Last news in Fakti

27 Март, 2024 18:27 3 670 55

Вие, глупави хора

  • емил йотовски-
  • глупост-
  • мислене

Не можете да мислите - приемете го с мъжество!

Вие, глупави хора - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Приемете го с мъжество! Вие сте глупави хора и не можете да мислите. Разсъжденията ви са провал. Те съсипват вашия живот и живота на вашите деца, но най-лошото е, че съсипват тази структура, която по инерция продължавате да наричате държава.

Но не се безпокойте. Ние ще ви кажем какво, къде и как да мислите. Каква е гледната ви точка. Нашата безплатно представена гледна точка е сертифицирана, двойно проверена и петорно пречистена от независими организации, които взимат луди пари, за да дават мнение за това кое е правилно и кое – не. Всяка гледна точка, различна от нашата сертифицираната гледна точка, не е гледна точка, а пропаганда.

Телевизиите, разбира се, също са сертифицирани да поемат само правилните мнения на сертифицираните и петорно дестилирани експерти. Затова не си губете времето в разсъждения, а гледайте телевизия. Гледането на телевизия се стимулира с реклами на продукти, необходими за правилното ви съществуване. Алелуя!

Отклоните ли се от правата линия ще бъдете отлъчени от демократичното общество. Ако продължавате да бъдете вироглави ще се намеси и демократичната инквизиция и ще ви намести.

Нека се върнем на вашата глупост. Вие сте глупави и незащитени. Затова ние ви защитаваме. Защитаваме интересите ви. Слагаме ръка на парите ви, но това пак е във ваш интерес. Налагаме мнението си по всички важни теми, но дори и да не ви харесва имайте предвид, че това е напълно законно, одобрено и гласувано с мнозинство от най-висшите органи.

Вижте се! Само за половин година вие започнахте да повтаряте безсмислени словосъчетания като некоалиция. Некоалиционна коалиция може и да е оксиморон, но това е защото вие сте глупави и не можете да вникнете в дълбочина. Примери ли искате?

Освен това да не забравяме, че вие убивате планетата си и сте виновни за това. Решението на този проблем е да станете по-бедни. По-бедни и по-възторжени. Бедността приемете като възмездие за това, че корпорациите печелят повече. Може и да не намирате логика в горното изречение, но то е вярно, защото ние така ви казваме а вие нямате достатъчно ум, за да го проумеете. Възторжеността я приемете безплатно.

Вие и от правителство нямате нужда, защото изконно глупавите ви избори неминуемо ще водят до глупави правителства. Затова оставете и тази задача с избора на нас. Не се подигравайте на системата ала-бала. Отново за ваше добро.

Вие сте отвратени плащачи на завишени сметки и гласувачи за обричащи ви партии. Никакви разходки за гъби няма да ви спасят от отвращението, освен ако гъбите не са отровни или атомни. Но, като гледам, какви са ни външнополитическите вектори и те са на път.

Добре, и аз съм глупав човек, но със склонност към обобщаване.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 212 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    86 85 Отговор
    Държавата приключи преди 35 години.Сега сме колония от която всеки гледа да отмъкне нещо.
  • 2 честен ционист

    25 56 Отговор
    Ганчо не е глупав, а наивен.

    Коментиран от #25

  • 3 И кво?

    86 76 Отговор
    Много глупава статия.

    Коментиран от #10

  • 4 ха ха

    26 47 Отговор
    Няма полза от безсилен гняв... Или се адаптира човек, или променя нещата около себе си.
  • 5 Бамбука

    54 29 Отговор
    Добра самооценка, продължаваш да драскаш в същия стил с патос.

    Коментиран от #9

  • 6 Браво бе

    57 37 Отговор
    Графоманът нещо се беше умълчал, ама най-после го е ударило вдъхновението да изцърка нещо.

    Коментиран от #12

  • 7 Сандо

    76 76 Отговор
    Текста е изключително труден за разбиране от възпитаниците на новата ни образователна система.Останалите го възприемаме като текст-предупреждение,като Езопова басня,като червена лампа,светнала пред всеки,в който е останала частица човещина.

    Коментиран от #15

  • 8 Описанието

    52 74 Отговор
    даже е повече за СЛЕД като се въведе цифровото евро и АКО ние имаме глупостта, да се откажем от нашият лев!
    Тогава вече юздите са много силно дръпнати. Ако имаш друго мнение, ти спират "парите" и понеже всички документи също ще са само с тази сметка (цифров номер в компютрите), теб вече ТЕ НЯМА изобщо!
    Няма и смисъл да те убиват. Спират ти парите и сам си умрял, щом си "опозиция" и си решил, че може да мислиш другояче...
    Та, това ще е цифровата диктатура, АКО Я ПРИЕМЕМ!
  • 9 инфо

    28 33 Отговор

    До коментар #5 от "Бамбука":

    Вашата посредственост е лесно установима, а простотията ви е сертифицирана.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 много словесни еквилибризтики

    43 48 Отговор
    без грам мисъл и смисъл.Ей такива балалйки като почнат да се напъват за умници направо бактъм.

    Коментиран от #16, #27, #29, #38

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гражданин

    17 35 Отговор
    отровени са гъбите, щото ходенето за гъби, води до четири години отровен живот след това, ама то май няма спасение, и да гласуваш, пак следва същото, а за това кой е тъп, и кой е умен, ако се сравняваме с Лена и Киро, тогава всичките сме тъпи, и не достатъчно дипломирани и квалифицирани за тяхното ниво
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ама то това беше и целта!

    60 40 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    Чак сега, след 30 г. започваме да разбираме вече истинската "демокрация"!
    Вземи им всичко, златото, територия за (безплатни за нас) военни бази, вземи им по-умните и образованите деца, да работят за нас и при нас да плащат данаци, прецакай им медицината, да стане недостъпна за много и да липсват важни лекарства или да са много скъпи, свали им нивото на образованието, за да не могат даже да разберат, че ние им унищожихме индустрията, енергетиката... Ние ще ги накараме да купуват само от нас на десеторни цени всичко. Ще им унищожим и собственото производство на храна, за да ги храним ние с червей, щурци и хлебарки, докато изпукат всичките... Спасяваме планетата от пренаселяване и тези са пътници. Ненужни са! Да живее демокрацията и глупаците, които я искат!

    Коментиран от #34

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Умните хора

    33 36 Отговор
    се произнасят кратко и ясно,а дърдорковците разводняват темите като този момък в стремежа да покажат некакво интелектуално ниво.Да ама не.
  • 18 Прав е човека

    34 34 Отговор
    От бивши турски роби,с сега американски, нищо не става, освен предатели и мошенници

    Коментиран от #31

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Име

    10 9 Отговор
    Много като библейско изказване, с 2 думи - анархия да стане.

    Напротив - изборите си гласуваме и - кой-откъде е - доста партии опитаха и - не става.

    По въпроса за световната конспирация - "Ми за бога - братя - не купувайте".
  • 21 Жалки пълзящи копейки

    13 25 Отговор
    Явно емко пак е имал среднощни noлioции
  • 22 Кому е нужно

    8 25 Отговор
    Да, глупав си! Спри да се напъваш да пишеш, нищо добро не излиза....
  • 23 Какво от това

    12 13 Отговор
    И Цончо е глупав, ама е депутат!!!
  • 24 Бг тъпунгер

    14 7 Отговор
    Горната статия ми описва много точно интелектуалният ми потенциал!
    Нямам какво да кажа, но драскам тука !
  • 25 Много съм глупав

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Ама ако те хвана, всички дупки ще ти поръбя, после всички у вас, и след като свърша с кокошките ще спра. Еевреиски боуклук.
  • 26 Хареса ми!

    22 7 Отговор
    Наистина е необяснимо?!Герб преди,герб сега с пп и дб,водят Държавата България в грешна посока! НО!На избори отново се гласува за тях???????!!!!Не разбирам,виждаш че инфлацията препуска нагоре,виждаш че си предадохме въоръжението на укра,виждаш че единственото нещо,което ги интересува е колко ще откраднат!И гласуваш за тях...защо?!Само една единствена парламентарно представена партия е РАЗЛИЧНА от"евроатлантическото блато",в което ни вкараха насила!И това е Възраждане,алтернативата на сегашното упавление! Гласувайте масово!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    26 3 Отговор
    Всяка сутрин по т.н. "национални телевизии" ни атакува отборът на КЪНДЪРМЪ БАБАИТИ финансиран от посолствоТО. Около 20 говорящи глави и няколко резерви. Някои ги наричат ЛОМ "лидери" на общественото мнение. Техните политически "анализи" са предназначени за онези 80 % от народонаселението, които не умеят да мислят и се страхуват да вземат собствено решение! Ами представете си, че не е успоредно на улицата с козите ?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Брейка

    15 5 Отговор
    Пълно е с малоумници дето се мислят за много информирани и че законите писани от човек трябва да се спазват. Законите са писани за робите, но гoведата не го разбират.
  • 31 김참시오

    7 15 Отговор

    До коментар #18 от "Прав е човека":

    От срам ли пропусна 50 години Съветско управление?

    Коментиран от #40

  • 32 Браво!

    35 5 Отговор
    Благодаря ви, господин Йотовски, за тази статия, толкова истински и болезнен сарказъм не бях срещал скоро! Сам разбирате, че не може да разчитате на много положителни отзиви, но пък колкото повече отрицателни получите, можете да бъдете сигурен, че толкова повече от неволните читатели са разпознали себе си... Бъдете жив и здрав!

    Коментиран от #35

  • 33 Звездите

    6 1 Отговор
    пак почнаха да изчезват.
  • 34 김참시오

    13 13 Отговор

    До коментар #15 от "Ама то това беше и целта!":

    Много точен коментар! Пропусна само да обясниш на публиката, че до това ниво на "демокрация" ни докараха метастазите на БКП в лицето на безкрайните уж демократични превъплащения които яздеха българите 45 последни години. Всеки един /почти/ значим български политик от последните 35 години е с ясно изразен произхад от ДС или Партията. Тая "демокрация" те я построиха за теб, докато набързо смениха господарите. Е, сега слугуват на двама господари - на Московския и на Западния. А ако погледнем страни които разбират смисъла на понятието Демокрация - като Хърватска, Словения, Чехия - хората за тея 35 години създадоха цъфтящи градини с висок стандарт. А ти, щом след 35 години това си "разбрал" за Демокрацията - си заслужаваш съдбата.

    Коментиран от #43

  • 35 김참시오

    5 23 Отговор

    До коментар #32 от "Браво!":

    Ами, ами! СърказЪма на Другаря Йотовски блика от всички руZки сайтове и псевдо-информационни източници. Нито е оригинален, нито остроумен. Просто повтаря за теб руската гледна точка. Чак пък такова възхваляне?!

    Коментиран от #42, #44, #46

  • 36 Хохохо

    5 21 Отговор
    Нищо не му се разбира н тоя . Както всеки път ...
  • 37 Пенчо

    20 4 Отговор
    Болезнено но прав!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ха сега де...

    2 12 Отговор
    Не стана ясно дали накрая трябва да кажем алилуя или амин и да следваме единствено стъпките на пророка, дето ни нарича глупаци! Много станаха вече и човек съвсем загубва ориентация на кой Бог да се моли. До скоро и на този нищо му нямаше, но вече вижда много далеч в отвъдното.
  • 40 Неуко жълто паве

    16 4 Отговор

    До коментар #31 от "김참시오":

    От Освобождението до 1944 г. България се управлява на 99% от русофобски правителства. Резултати: Загубени всички 4 войни, 46% територии, над 500000 убити мъже. Рязане на партизандски главии бучене на колове като турския башибозук.Разстрел от упор на 12 г.деца в Ястребино и Белица.
    Фашистката монархия остави 5 млрд.д.активи
    НРБ осигури на народа 45 г. мир, създаде 18 царски Българии. , промишленост, селско стопанство, армия, спорт и пр. и пр.
    Комунизмът остави 141 млрд.д. активи
    За 34 години, фалшивите комунисти се преобуха и заедно с фашистките отрочета ликвидираха България и българите

    Коментиран от #45

  • 41 Блек Дъб

    11 0 Отговор
    Знаете ли как се стиска мокър чорап и лимон . Колкото и да стискаш все пуска,пак стискаш пак пуска . Познайте
    кой е лимона и чорапа. 35 години ни стискат и ние пак пускаме
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Не съм разбрал чак сега!

    16 0 Отговор

    До коментар #34 от "김참시오":

    Аз даже не живея в България. И моето мнение за демокрацията не обхваща само "нашата", "комунистическата"! Но защо тези от ЕС и от САЩ признават нашите корумпета и унищожители за "управители" на страната цялото време? Значи и те играят с тях, против народа? Бил съм в много страни по света и то в уж "успешните". Но и на ум не ми е минавало, че може в 21-ви век да се признаят официално от евро-бюрократите за "храна" на европееца хлебарки и червеи!
    Знам, че азиатците ядат такива разни насекоми, но ние сме друга цивилизация. Моята съдба е добра, не мога да се оплаквам. Но от тази гледна точка ме интересува вече съдбата на целия народ и на другите европейски страни! Излязал съм вече от периметъра само на собствените ми интереси!
  • 44 тъпунгер

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "김참시오":

    120%
  • 45 я пак

    2 12 Отговор

    До коментар #40 от "Неуко жълто паве":

    Защо говориш за история, която дори не знаеш, не разбираш, не си съвременник, а пропускаш и хилядите жертви от лагерите ТВО (Трудово-възпитателни общежития) в Белене, Скравена и много други, като през 1990 г. БКП се преименува в Българска социалистическа партия и назначава комитет за проучване на лагерите. Той установява, че между 1944 г. и 1962 г. има приблизително 100 лагера за принудителен труд в страната. Между 1944 г. и 1953 г. около 12 000 мъже и жени минават през тези лагери и повечето не излизат живи от там, а допълнителни 5000 между 1956 и 1962 г. В Белене имаше свинарник, като прасетата се хранеха основно с мъртви или полуживи трупове на пребити до смърт лагерници. Ако на теб само са ти говорили за "светлото бъдеще на комунизма" аз съм живял в него в миналото. Недей да подвеждаш хората, които също като теб не знаят истината.
  • 46 Защо да е "руска"?

    7 5 Отговор

    До коментар #35 от "김참시오":

    Гледната точка? То и в Русия е същата тази "демокрация", оцветена с тяхната народопсихология и друга степен на търпимост на народа там. По време на лъжата пандемия и в Русия имаше същите мерки, затваряния, преследвания, тестове и подобни. И те играха също в тази планетарна игра на глобалистите. Това веднага показа, че и Русия е поробена от същите. И сега с тази война пак се вижда, че тя пак играе с тях... Така, че няма някаква специална "руска" демокрация! Същата си е, както навсякъде!
  • 47 бай Даньо

    2 2 Отговор
    Йотовски защо "НО със склонност за обобщаване", амчи те глупавите си умират от кеф да обобщават те така и правят глупостите ... и защо си мислиш че не си прав ... като във заглавието де!?
  • 48 българка

    1 12 Отговор
    Добре е описан всъщност животъът при социализЪма, когато Партията мислеше вместо хората, Партията казваше кое е правилно и кое не, Партията беше "права, дори когато съгреши", никой нямаше право да поема някаква инициатива, ако не е одобрена от Партията. И сега този другар, преструващ се на господин, се опитва да внуши, че демокрацията била като социализЪма, но той ЛЪЖЕ, защото това у нас не е демокрация, а мафиотизация и то повсеместна! Така се е загнездила от горе до долу в държавата, че нищо не я мори, НИЩО! И гледайте пак да гласувате за мафиотите, за да потвърдите това, което е казал един умен човек "Прост народ, слаба държава!"

    Коментиран от #49

  • 49 да ама не

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "българка":

    Най много гласуват за мафиотите тези, на които се плаща. Проблема е, че мафиотите призовават другите да не гласуват, а на по голямата част много им харесва този призив. На наивния българин, каквито се оказаха мнозинството, най му харесва нищо да не прави и всичко да му се дава наготово, а той само да търси недостатъците на другите. Така гласуващите са едни и същи, избраните също, а мнозинството българи, които реално само представляват държавата без да участват в управлението, защото не се интересуват от съдбата ѝ, чакат някой да благоволи да им избере управници, които да не гледат своя личен интерес, а този на чакащите благоденствие. Такива идиоти никой не е намерил никъде по света, няма да се намерят и тук. Единствения начин е народа да е сплотен ида следва собствения си интерес, а всяка от партиите да прави усилия за да спечели доверието му. Ако иска да заслужи позиция във властта. Обратното никога няма да бъде в полза на обикновените граждани.
  • 50 Благоразумие човек

    4 0 Отговор
    Добре написано. Тези, които са създали квалификациите, определят съвременния човек като разумен човек. За тях това са тези, които ги слушкат. Заложили са на хомо приматус, като са се надявали, че е по-лесен за манипулиране. Голяма грешка са направили! Дано не е късно да се корегират!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тот Атланта

    1 0 Отговор
    ................ КАК СЕ СТИГНА ДИ ВСИЧКО ТОВА?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    До колкото ми стига на мен, мисля, че на ГЛУПАВ противоположното е ХИТЪР, а на ПРОСТ – УМЕН . И може човек да е много умен, но - глупав и да е прост – но хитър. Обикновено хитростта и коварството се приписват на нежния, по-слабия, пол. А виждате ли, умните мъже били глупави. Естествено, че всичко е относително / по А.Айнщайн/
    Така е и ще е така, защото нямаме Министерство на съзерцанието, въодушевлението, възсторжеността и ентусиазма / МСВВЕ/ и АЗ да съм съм му министЕр !!