6 Юни, 2021 06:54 9 441 23

Как се ремонтира автомагистрала "Тракия"?

  • ремонт-
  • магистрала тракия-
  • европейски център за транспортни политики

Коментар на Европейския център за транспортни политики

Как се ремонтира автомагистрала "Тракия"? - 1
Снимка: ЕЦТП
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Новото ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура" обяви, че е констатирано влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали в ремонта на автомагистрала "Тракия" в участъка между Чирпан и Нова Загора.

Ремонтират се и мостовете в района на тежката катастрофа от юли 2020 година, при която ТИР скъса мантинелата, премина в отсрешното платно, смаза коли, и общо 6 души загинаха. Малко след това Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) с помощта на сателитна технология и получените чрез нея изображения показа, че има проблем в основата на моста, намиращ се непосредствено преди мястото на инцидента. Още тогава сигналът ни бе входиран в АПИ.

Освен това преди около седмица екип на ЕЦТП инспектира новоремонтирания участък на автомагистрала "Тракия" в зоната между 160-и и 180-и км. Чрез специализирана апаратура бяха установени сериозни дефицити в качеството на положената маркировка. Оказа се, че тя не отговаря на нормите за пътища със среднодневна интензивност от над 4000 автомобила. Измерванията бяха извършени с рефрактометър, като нормата за минимален коефициент на яркост при обратно отражение – Rl, e 300. Нормата за минимален коефициент на яркост при разсеяно осветяване Qd е 160. От снимките е видно какви са измерените показатели, като ЕЦТП разполага с още кадри от участъка.

Надяваме се, че след сегашните констатации на АПИ извършваните в момента ремонти ще бъдат изпълнени съгласно стандартите и ще отговорят на нуждата и очакванията за качествена инфраструктура, която да работи в полза на пътната безопасност. А наличието на съвременни технологии ще позволят да има ясен мониторинг на състоянието на пътищата, както и да бъдат набелязани адекватни мерки, които ще водят до качествени строителство и ремонти.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джипко-Бибитков

    62 0 Отговор
    Маркировките не само там са калпави. Във Варна се полагат всяка година и като абонамент
  • 2 Хаха

    77 1 Отговор
    Всичко е направено така:че скоро да ИМА РЕМОНТ НА РЕМОНТА НА РЕМОНТИТЕ.
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    61 0 Отговор
    Иползвате терминология и латински букви с цел заблуда и отказ от четене.....А,пътища и то перфектни са правили още преди новата ера!!!Навсякъде първо трябва -ЗДрава Основа,всичко друго е след това!!!А,маркировката е чак,когато всичко е готово и перфектно.....
  • 4 пожелание

    54 2 Отговор
    Съд за тиквата защото той е виновен за всичко.
  • 5 Артър

    29 0 Отговор
    Ремонтира се с пари преднадлежащи на господин Борисов.
  • 6 ЖУЧА

    30 0 Отговор
    ами балтов къде гледа нали той е по маркировките
  • 7 %€€^@№_

    43 1 Отговор
    Докато не бъде обран целият бостан с тикви от най-голямата до най-малката тиквичка Така ще стои положението с пътищата
  • 8 Фаро

    30 1 Отговор
    Където стъпи мутра трева не никне какво остава за пътища и мостове
  • 9 Загрижен

    28 1 Отговор
    Където и да пипне човек, където и да погледне, престъпление след престъпление. На шайката са й важни крадените пари. Човешкият живот е последната грижа на тази крадлива измет. Затвор за тиквата от Банкя и лакеите му!!!
  • 10 ТУЛУП

    25 2 Отговор
    То беше ясно какви ги върши Тоя без Джипката вече. ПАДИШАХА си мислеше, че ще е вечен. Където и да пипне човек е Страшно. Тоя Българоубиец трябва да си плати за всички злини, които нанесе на хората. Съд и Затвор
  • 11 Прометей

    4 32 Отговор
    Със свещ ще го търсите Боко след 4 години. И ще викате ела, че с тези само глад и мизерия. Най малкото че каквото беше построено това ще е. Добре че завършиха Ю. дъга. За Западната ще чакаме 2050 г. евентуално. Хемус я спират. Ще пълниме едни други джобове тепърва.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 12 гост

    2 2 Отговор
    Ми то "минималния коефициент на яркост при обратно отражение" е силно показателен. Само не разбрах, със сателита ли са го измерили?
  • 13 Светослав

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Прометей":

    Прав си. Време е и новите да хапна, но като, ги гледам колко са гладни, Бог да ни пази!!!
  • 14 Ти казваш

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Прометей":

    че ББ само е крал за 12 год! ББ отрича
  • 15 Рошко

    3 1 Отговор
    Както е и построена, да има за ремонти и парички за усвояване та да ни вдигат и данъци и такси, и хората без работа ли да останат
  • 16 Перо слона

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Прометей":

    Бе изобщо голяма грешка направихме с тоя Боко. Дето пипнеш, гнилоч излиза. Да не бяхме пипали, че да си седим с розовите очила? Ми та ти мислиш като щраус, внимавай, подът е твърд
  • 17 гостТ

    2 1 Отговор
    Сериозен проблем е маркировката особено за автомобилите, които я следят. Лошото е че малко ги карат тези автомобили. А дали е добре останалата част от ремонта?
  • 18 Вуйчо

    3 1 Отговор
    По ремонтирания участък на Тракия,като завали маркировка трудно се вижда.
  • 19 нико

    2 1 Отговор
    Не трябва само констатации . Виновни трябват , защото всички ремонти на магистралите с фалшиви материали ,
    ще ги плащаме ние с мизерните си доходи . Защо Бойко не рзрешаваше да се вземат проби , защото знаеше каво ще намерят , а парите вече са разпределени , раздадени и похарчени за вили по Барцелона и др.
  • 20 ПЕЕВ

    1 2 Отговор
    СТИГА ГЛУПОСТИ БЕ,НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е СЛОЖЕНО ДА ПОДГОТВИ ИЗБОРИТЕ А НЕ ДА ПРАВИ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ ЗА РАДЕВ.
  • 21 СЕКРЕТНО

    0 1 Отговор
    ДАНО НЕ СЕ РАЗЧУЕ НО БОЙКО Е ГОЛЯМ КРАДЕЦ !
  • 22 Гражданин

    1 0 Отговор
    При ремонтираните участъци се вижда, че асфалта е положен върху старата настилка. Дупки е имало още при приемането на участъците. Преди тунела "Траянова врата" положението е отчайващо.
  • 23 марони

    3 0 Отговор
    Като дойде БСП на власт,ще премахнат магистралите и ще ни задължат да караме москвичи,защото те на са толкова мощни и опасни за здравето на трудещите се!Слава на Бкп и Россия!