Last news in Fakti

19 Септември, 2022 07:49 5 642 15

МВР ударно се обзавежда с фитнеси

  • полицаи-
  • мвр-
  • фитнес

Най-голямата инвестиция е в Добрич

МВР ударно се обзавежда с фитнеси - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Министерството на вътрешните работи ударно харчи пари за нови фитнес зали на полицаите. Девет областни дирекции на МВР са обявили обществени поръчки за доставка на фитнес оборудване или за ремонт на спортни зали, установи "Сега".

Най-голяма инвестиция прави ОДМВР - Добрич, която ще похарчи 228 000 лв. без ДДС за ремонт на фитнес база с площ 403 кв.м. "Залата не се ползва повече от 20 години, поради течове от покрива, които към момента са отстранени. Наличните съоръжения и оборудване са неизползваеми, защото са амортизирани и опасни за здравето. Отоплителната инсталация в помещенията не работи, стъклата на голяма част от прозорците са счупени. Прилежащите санитарни помещения също се нуждаят от спешен ремонт", пише в описанието на поръчката. За изпълнител е избрана фирмата "Ремонт П Строй" ЕООД.

Ремонт на физкултурен салон с площ 533 кв. м ще прави и ОДМВР-Силистра. На първо място в обществената поръчка е класирана офертата от фирма "Екоефект-2008" ООД за 124 334 лв. без ДДС. Двойно по-малко ще излезе ремонтът на спортни помещения на ОДМВР - Велико Търново. За 63 842 без ДДС фирмата "Ей би си билдинг" ЕООД ще извърши поставяне на тартанова настилка в помещенията, шпакловане и боядисване на стени и тавани, ремонт на санитарни помещения, подмяна на осветителни тела и съпътстващи ремонтни дейности.

Други 6 областни дирекции на МВР ще се обзаведат с чисто ново фитнес оборудване. Полицицията в Пловдив е поръчала оборудване за 6 районни управления в града, за специализираните полицейски сили, както и за управленията в Асеновград, Карлово, Хисаря, Стамболийски и Първомай. Прогнозната стойност на поръчката е 183 417 лв. без ДДС.

Три нови велоаргометъра, три пътеки за бягане, толкова кростренажори и различни мултифункционални фитнес уреди ще влязат в употреба на полицаите от ОДМВР-Враца до края на годината. Поръчката е на стойност 70 000 лв. без ДДС, като четири фирми са подали оферти за участие. ОДМВР-Кърджали пък смята да похарчи 80 000 лв. за фитнеси на районните управления в града, както и в Кирково, Момчилград и Крумовград.

За фитнес оборудване за полицаите в Търговище са отделени 63 666 лв. В Смолян същата обществена поръчка е на стойност 52 000 лв. Най-евтино ще мине дирекцията в Стара Загора, чиято обществена поръчка за спортни уреди е спечелена от фирмата "Пазар-Витоша" ЕООД с оферта за 36 565 лв. без ДДС.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нашийник

    45 0 Отговор
    Убийствена комбинация от заглавие и снимка. Браво!

    Коментиран от #4

  • 2 МВР и мутри ни убива

    12 3 Отговор
    България изнася ТЕРОРИЗЪМ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ чрез МВР , този ад неможе да продължава, преследват до смърт!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Недей

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нашийник":

    така, милюзите са в обедна почивка. Почиват си и обсъждат поредният рекет.
  • 5 доктор Емилова

    16 0 Отговор
    Не само фитнеси , дебелариуми също са крайно необходими за нашите полицаи !
  • 6 полицейско ежедневие

    20 3 Отговор
    Апнеш , пийнеш на аванта , забършеш нЕкой лев и ... денят минал .
  • 7 Селянин

    22 1 Отговор
    Да обзаведеш фитнес за полицията и да очакваш да се променят нещата е все едно да сложиш пожарогасители до дърветата в гората и да очакваш да няма горски пожари.
    Идеята с фитнесите е да се усвоят едни пари докато няма много гледане около изборите, а не да се подобри физическото състояние на полицията. Ако искаш да подобриш физическото състояние на полицията, няма нужда да плаща народа диви пари за уреди а да се мотивира и образова персонала да води по здравословен живот и да е във форма. Оправяш заплатите на служителите д амогат да си позволят по добра храна и да направиш работата привлекателна и поставяш един норматив, който да се покрива на всеки 3 месеца и ако не го покриеш отпадаш от служба и ще станат нещата и без фитнес. Защото и в момента една месечна карта за фитнес е колкото бутилка уиски и който има желание ходи и е във форма и липсата на фитнес в службата не е причината да не са във форма.
  • 8 911

    12 0 Отговор
    Само с мускули не става... Трябва и чалъм..но за чалъм се изисква акъл... :Х
  • 9 Гого

    7 0 Отговор
    Да бяхте им купили по едно колело
  • 10 Защото са червени

    8 1 Отговор
    По-добре е да са тренирани и във форма, отколкото да са с шкембета, но за да си полицай се изискват и други качества. Дано да придобият и тях с времето.
    Не би била лоша идеята, ако тези фитнеси могат да се ползват и от младежи или други хора, които желаят. Винаги е добре хората да спортуват по-масово.
  • 11 Кир Ливанчо

    14 1 Отговор
    След фитнесите ще тръгне и търговията с добавки и химии и бизнесът им ще потръгне. МВР вече няма да се оплакват, че нямат пари.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ИЯО

    2 0 Отговор
    2/3 са турбух до търбуха .
  • 14 сирене

    1 0 Отговор
    що е? да не са ДЕБЕЛИ?
  • 15 Лаврентий Берия

    4 0 Отговор
    Бе малко е странно! Личното ми мнение, че за полицай по подхожда лостове и успоредки. Навремето в казармата с лостове и успоредки и желязна дисциплина на полосата ни вкарваха във форма за нула време. Колкото за фитнесите - ми по добре им купете и плащайте по една карта Мултиспорт. И наблегнете на обучението им по стрелба, ръкопашен бой и най вече - психология на срещаните нарушители. Нещо куца в поведението на полицаите - не всичките, много си вършат работата. Но си има и такива дето откровенно не стават.