ФАКТИ.БГ

БОЕЦ: Борисов е излъгал за готвен атентат срещу него

За 2019 година колите на НСО са изминали общо 2.5 млн. км, което е над 61 обиколки на Земята по Екватора (40 075 км)

Публикувана: 15 Януари, 2020 11:03
19 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4850
БОЕЦ: Борисов е излъгал за готвен атентат срещу него
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 27 гласа.
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

От сдружението БОЕЦ (България Обединена с Една Цел) представиха отговорите, които са получили на въпроси зададени по Закона за достъп до информация на Националната служба по охрана (НСО).

От тях става ясно, че колите на НСО са изминали за 2019 г. общо 2.5 млн. км, което е над 61 обиколки на Земята по Екватора (40 075 км), уточнява вестник "Сега". За миналата година коли НСО признава за 26 катастрофи с нейни коли, 8 от които по вина на нейни служители. А общо през последните 10 години катастрофите са 254.

И още: Премиерът Бойко Борисов е излъгал от парламентарната трибуна на 21 февруари 2013 г., когато обяви, че в службите има сигнал за готвено покушение срещу него. В отговора от НСО се казва, че през последните 10 години не е имало реална заплаха за нито едно от охраняваните лица.

Ето изявлението на БОЕЦ:

"Темата за НСО е изключително чувствителна за българското общество. Това е една структура със самостоятелен бюджет от десетки милиони, която „охранява” властимащите. НСО е личната преторианска гвардия на Борисов и Пеевски, наследник на УБО на ДС!

Информацията, която стига до българските граждани за тази служба и нейната дейност е изключително оскъдна, въпреки, че тя се издържа с обществени средства. От време на време гръмва по някой скандал с неин автомобил, или служител и тогава завесата се повдига за малко. Иначе всички сме ги виждали – черните бронирани лимузини и мъжете с тъмните костюми и черните очила, които разбутват гражданите при публичните появи на нашите мутроуправници, или затварят улиците и кръстовищата, когато минават техните кортежи.

БОЕЦ поискахме информация по реда на Закона за достъп до обществена информация и получихме частичен отговор. Макар и непълен, информацията, която получихме е меко казано скандална и показва степента на извратеност на изпълняваните от тази служба задачи.

Това са въпросите, които БОЕЦ зададохме:

Какъв е броят на охраняваните от НСО лица по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 2019г.?

Поименен списък (Две имена, или само инициали) на охраняваните от НСО лица по години за последните десет години, включително за 2019г. към дата 20.12.2019г.?

В какъв размер са направените от НСО разходи за охрана на всяко от охраняваните лица през 2019г. към дата 20.12.2019г. по отделно?

Какъв е общият брой на личният състав на НСО? Какъв е броят на охранителите в НСО?

Охранявано ли е към дата 20.12.2019г. от НСО и на какво основание лицето Ахмед Демир Доган – почетен председател на ПП ДПС?

Охранявано ли е към дата 201.12.2019г. от НСО и на какво основание лицето Делян Славчев Пеевски – депутат от ПП ДПС?

Осигурява ли към 20.12.2019г. НСО охрана и на какво основание на лицето Сотир Стефанов Цацаров – председател на КПКОНПИ?

Колко пътни транспортни произшествия с коли на НСО е имало по години за последните десет години, включително за 2019 г. към дата 20.12.2019г..? Колко са пострадалите служители от НСО, колко са пострадалите граждани? Колко от произшествията са по вина на НСО?
Колко посегателства срещу охранявани от НСО лица са регистрирани по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 20.12.2019г.?
Колко километра са изминали общо служебните автомобили на НСО при изпълнение на служебните задължения на службата през 2019г. към дата 20.12.2019г.?
Колко километра общо са изминали служебните автомобили на НСО при охраната на Делян Славчев Пеевски през 2019г към дата 20.12.2019г.

Не получихме отговор на поставените въпроси, касаещи Пеевски и Доган.

От представената ни информация обаче разбираме, че колите на НСО само за 2019г. са изминали над 2 500 000 километра! ТОВА Е НАД 60 ПЪТИ обиколката на Земята по екватора! Километраж немислим и за много международни транспортни фирми! В отговора е посочено, че по закон НСО охранява около 35 лица заемащи висши държавни постове плюс чужди дипломати и мисии при техни посещения. ДВА МИЛИОНА И 500 000 изминати километра обаче означава, че служителите на НСО и самата служба са превърнати в таксиметрова компания и сигурно возят и жените, децата и кучетата на охраняваните лица, на Пеевски, Цацаров, Гешев, или Борисов, за да изминат тези километри за една година. Задачите от охранителни отдавна се преминали в обслужващи – изключително скъпоплатени прислужници на нашите политици-олигарси. Легендите, че служители на НСО пазаруват на охраняваните от тях лица и водят децата им на училище може да е окажат верни и проблема е, че ние плащаме за всичко това!

Защо тогава трябва ние да им плащаме охраната и транспорта? От какво ги пазят и кой ги заплашва? Въпроси, които можем да зададем за Доган и Пеевски и други? Хем бил много успял корпулентният млад мъж, хем ние му плащаме охраната, колата и шофьора!

Друг момент също е важен! За последните 10 години са станали 254 катастрофи с коли на НСО, а само за 2019г. те са 26, като 8 от тях са по вина на служителите на НСО! ЗА КОЛКО ОТ ТЕЗИ КАТАСТРОФИ СТЕ ЧУЛИ?

Това означава, че всеки месец е имало по две катастрофи на коли на НСО. Имайте предвид, че тези коли се движат със специален режим, че всички ги пазят и осигуряват предимство, че се движат по предварително подготвени маршрути и няма нужда да бързат, защо не са линейки и не возят пострадали, или умиращи! И въпреки това – 26 катастрофи, като има пострадало и едно дете. Защо МВР не оповестява тези катастрофи в своите ежедневни сводки? Защо тази информация се крие от обществото? Кого са возили тези автомобили, когато са се случили тези катастрофи, или това е причината да се пази омертата?

Най-важното от получената информация обаче е друго! Имаме доказателство, че Борисов е излъгал от трибуната на Парламента! Че Борисов е патологичен лъжец е ясно отдавна, но да се докажат лъжите му с официални документи от компетентни служби е нещо друго! На 21.02.2013г. лицето Бойко Методиев Борисов заяви от трибуната на народното събрание, че разузнаването и службите имат данни, че Доган е поръчал убийството му!

Към този момент Борисов все още, макар и в оставка е премиер! От отговора на НСО разбираме, че през последните поне десетина години НЯМА НИТО ЕДНА РЕАЛНА СИТУАЦИЯ, ПРИ КОЯТО НЯКОЕ ОТ ОХРАНЯВАНИТЕ ЛИЦА ДА Е БИЛО ПОД ЗАПЛАХА! Ако Доган е бил поръчал убийството на Борисов, службата , която би трябвало да знае това е именно НСО! В същото време точно Борисов е човека по чието управление Доган получва охрана от НСО, като почетен председател на ДПС и национално богатство…

БОРИСОВ Е ИЗЛЪГАЛ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА!

БОЕЦ сме убедени, че ако Борисов, Доган или Пеевски имат възможност да го направят безнаказано и без да бъдат разкрити, те биха се избили по между си на секундата! От отговора на НСО става ясно, че никой от охраняваните лица никога не е бил под заплаха! ЗАЩО ТОГАВА ГИ ОХРАНЯВАТ? Защо харчим десетки милиони публични средства (над 44 милиона за 2019г.) за напъна на шепа хора да се държат и демонстрират мутренската си същност и комплекси! Ще ви кажем защо! Защото НСО ги пази от тях самите! Иначе са нещо като партизаните – никой не ги преследва, но те се крият. Така е и с Борисов и Пеевски – никой не ги заплашва, но те ги пазят! Никой, освен те самите! Всъщност в момента НСО се грижи не за живота и здравето на дебелите, а за тяхното „достойнство“. Никой не иска да ги убива, но много хора искат да им „подарят“ по един домат, или развалено яйце, или директни да ги заплюят в лицето!

От това днес НСО пази нашите избранници – от народната любов! И да им носят торбичките на пазар. А народа плаща! Подобно поведение е присъщо на диктаторите от третият свят, или на мафиотските босове от латинска Америка. Няма да видите в нормална държава депутат заобиколен от десетина гарда! И то депутат, който не стъпва на работа. А някои премиери и президенти на европейски държави пък си ходят на работа с велисипедите или метрото. На демократични, свободни и правови еропесйки държави. В мафиотските територии има НСО, кортежи , заграждения, кевларени одеала и лимузини за властници. И нови самолети за десетки милиони. А в същата тази държава във Видин закриха дори отделението по неврология, защото няма пари за лекарски заплати…"

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 27 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Боко честния
1 Отговор
А, а, "Добър ден, Борисов излъгал хахаха *аси "новината" ;)))

Оценка:
-4 +72

ОТКАЧАЛНИК
2 Отговор
ДАНО ДА НЕ Е ИЗЛЪГАЛ А ДА Е ВЯРНО И ДА СТАНЕ

Оценка:
-4 +47

винаги боци е дълвоко убеден в правотата
3 Отговор
Той никога не лъже , само си представя си нещата така както му се струва , че са удобни за него. Както някой каза , медицински случай е.

Оценка:
-4 +53

Кой68
4 Отговор
И какво правим сега?

Коментиран от #7


Оценка:
-2 +19

Знаещ
5 Отговор
БОЕЦ-а на Цветан Василев

Оценка:
-22 +7

Kubeto
6 Отговор
Само не ми е ясно президента който е шефче що не ги уреже? Иначе всички изброени в статията трябва да умрът показно и мъчително..поне според заслугите им..

Коментиран от #18


Оценка:
-3 +21

ами кво
7 Отговор

До коментар #4 от "Кой68":


Въртим шайбата на Сретен Йосич.

Оценка:
-0 +15

зара
8 Отговор
АГАТА АХМЕД И ДЕБЕЛИЯ ДИЛЯНКО С ТЕХНИТЕ МНОООООООГО ОТКРАДНАТИ ПАРИ НЯМАТ ДА СИ ПЛАТЯТ НА ОХРАНА ЛИ!!!???
та трошат народни пари, вместо да ги раздадат на пенсионери и бедстващи бедни хора!?!?! изроди безподобни и за сапун не стават ,че ще вонят

Оценка:
-2 +35

Сретен Йосич
9 Отговор
Неее, Бочко не ви е излъгал. Живота му на истина е в опастност, ама ми се иска да го помъча още малко, че ми е кеф да гледам как се гърчи.
А инак НСО няма да спаси Боце, когато взема "окончателното решение"".
Ай, сполай ви момци.

Оценка:
-1 +31

сноу
10 Отговор
Хм-м..то да е излъгал само тоя път, с мед да го омажеш и в гората да го пуснеш..

Оценка:
-2 +24

Еврейски
11 Отговор
Дай боже да падне град колко мойте мъда и всичко в тоя парламент да очука.

Оценка:
-0 +17

Ал та фанах Атаопънах
12 Отговор
Какъв атентат? Освен цяла България друг никой не иска да го убие.

Коментиран от #13


Оценка:
-1 +20

коко
13 Отговор

До коментар #12 от "Ал та фанах Атаопънах":


Точно така. И аз това мислех да напиша. Ще добавя само, че поне половината от тях освен, че го искат, имат и куража да го направят при удобен случай. Така че може да се окаже, че охраната си е съвсем правилна, но не в наша полза, а в полза на мутраците с власт.

Оценка:
-1 +14

222222
14 Отговор
Виждала съм пекинската патица -Цвете Красно, с две киоли на НСО и четирима техни Юнака да влиза в МОЛ Сердика и да ходи в магазин Масимо Зарди да си купува обувки а те да вардят пред магазина да не влезе някой да я смущава.

Оценка:
-1 +9

Многознаещи
15 Отговор
Самото отрицание потвърждава заплахата! Откъде знаят? Денонощно ли са с него и те ли го пазят !? Като щрауса: главата в пясъка или децата: Няма ме ! !

Оценка:
-0 +3

не е вярно
16 Отговор
Не е вярно! Не може да бъде! Това е долна лъжа! Той не е излъгал...само за това!

Оценка:
-0 +6

манаф
17 Отговор
Нaй-вaжнoтo oт пoлучeнaтa инфoрмaция oбaчe e другo! Имaмe дoкaзaтeлcтвo, чe Бoриcoв e излъгaл oт трибунaтa нa Пaрлaмeнтa! Чe Бoриcoв e пaтoлoгичeн лъжeц e яcнo oтдaвнa, нo дa ce дoкaжaт лъжитe му c oфициaлни дoкумeнти oт кoмпeтeнтни cлужби e нeщo другo! Нa 21.02.2013г. лицeтo Бoйкo Мeтoдиeв Бoриcoв зaяви oт трибунaтa нa нaрoднoтo cъбрaниe, чe рaзузнaвaнeтo и cлужбитe имaт дaнни, чe Дoгaн e пoръчaл убийcтвoтo му!Към тoзи мoмeнт Бoриcoв вce oщe, мaкaр и в ocтaвкa e прeмиeр! Oт oтгoвoрa нa НCO рaзбирaмe, чe прeз пocлeднитe пoнe дeceтинa гoдини НЯМA НИТO EДНA РEAЛНA CИТУAЦИЯ, ПРИ КOЯТO НЯКOE OТ OХРAНЯВAНИТE ЛИЦA ДA E БИЛO ПOД ЗAПЛAХA.БОРИСОВ Е ИЗЛЪГАЛ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА! Че е излъгал в парламента майната му лъже себеподобните си. Но защо народа продължава да му вярва на лъжите и да гласува за него и да го търпи а не го изрита като мръсно коте.Нито герп нито бсп а най малко дпс ще реши проблемите на народа населяващ територията наречена БЪЛГАРИЯ. Когато народа се осъзнае че е по многоброен от тези 250 уж народни избраници плюс техните лакей и ги вкара там където им е мястото може би ще мръднем от последното място в ЕС. Аман от лъжци и най вече от крадци който минават под общ знаменател в тая държава която се намира уж в световната демокрация. Но демокрацията е за тия 250 и техните лакеи.

Оценка:
-1 +5

старото
18 Отговор

До коментар #6 от "Kubeto":


Бобец защо пропусна Фатмака,бре каква е ползата от този скъпо платен КАУН-за сведение заплатата му е единадесет хиляди лева за НИЩО ПРАВЕНЕ за разлика от заплатата на Премиера ,която е около осем хиляди.

Оценка:
-3 +1

Слави
19 Отговор
Отворих статията , защото ми се видя Краси Радков да е станал шофьор в УБО, пардон - НСО.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери