1 Отговор
    Искат, но НЕ и ако това означава да си съсипем държавата заради евроатлантическите ценности,
    които и неуважаемия Дайнов не е формулирал.
  • 143 посраната Европа

    0 0 Отговор
    е едно ревливо бебе, което може да бъде напляскано по всяко време. Балканите винаиг са биле трън в дрисливия задник на смотаняците от запада, но ние сме по-смотани от тях и с удоволствие им се дупим. Радвате се на хората, които преди почти 140г. са ни разкъсали на парчета. Тва ли са ви мирогледите?Западът е не по-малко скапан от изтока, дори може би и по-зле. Българите са загинали като нация, въпрос на време е. По елементарна статистика най-бързо обезлюдяване има при управлението на тъпия ГРОБ, a при тях било най-хубаво. Ако махнем от сметката живеещите в Турция , сме под 6 милиона. И кво, за 35г. -33% от населението, тъпота, болни хора и куп други удоволствия. Все още превъзхождаме "великата" западна Европа по много неща. Както е казал японецът на българина: ти имаш всичко , защо и с какво да ти помагам. Спрете да мислите за Украйна, Тунгуска, Газа и кво ли не още. Имаме толкова много работа , че в близките 50г. няма да вдигнем глава от бачкане.Жална й майка на западна Европа ако балканските държави бяха задружни, но не, ние сме "хитри" до безкрая. Лошото е , че известно количество богати бълагри трябва да измрат, но това няма да се случи.