Last news in Fakti

6 Септември, 2023 17:20 3 690 32

Диана Дамянова: Единствено справедливо би било, ако кметът на Царево, лицето Лапчев, подаде оставка още днес

  • кмет на царево-
  • оставка

Също, точно преди оставката, да извади малко от корупционните пари и назабавно да започне да разнася питейна вода в Царево и всички села наоколо! НЕЗАБАВНО!

Диана Дамянова:  Единствено справедливо би било, ако кметът на Царево, лицето Лапчев, подаде оставка още днес - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И понеже от вчера съм на тема оставки, ще ми се да кажа, че единствено справедливо би било, ако кметът на Царево, лицето Лапчев ,подаде оставка още днес.

Не, че има значение за този погубен от герб град, не че през оставащите два месеца до края на мандата му, може да нанесе още вреди, просто символно в такъв момент се подава оставка.

В знак на индивидуална и колективна вина, в знак на човещина, в знак на достойнство, както вчера споменах.

Също и в знак на готовност да не влияе върху резултата от следващите избори.

Иначе, от много години живея повече в планината над Царево, отколкото в София.

Виждам преминаващите покрай прозореца на къщата ми денонощно /най-вече нощно/ огромни, натоварени камиони с дървета.

Виждам засипването на деретата , за да се създадат нови упи-та, където близки до кмета фирми да развият нов бизнес, виждам патьомкинската деревня, която представлява цялото градско строителство , естествено с европейски пари.

Виждам и някой неща, които са станали по-хубави, макар и малко.

Затова, днешната оставка би била символ, макар да не е от значение. По японски!

И би дала знак, че някой е готов да поема морална отговорност за действията и бездействията си.

Ако разбира се, в сглобката не е прието да се повтаря, че вината е изцяло на природата, поради някаква сглобена солидарност с престъпленията.

Също, точно преди оставката, да извади малко от корупционните пари и назабавно да започне да разнася питейна вода в Царево и всички села наоколо! НЕЗАБАВНО!

На многото приятели, които ми се обадиха вчера, да кажа, добре е цялото ми семейство и къщите са цели. В планината е било много страшно, като в зомби филм, но няма толкова щети. Поне на пръв поглед.

(Текстът е от фейсбук страницата на авторката)


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още

    75 9 Отговор
    на часа !!! Би трябвало дори вече да го е направил , но от къде морал и съвест ?

    Коментиран от #25

  • 2 да де

    67 6 Отговор
    Такива като тоя са имунизирани като великият съветник на Тагарев оставка няма да има. След бедствие винаги следва голямо мамбо което не е за изпускане.

    Коментиран от #20

  • 3 Някой

    34 21 Отговор
    Чудесно. И какво ще донесе това? Ще подобри положението ли? По тази логика трябва всички български Кметова, на села и градове, да подадат оставка днес. Защото навсякъде положението е като в Царево - липса на поддръжка на дерета, корита на реки и канали. Презастрояване, заради което са запушени отвеждащите водата дерета...
  • 4 Ганьо

    55 3 Отговор
    Типичен бойкопитек! Мазен и мъчещ се да се прави на умен и разтроен пред евроатлантските твта

    Коментиран от #8

  • 5 тфа

    13 35 Отговор
    другарката мутрофанова?
  • 6 ЧОЧО

    53 1 Отговор
    Алчноста на власт имащите унищожават красивата ни Родина.Това некъде го няма по света,такова бетономорие.
  • 7 Българка

    60 2 Отговор
    Наистина трябва незабавна оставка и разследване! Да проверят всички мушенгии! Как се застрояват дерета? Защо няма отводнителни съоръжения? Защо Царево от малко и привлекателно за туристите селище се превърна в поредния герберски терен за корупция. Нали този кмет твърдеше, че морето, плажът на Царево са чисти? Даже се канеше да съди за огласената истина, че поради липса на инфраструктура, фекалиите са в морето и там водата е в много пъти над нормата замърсена
  • 8 хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ганьо":

    ганьо довечера пак ше има seкиш
  • 9 Паметник на РУСКАТА МАФИЯ стърчи в Царев

    32 11 Отговор
    Да си припомним комплексът на най кръвожадните мутри от свердловската руска мафия в Царево - „ Коста дел Кроко“. Нашето МВР им издава даже български паспорти. Стои цял недостроен квартал като призрак вече повече от 15 години. Много български фирми изгоряха, защото руснаците не са им платили нито лев. Тези същите мутри застрелват с 7 куршума кмета на Елин Пелин – Янко Янков, защото там бяха купили 240 декара земя. Тези същите мутри бяха купили и земя в природен парк „Пирин“ и още на много други места. Цъфти Вечната Дружба на българо-руската мафия. Със същите тези руски мафиоти Бойко Борисов играеше футбол на стадион „Царско село“ в София. Със същите тези мафиоти е свързан и изчезналият безследно от България сръбски мафиот Бато /от сръбските тайни служби/ , който пък е съдружник с бившият зам.министър на МВР Камен Пенков, който пък избяга в Испания, но неговата охранителна фирма Скорпио продължава да развива дейност в България. Дълга верига като свински черва от милиционери всичките от БКП.
  • 10 Ние не искаме да бъде уволнена Дамянова,

    21 17 Отговор
    а да вземе да се скрие, защото извърши толкова много поразии на нашата държава, че е по-добре да хване платноходката за Севастопол!
  • 11 Ако кмета беше турчин

    15 8 Отговор
    щеше да подаде оставка. Българин, никога.
  • 12 ГЕРБ

    27 6 Отговор
    Какво е това вина? Още повече колективна. При нас в ГЕРБ няма такова нещо.
  • 13 фен

    9 21 Отговор
    Абе аз вчера го слушах внимателно, човекът даваше много адекватни инструкции. За разлика от разсеяният Академик Д и изцяло липсващата държава - не визирам пожарната, полицията и т.н., разбира се.
  • 14 И какво

    32 2 Отговор
    Само с това ли да му се размине ?! Тоя човек трябва да отговаря пред закона и обществото за несъобразни с особеностите на терена строителни дейности, за опасността от които е бил многократно предупреден !
  • 15 Човек

    13 17 Отговор
    То друго тази журна,-писка не може да измисли.Призови хората да помогнат,дай и ти своя принос за нещастните хорица от бедствието ,а не се прави на интересна със статия за оставки.Който и да е кмет,какво ще направи срещу природна стихия ,разразила се за минути.Виж Гърция,виж Турция,виж Хаити и т.н.
  • 16 🇧🇬🇪🇺💯

    18 2 Отговор
    Мдаа, вече го написах без да съм живял там, само по коментарите на местните, оставката на кмета на Царево е задължителна,
    за “по японски” никъф шанс но оставка ще е добър старт.
  • 17 МИНА

    20 3 Отговор
    ТОВА ЛИЦЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛИНЧУВА!!!!!!!!!!!!!
  • 18 Хъхъ

    23 2 Отговор
    Още по справедливо би било ако още днес влезне в затвора и лежи за безотговорност и злоупотреба …
  • 19 Е.да ама...

    19 3 Отговор
    по примера на лидера на Герб:
    "Кръв повръщам, власт не връщам!"
  • 20 Търновец

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Ако не ме лъже паметта преди години един много влиятелен столичен адвокат бивш собственик на футбола в Подуене спомена за бизнес дела в този район, адвокатът беше свързан с генерал от КГБ и май доста силни хора от СССР купиха имоти там
  • 21 Млада баба

    10 0 Отговор
    А на нас не ни дава дърва, горското в Тича,Котел. Иде зимата, но с предимство е пелетната фабрика.
  • 22 Урюрвкос

    10 0 Отговор
    сигурно само на мене ми прави впечатление---когато назначат отвън мъж началник започва да изучава колектива с цел да намери офисен планктон за уволняване но когато назначат жена началник тя без много да му мисли започва наляво и надясно ти си уволнен ти си заминаваш и т.н. явно има някаква диагноза по случая.
  • 23 Навсякъде

    15 3 Отговор
    По територията гербераслъка е синоним на кражби и далавери, обаче БГ овчиците продължават да си избират крадливите калинки на баш Бандита (вече изпран).
  • 24 Кмитева

    9 5 Отговор
    Аз да питам тази виждаща жена, като е виждала така добре от прозореца си, то защо не е подала сигнали в прокуратурата или не се е обърнала към органите на реда.

    Коментиран от #26

  • 25 Ок,,,,,,

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Още":

    Но не само той! Има още, и още.....за......оставки......
  • 26 факт

    17 2 Отговор

    До коментар #24 от "Кмитева":

    И като подаде сигнали, какво. Полиция, прокуратура и съд са в играта. Всичките полицаи и магистрати са с един куп апартаменти и вили на първа линия. Мислиш, че някой ще си мръдне пръста? По-вероятно е да подгонят този, който е подал сигнала и да си има проблеми с местните феодали, разбирай мафиоти. Днес видях едно решение на загиналата съдийка. Частна фирма обжалва глоба от 4000 лв., която им е наложена от РИОСВ, за изкопаване на голям ров, вероятно за начало на строителство в природен парк Странджа без надлежни разрешителни. Съдия Москова е отменила глобата, защото не можело да се докаже кой е изкопал рова и е осъдила РИОСВ да плати разноските на добрата фирма. Това е само едно такова решение, кой знае колко още подобни има.
  • 27 Абе

    15 1 Отговор
    Лапчев, как пък не се налапа за толкова години?
  • 28 Тая

    4 7 Отговор
    От кой нафталин излезе.Тъкмо бяхме започнали да и забравяме отвратителната физиономия.
  • 29 Бойко Българоубиец

    8 2 Отговор
    Изсякохме цялата странджа и изнесохме за Турция! По половин милиард долара дърво изнасяме годишно! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
  • 30 Ивелин Михайлов

    7 0 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна засади 20 хиляди дървета през 2022ра и още 8 хиляди през 2023
  • 31 Дими Дм.Минева

    1 5 Отговор
    Ако г-жо Диана Дамянова докажете, че кмета е направил наводнението, да подава оставка. По политически причини да се прави смянаси е чиста глупост. Дайте решение за пострадалите хора като сте загрижена.
  • 32 Максим Загориченски

    2 1 Отговор
    Госпожо пиар, диана дамянова, не знам дали ще прочетете това, спите ли спокойно след това, което с в. рашидов направихте в министерството на културата. Уволнихте от работа и изггонихте насред зима М. Тахир от жилището, защото в книгата си Тахир писа, че майката на в. рашидов е загинала в катастрофа с любовника си бай Иван. Диана, В. Златев, .... един метър земя те чака, в. рашидов вече там.