29 Март, 2023 07:09 7 199 163

Проверяват "Възраждане" за злоупотреба с лични данни

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • лични данни

Бяха качени трите имена и единен граждански номер на над 800 физически лица

Проверяват "Възраждане" за злоупотреба с лични данни - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

22-ма представители на неправителствения сектор са сезирали Комисията за защита на личните данни, след като партия "Възраждане" месеци наред държа трите им имена и ЕГН на сайта си. Това съобщи "Програма достъп до информация". Заради разпространението на чужди лични данни в края на януари "Възраждане" получи и антинаградата "Големия брат", организирана от ПДИ и "Интернет общество - България", давана по повод Европейския ден за защита на личните данни, обобщи "Сега".

През август м.г. ръководството на партия "Възраждане" оповести списък с неправителствени организации и медии, които обяви за "октоподоподобна структура", заплашваща националната сигурност. Според лидера на партията Костадин Костадинов тези организации трябвало да се регистрират като агенти на чуждо влияние. След парламентарните избори през октомври "Възраждане" внесе в Народното събрание законопроект за регистрация на чуждестранните агенти.

Като доказателство за огромното "скрито влияние" партията публикува в сайта си документ с обществено достъпна информация, събрана от Търговския регистър и от сайтовете на въпросните организации.

Бяха качени трите имена и единен граждански номер на над 800 физически лица, участници в управителни и надзорни органи на неправителствените организации и медии. Жалбоподателите посочват, че личните им данни са били публично достъпни на сайта на партията от 11 август 2022 до 28 януари 2023 г., а от контекста на пресконференцията на партията и документа се налага асоциирането на тези хора с думи като агенти, шпиони, корупция, "завладяна държава", "злокобна фондация".

В списъка на Костадинов бяха обобщени над 50 фондации, сдружения, фондове, институти, медии, училища, театри и др. (от 2009 г. насам), които според "Възраждане" са "субектите, усвояващи средства, отпуснати от "Америка за България", свързани със сфери на дейност, които пряко или косвено влияят върху процеса на формиране на общественото мнение или имат отношение към управлението на страната".

Сред фондациите и сдруженията, обявени индиректно за вредни, попадат български и международни организации с фокус върху борба с корупцията, прозрачно управление, достъп до информация, свобода на словото и медиите, честни избори , върховенство на закона и съдебна реформа, както и такива, чиято цел е да се подобри образованието, да се повиши осведомеността на учениците, да се преодолеят дискриминационни практики или да се помогне на групи в неравностойно положение.

ЖАЛБАТА

В жалбата на 22-мата, подадена от адвокат Александър Кашъмов, се напомня, че Конституцията и Европейската конвенция за правата на човека гарантират правото на личен живот. Личните данни също са обект на защита и когато те се обработват, това трябва да става по закон. Публикуването на данните от "Възраждане" и поддържането им в публично достъпен формат и форма в продължение на месеци, е нарушение на закона, се казва още в жалбата.

Според адвокат Кашъмов целта на "Възраждане" е определени личности да бъдат стигматизирани публично и определени като "врагове" (забранена както от съвременните международни стандарти спрямо дискриминацията, така и от тези спрямо пропагандата), и да бъде разпространявана омраза в обществото. Всичко това е в разрез с принципите на демократичното и цивилизовано общество, в което властва върховенството на закона.

ДОКЪДЕ Е ПРОИЗВОДСТВОТО В КОМИСИЯТА

Пред "Сега" адвокат Кашъмов обясни, че Комисията за защита на личните данни е дала указания за предоставяне на доказателства за твърденията в жалбата. Това вече е и сторено, тъй като има нотариално заверено копие на стотиците страници лични данни, разпространявани от "Възраждане".

"Надявам се комисията да предприеме реални мерки", посочи адвокатът. Той припомни странното съобщение на КЗЛД от есента на м.г., когато е била сезирана от неправителствена организация заради разпространените от партията на Костадинов данни. Тогава от комисията пратили писмо на организацията, че са санкционирали Агенцията по вписванията. "Проблемът изобщо не е в Агенцията по вписванията", посочи Кашъмов. Той допуска, че комисията може и да не гори от желание да се произнесе по казуса, но трябва да си свърши работата и да приложи правото на ЕС.

"Тази степен на насъскване на едни групи от обществото срещу други и за всяване на омраза, не е характерно дори за последните десетилетия на комунизма", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 70 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колониалната

    155 26 Отговор
    администрация в повишена бойна готовност!
  • 2 Студопор

    181 69 Отговор
    Хайде сега... Усетиха Кирчовците и Кокорчовците, че става напечено, понеже ВЪЗРАЖДАНЕ рязко набраха инерция и веднага решиха да изкарат компромати преди изборите.

    Коментиран от #9, #39, #139, #144

  • 3 да де

    160 35 Отговор
    Хехе започват калните номерца явно на големите началници нещо не им харесва.
  • 4 Престъпници

    110 20 Отговор
    и безродници , вкарани със задния мисли в политиката и готови на всичко за пари ! Простовати , нагли и ехидни , играещи тъпо гнусна постановка !
  • 5 Агенция "Деменция"

    155 29 Отговор
    Когато от герп и дъпъсъ, купуват и продават, агитират на майчин език и използват държавни служби, за да подслушват телефоните на членове на опозиционни партии, няма проблеми, обаче ако от възраждане направят нещо, са виновни предварително.
  • 6 гаджи

    96 15 Отговор
    Да проверят гроб че внасят списаци от преди 10 години ама те са недосегаеми про........ не се занимава с тях.
  • 7 Наблюдател

    40 80 Отговор
    Евтин предизборен пиар имащ за цел да извае на Израждане ореол на партия мъченик, преследвана от властимащите.
  • 8 Хаха

    131 6 Отговор
    Абе като глобиха НАП с 5 милиона лева за публикуване данните на целия народ, кой точно плати глобата ?!?
  • 9 Само питам

    33 80 Отговор

    До коментар #2 от "Студопор":

    Фуражката Радев управлява сега и той е nyтлepacт като Костя Копейкин, просто му вдига акциите.

    Коментиран от #11

  • 10 Дядо ви КуРтИ От Село ПиПеРкОвО

    44 78 Отговор
    Познавам лично копейкин, интересува се само от парите и властта... Същият като тиквата...
  • 11 Отговарям

    99 43 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Мене копейкин ме кефи, ще гласувам за него. Останалите сме ги гледали.

    Коментиран от #20, #44, #151

  • 12 Коко

    29 60 Отговор
    Този е проект на ДПС и ГЕРБ...Ще си изиграе ролята,ще си вземе парите...И ще изчезне....
  • 13 Дансаджия

    37 61 Отговор
    Глупав народ сме,не разбрахте ли,че тоя е поредния шарлатанин спуснат от герб и ДПС....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Щрак

    27 52 Отговор
    Щрак копейко на портрет :)
  • 16 комунист ☆

    77 27 Отговор
    Евала Коце ! Пълно е с боклуци в България които и изпиват кръвта.На такива трябва публично линчуване с чук в главата.Ще дойде и това време ! Успех !

    Коментиран от #27, #78

  • 17 нека позная

    64 13 Отговор
    по донос на дебилна окраина

    Коментиран от #32

  • 18 Възраждане

    78 30 Отговор
    Търсят само с какво да ударят Коцето. Реално ги е страх, че на 2-ри си връщаме България и излизаме от НАТО и ЕС и незабавно каним другарят Путин в България за подписване на съюз

    Коментиран от #52

  • 19 Българин

    24 57 Отговор
    Правете му сметка какво ще направят с данните на тези, които се подписаха против еврото... Тия са по-силни и от ало-измамниците !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Вие сте бунаци

    19 52 Отговор
    Подисвайте се давайте си ЕГН и три имена на всеки и после да не се чудите че сте изтеглили бърз кредид без да знаете.

    Коментиран от #130

  • 22 пешо

    49 16 Отговор
    поръчка от козяк
  • 23 Ясна раб`тата

    59 11 Отговор
    Чичко Бойкикев и компания са инициаторите, а кашъмчо е просто платен изпълнител. Какви лични данни, бе фитоци оскубани? Та за най малкото нещо първо ти искат имената и ЕГН-то. ГолЕма тайна на личните данни. А колко пъти "изпускаха" тези данни?! И за това нищо. Насметоха го под килима, няма виновни и ни лук яли, ни мерисАли. Ама сега е нещо друго. Страх тресе колонизатора и подлогите им, че няма да мине номера с набутването на България в евро пирамидата. Като няма свежи попълнения, от които да смуче, всяка пирамида рухва. Наближава деня когато тези престъпници ще платят с лихвите за предателството си. Възраждане ще им скрОи капата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 РЕАЛИСТ

    66 7 Отговор
    И каква тайна бе ЕГН след, като всеки служител първо за него пита. Тайна е само ЕГН-то на Лили Иванова.

    Коментиран от #29

  • 26 Тони

    15 36 Отговор
    Поредния шарлатанин,след тиквата и Радев,сега и тоя...Прост народ....
  • 27 Българин

    9 24 Отговор

    До коментар #16 от "комунист ☆":

    Май дядо ти е бил надзирател в Белене и ти мечтаеш да станеш като него и да пратиш прасетата с българи?
  • 28 Пламен

    16 34 Отговор
    Българина си заслужава съдбата на беден и прецакан .Над 12г бяхме лъгани от мутропожарникаря,а сега пак той в комплект с копейката...
  • 29 Наблюдател

    12 32 Отговор

    До коментар #25 от "РЕАЛИСТ":

    Русофила не може да бъде реалист приятелю, защото живее в измислена реалност няма ща никаква връзка с действителността. За оператор на лични данни чувал ли си?

    Коментиран от #38, #86

  • 30 Хъхъ

    11 41 Отговор
    Директно забрана за участие в изборите на тези боклуци !

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай араб

    3 12 Отговор

    До коментар #17 от "нека позная":

    Не позна
  • 33 Цецо

    12 27 Отговор
    Проект инженеринг на герб,докопат ли се Тиквите до властта Тея,Клоулни ще ги подкрепят уж в името на България....Дрън,дрън....Знаем ги на копейката лъжите и измамите...
  • 34 Ясна раб`тата

    29 4 Отговор
    Чичко Бойкикев и компания са инициаторите, а кашъмчо е просто платен изпълнител. Какви лични данни, бе фитоци оскубани? Та за най малкото нещо първо ти искат имената и ЕГН-то. ГолЕма тайна на личните данни. А колко пъти "изпускаха" тези данни?! И за това нищо. Насметоха го под килима, няма виновни и ни лук яли, ни мерисАли. Ама сега е нещо друго. Страх тресе колонизатора и подлогите им, че няма да мине номера с набутването на България в евро пирамидата. Като няма свежи попълнения, от които да смуче, всяка пирамида рухва. Наближава деня когато тези престъпници ще платят с лихвите за предателството си. Възраждане ще им скрОи капата.
  • 35 имаш предвдид

    32 6 Отговор

    До коментар #30 от "Хъхъ":

    предателите от дъбъ и пъпъ нали
  • 36 В България е пълно с простаци

    13 31 Отговор
    Харесващи простащината на тиквата и копейкин...
    За това после да не ревете,че сме бедни и болни...Глупав народ прост народ...Слаба държава...
  • 37 българина

    40 8 Отговор
    започва репресията, за да не се извърши референдума за еврото! я да видим кои НЕ демократични партии са инициирали референдуми от 1990 до сега! БСП, ИТН и Възраждане !! колко инициираха демократите от сдс дсб дб пп герб дпс????? КОЛКО ВИ ПИТАМ ИЗЧАДИЯ ТАКИВА?
  • 38 РЕАЛИСТ

    36 7 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Абе стига глупости. Преди години списъците бяха разлепени на витрините на магазините из квартала и не помня някой да е имал проблеми . Измишльотини. Също , както индианците не са давали да ги снимат, да не им вземели душата.

    Коментиран от #40, #43

  • 39 Онзи

    10 23 Отговор

    До коментар #2 от "Студопор":

    Нищо не набират копейко!! По добре заведете вожда ви на лекар. ако искате нещо полезно за България!
  • 40 РЕАЛИСТ

    20 1 Отговор

    До коментар #38 от "РЕАЛИСТ":

    Не споменах, че списъците бяха преди с ЕГН и адрес.
  • 41 Само питам

    12 24 Отговор
    Как ли ще се почувстват защитниците на Копейкин ако утре се събудят с многохиляден кредит и фирми с дългове регистрирани на тяхно име? А подписа под документите е техният?

    Коментиран от #53, #57, #65

  • 42 един

    36 8 Отговор
    Решиха хората да проверят дали и от Възраждане няма да се окажат предатели като другите политически извръщения и да ги подкрепят със своя вот и целия държаявен апарат тръгна срещу тях. ЗНАЧИ ПРАВИЛНО СМЕ РЕШИЛИ ДА ГИ ПОДКРЕПИМ
  • 43 Наблюдател

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "РЕАЛИСТ":

    Има подпис бе приятелю.

    Коментиран от #54

  • 44 А бе

    3 9 Отговор

    До коментар #11 от "Отговарям":

    Сам се самонаритваш, да не се чудиш след това от къде ти е дошло?
  • 45 Ти да видиш

    30 8 Отговор
    Имало европейски ден по защита на личните данни. А има ли ден за защита на хората от фашизоидните европейци ?!
  • 46 Никой

    5 26 Отговор
    Възраждане - " Хайде да оставим Европа , вижте колко богато и щастливо живеят хората в Русия " . Слушайте хороскопа на България и се откажете да мислите с главите си. Хороскопа ще ви даде указания какво да мислите и какво да правите.

    Коментиран от #56

  • 47 българина

    27 5 Отговор
    демократите от пп дб герб и дпс да внесат същия американски закон едно към едно!!! за чуждите агенти ! хайде чакаме с нетърпение предатели такива, а всички гласуващи за вас са лумпени
  • 48 Човек

    14 30 Отговор
    Костадинов не иска да сме под американско влияние като Канада, Западна Европа, Австралия, Япония и Южна Корея. Той иска да сме под руско влияние като Беларус, Сирия, Иран и Северна Корея. Колко ли му плащат под масата като агент на руско влияние? Със сигурност е много повече, отколкото ако работеше с американски грантове, които са публични и няма как да бъдат присвоени от него.
  • 49 Демократ

    10 31 Отговор
    Това доказва,че Възраждане е ДС-КГБ проект на кремълското задкулисие, за всяване на омраза и разделение на обществото и настройване на хората срещу САЩ, ЕС, НПО за борба с корупцията и свобода на словото и на личността, но няма спомената нито една прокремълска фондация и организация. Фактът,че толкова дълго време държавата не реагира на публичното нарушение на закона за личните данни, показва участието й . Копейкин е изключително опасен за националната сигурност и институциите бездействат. Накъде върви България, накъде още да се срине?
  • 50 Българин

    12 18 Отговор
    Копейкин обича да се прави на жертва и да носи ореола на мъченик. Нали помните, че имаше подобни циркове с открити фалшиви подписи и ЕГН в документите за регистрация на партията? Това е просто евтин пиар, който за съжаление работи при функционално неграмотни индивиди.
  • 51 Какво чудно има

    17 23 Отговор
    Копейкин си е неонацист, лъже хората, първо с ваксините, сега с еврото и уж свободата. Свободата е да си в ЕС и НАТО, да ходиш свободно да учиш, да работиш и печелиш пари в ЕС, да пътуваш свободно из ЕС, да почиваш и т н. А този фашист иска да ни затвори като едно време в лагер. Пфуу, а и вземал парите на съпартийците си. Много долен, мръсен си га ни, като оня от Банкя.

    Коментиран от #59, #61, #66

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 само отговарям

    18 5 Отговор

    До коментар #41 от "Само питам":

    освен за спорта да пробвам да съдя в соросоидния ви съд бързите кредитори които са позволили измамата ама ще ги осъдя нанайси щото сте големи демократи
  • 54 РЕАЛИСТ

    17 2 Отговор

    До коментар #43 от "Наблюдател":

    И кво като има. Фалшифицирай го, ако искаш да влезеш в затвора. Дотам стигнаха, че има хора не искат да си кажат името, щото било защита на личните данни. На такива им викам, че в такъв случай не мога да им свърша работа. Нахалството им е до там, че после искат моите данни, за да се оплачели от мен. Записвам им всичко, за да им покажа, че няма от какво да се страхувам.
  • 55 Васил

    26 2 Отговор
    Спомням си как оня мазник Цецо асансьора от бандитската партия на герб - за европейско развитие ви източи личните данни до девето коляно директно от МВР, а " европейците " го наградиха със 7 апартамента.
  • 56 ти си нищожество бе

    13 5 Отговор

    До коментар #46 от "Никой":

    богато и охолни си живяха през грабежи и кредити ама филма приключи 20та година и витрината на капитализма планирано се строши
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Само питам

    12 18 Отговор

    До коментар #57 от "българина":

    Откога русофилите станахте българи?

    Коментиран от #149

  • 59 Човек

    11 20 Отговор

    До коментар #51 от "Какво чудно има":

    Нацистите защитават националната идея преди всичко. Костадинов очевидно е руски агент, следователно е по-ниско от дори от нацист. Той е просто един скъпо платен актьор на руска заплата.
  • 60 Артък котешки кваци

    26 9 Отговор
    Слугите на САЩ панически се страхуват от "Възраждане" и ползват всички позволени и непозволени средства, за да ги спрат, естествено с любезното съдействие на колониалната власт.

    Коментиран от #62

  • 61 Да изселим

    10 19 Отговор

    До коментар #51 от "Какво чудно има":

    Копейката от България!

    Коментиран от #63

  • 62 Кой го интересуват

    5 8 Отговор

    До коментар #60 от "Артък котешки кваци":

    Тези въшкари,бе?

    Коментиран от #72

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Антинародна

    10 12 Отговор
    AНТИБЪЛГАРСКА,ПРОДАЖНА партийка.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Много си заблуден

    22 3 Отговор

    До коментар #51 от "Какво чудно има":

    Ес беше преди двадесет години сега не виждаш ли какво става и какво предстои да стане
  • 67 Само Възраждане

    18 9 Отговор
    Никога няма да гласувам за ппдб шарлатаните

    Коментиран от #80

  • 68 Някой

    11 20 Отговор
    Не е ли иронично как най-големият защитник на България е руски агент от ромски произход?
  • 69 Я,освен крадец на субсидии

    8 19 Отговор
    Копрейкин крадец и на лични данни.Законът какво казва?
  • 70 Голям рев

    18 5 Отговор
    На кирчококорчовците
  • 71 Ппдб

    18 9 Отговор
    Козяшки платени цървули

    Коментиран от #83

  • 72 Кой ли?

    6 3 Отговор

    До коментар #62 от "Кой го интересуват":

    Даже по коментарите в този сайт, може да си направиш извод - ВСИЧКИ!
  • 73 Рупайте шума !

    21 5 Отговор
    Бродажните г@золизни партии страх ги тресе , че Костадинов ще обере гласовете им на изборите и затова настървено го плюят !

    Коментиран от #75

  • 74 Рап

    10 9 Отговор
    Найпосле! Да ги проверяват,защото постояно лъжат!

    Коментиран от #76

  • 75 Максимума на Копейката е 10%.

    11 13 Отговор

    До коментар #73 от "Рупайте шума !":

    После ще открадне партийната субсидия и заплатите на депутатите си.После израждане отива при атака.
  • 76 Ти вярваш,ли

    4 11 Отговор

    До коментар #74 от "Рап":

    Че са събрали толкова подписа, колкото обявяват в безмислената им подписка?!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 тъп-сайт

    9 12 Отговор
    облажване начело с копейката трябва да отговарят пред закона в съда-ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ СПРЯМО ДЪРЖАВАТА и мястото на крадливата и лъжлива копейка е в затвора-той се възползва максимално от простотията на хората за собствена изгода
  • 80 Аз и моето семейство

    8 17 Отговор

    До коментар #67 от "Само Възраждане":

    Повече никога няма да гласуваме за продажното Коце!
  • 81 Мнение

    10 16 Отговор
    Възраждане е много опасна партия и трябва да се забрани.
  • 82 Направо излизайте от

    7 5 Отговор

    До коментар #77 от "Възраждане":

    Родината ни.
  • 83 Истината

    9 15 Отговор

    До коментар #71 от "Ппдб":

    Възраждане са рашки платени цървули и продават родината си на Раша.
  • 84 Дедо ви...

    12 4 Отговор
    Страх тресе кочината
  • 85 Разумен

    10 15 Отговор
    Възраждане са антибългарска партия, която цели да създава хаос и да саботира България в развитието й и интегрирането й в ЕС!!!
  • 86 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Бъди сигурен че са чували и подписката сто процента е организирана от фирма администратор на лични данни. 500 хил.подписа не са като вашите максимум 150 хил. дето евентуално биха гласували за вас,ако не бяхте се присламчили към едни други.
  • 87 Размисли

    12 13 Отговор
    Възраждане са анархисти и саботьори. Нищо градивно няма в тях, те само рушат, това е целта им и то за пари. Възраждане са продажници. Възраждане са проруски агенти.

    Коментиран от #90

  • 88 Шерлок Холмс

    10 4 Отговор
    Шпионите на Козяк които получават средства за шпионаж и колаборационизъм
  • 89 446

    10 6 Отговор
    Като видят че Възраждане напредва и ще пуснат сигналите за бомбене, това сега беше само тренировка и да обичат в секциите какво да правят

    Коментиран от #95

  • 90 Да изгоним

    8 12 Отговор

    До коментар #87 от "Размисли":

    Копейката в Сибир!

    Коментиран от #99

  • 91 Но пасаран !

    14 11 Отговор
    Моята прогноза е Възраждане втора политическа сила при изборите! Българите не желаят България да стане цел на руските ядрени бомби !

    Коментиран от #97

  • 92 ОПА

    6 10 Отговор
    Глупав и ограничен съм, обичам диктаторите и русия и искам да живея в кочина от съветски тип
    затова и ще гласувам за копейката.
  • 93 Тетовае

    7 13 Отговор
    Възраждане са платени от Раша анархисти, да създават хаос в страната ни.
  • 94 9003

    11 7 Отговор
    Триполовите НПО на Сорос с техния обслужващ персонал
  • 95 Напредват...

    4 8 Отговор

    До коментар #89 от "446":

    За да се докопат до 4%
  • 96 Българин🇧🇬

    9 7 Отговор
    Съд за тези подлоги на Козяк антибългари

    Коментиран от #98

  • 97 Ей страхливец!

    12 10 Отговор

    До коментар #91 от "Но пасаран !":

    С това ли ще плашиш българите бре? България е член на НАТО! НАТО!!! И не може да стане ничия цел безнаказано! Това ли ти внушават руснаците, че ако не си с тях - си тяхна цел? Я марш от тук! Я отивай в Раша, там ти е мястото! Тук е независима България!
  • 98 Ти лиии

    8 9 Отговор

    До коментар #96 от "Българин🇧🇬":

    Ти си антибългарин и продажник на един рашистки диктатор!
  • 99 Дааа

    12 10 Отговор

    До коментар #90 от "Да изгоним":

    Копейката на заточение в Сибир!

    Коментиран от #112

  • 100 !!!?

    14 10 Отговор
    ВъZраждане е постсъветска кадировска талибанска ОПГ за капсулиране и дестабилизиране на държавата с което я прави "мека сила" за кремълската пропаганда и разграден двор за руски шпиони и терористи !!!?
  • 101 Има ли неразбрали?

    13 11 Отговор
    Възраждане са подмолни предатели, продажници за копейки и руски агенти!
  • 102 Мдаа

    13 11 Отговор
    Възраждане са къртиците на Раша у нас!

    Коментиран от #106

  • 103 Редовен гъбар

    13 7 Отговор
    Мислех както винаги да ида за гъби, но понеже антибългарските ОПГ-та на войната ППДБ, ГЕРБСДС и ДПС ще правят завера за правителство с цел окончателно загробване на територията, ще се наложи тоя път да пропусна гъбите и да ида да метна глас за Копейкин. Освен всичко друго 500 000 подкрепящи референдума против робското дигитално евро са потенциален електорат на Възраждане и това гипсира от страх даже административната мафия на герберите.
  • 104 Ветеран от Протеста

    10 10 Отговор
    Бяхме на почивка със семейството и на площада на градчето в което се разхождахме " Възраждане( на комунизма) организирали подписка Един мазен ,нахален,костюмиран другар преследва хората,които се разхождат..." Елате да се подпишете за Референдум за излизане от Европейския Съюз"...Възмутително.Нагло,Нахално...Безочливо....Не се заяждахме.За това му плащат Обърнахме му груб...Наложи се да Избягаме...Тези Психопати ще унищожат Бъдещето на децата ни!!!

    Коментиран от #109

  • 105 Фъргов

    15 11 Отговор
    Г-н Копейкин е продал душата си на дявола-диктатор, който нахлува в чужди държави, за да ги анексира!
  • 106 Ами за баланс бива да има и други

    5 11 Отговор

    До коментар #102 от "Мдаа":

    освен САЩиански къртици
  • 107 Не се лъжете!! Не им вярвайте!!!

    16 10 Отговор
    Възражсане искат да унищожат страната ни, да я продадат за копейки!
  • 108 Истината

    14 11 Отговор
    Възраждане са руски зомбита!
  • 109 Нека се опитат!

    4 2 Отговор

    До коментар #104 от "Ветеран от Протеста":

    Да видят какво ще им се случи!За три дни ще ги изметем!
  • 110 Хакермакер

    13 10 Отговор
    Възраждане са крадци на лични данни!

    Коментиран от #114

  • 111 Ако разбираш нещо де

    13 11 Отговор
    Възраждане са разрушители!
  • 112 Всички русофил в Сибир!

    11 9 Отговор

    До коментар #99 от "Дааа":

    За 6 месеца ще станат хора!
  • 113 Хахаха

    11 11 Отговор
    Възраждане са подли агресивни кучета!

    Коментиран от #118

  • 114 Какво предвижда

    6 7 Отговор

    До коментар #110 от "Хакермакер":

    Законът за кражба на лични данни?
  • 115 Е за такива

    13 10 Отговор
    Възраждане е деструктивна партия!
  • 116 Мнение

    13 11 Отговор
    Възраждане са за затвора!
  • 117 Трапер

    13 9 Отговор
    Каквото и да се опитват да правят за да оплюят Възраждане просто няма да им се получи ! Народа започна да проглежда и се събужда от упойката на всички политически мафии минали до момента в управлението на България !

    Коментиран от #120

  • 118 На зло куче-

    5 2 Отговор

    До коментар #113 от "Хахаха":

    Дебела тояга.
  • 119 Е, не, няма такава наглост!!!

    12 10 Отговор
    Възраждане са Разрушители, които отразяват идеите на един диктатор от изток, те са се продали за копейки.

    Коментиран от #124

  • 120 Право на мнение

    12 12 Отговор

    До коментар #117 от "Трапер":

    Зад Възраждане е рашката мафия!
  • 121 Реално

    5 10 Отговор
    "Тази степен на насъскване на едни групи от обществото срещу други и за всяване на омраза, не е характерно дори за последните десетилетия на комунизма", посочи той" Ами, това е така, защото сега сме в путинизма, а той се отличава с много по-голяма обшествена опасност от комунизма. Той е по-опасен дори от сталинизма.
  • 122 Фалшименто

    9 12 Отговор
    Възраждане са фалшиви националисти!
  • 123 Не на Копейките!

    12 12 Отговор
    Възраждане се крият зад фалшиви лозунги!
  • 124 Да бе ,за рубли!?

    11 8 Отговор

    До коментар #119 от "Е, не, няма такава наглост!!!":

    Копейката спестява в евро и долари.Има един от изрожденците със сметки в паунди.
  • 125 ¹19008е

    11 10 Отговор
    Незабавно Съд и затвор за тоя слуга на дявола Рашистан болната Копейка,и още ще има тоя е неадекватен

    Коментиран от #129

  • 126 въпросче

    12 3 Отговор
    "партията публикува в сайта си документ с ОБЩЕСТВЕНО ДОСТЪПНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР " - ехооо, щом информацията им е взета от регистъра, до който всеки има достъп, какви лични данни ви гонят
  • 127 случаен

    10 2 Отговор
    ам то тез имена изтекоа отдавна от нап,5млн.де бяхте тогаз бе сороски изроди,само номер 3

    Коментиран от #143

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 случаен

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "Вие сте бунаци":

    ами то днаните ги има навсякъде,нап кат ти пуснат уведомление по пощата за данъците,вътре има всичко,всеки може ти го вземе,моето втора година се развява не знам в кой блок,само в магазините още не са почнали да искат егн
  • 131 Излизай от

    6 6 Отговор

    До коментар #128 от "трябва спешно излизане от ес и нату":

    Родината ми!

    Коментиран от #134

  • 132 Братята Кабабик

    11 5 Отговор
    много им бърка в отверстията на някои това, че народът ще бъде питан да си каже мнението. Що така бе, господа демократи??
  • 133 Пачо Микчу

    9 9 Отговор
    щом толкова тролове са наети да квичат срещу Възраждане, значи може да вземат и повече от трето място на изборите

    Коментиран от #137, #141, #147

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Бюлетина номер 12

    2 12 Отговор
    Ако искате по-високи доходи - бюлетина номер 12!
    Ако искате България да се развива с бързи темпове - бюлетина номер 12!
    Ако искате вашите деца да се върнат от чужбина и да живеят достойно в Родината си - бюлетина номер 12!
    Ако искате да живеете като европейци в България -
    бюлетина номер 12!

    Коментиран от #157

  • 137 Професор

    8 7 Отговор

    До коментар #133 от "Пачо Микчу":

    Нито са тролове, нито "квичат". Българите са умни хора и виждат, че Възраждане са просто едни измамници с фалшиви лозунги и деструктивни идеи. Тяхната политика е Разрушителна, а не Градивна!
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 неееееееееее

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Студопор":

    ВЪН ВЪЗРАЖДАНЕ ОТ ПОЛИТИКАТА И ПАРЛАМЕНТА!! НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ,СЛУГИ НА ВАСАЛА НА КИТАЙ!!
  • 145 НЯКОЙ

    6 5 Отговор
    "Защо тези хора се чувстват лично обидени от западния свят" - статия в Дневник - прочетете я, не говорете безсмислици ! Става въпрос за т.н. АВТОРИТАРНИ ЛИБЕРТАРИАНЦИ - новите авторитарни ДЕМОНИ и ще познаете в тях лицето Костадин Костадинов ! Останалите са въодушевеното стадо, което не обича да мисли !
  • 146 Прозрение

    4 7 Отговор
    Коцко иска да върне България в желязната прегръдка на Русия и не се свени да използва заплахи и фейк послания!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 А ми

    7 4 Отговор

    До коментар #58 от "Само питам":

    оттогава, откогато вие русофобите станахте хамериканци. Оттогава.
  • 150 лично

    9 4 Отговор
    сам си го предоставих.
    от какво вече да се плаша и притеснявам.?
    нямам и риза на гърба си вече заради продажните управляващи през последните 34 години!
    свобода или смърт.
    ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ.

    Коментиран от #152, #156

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Аспарух

    4 6 Отговор
    Такива финансирани от руското посолство партийки като Израждане и оная Малинка русофилистик трябва да се забранят.
    Трябва да се реставрира ЗЗД и да включва забрана на нацисти рашисти и комунисти нац.предатели.

    Коментиран от #154

  • 154 човече

    8 2 Отговор

    До коментар #153 от "Аспарух":

    ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ !
  • 155 МЪДРИ СА

    3 0 Отговор
    сетиха се тия що правят референдуми редом в БГ точно преди изборите и как го правят напрабиха клубове и на никой не му дреме как се прави този ,,РЕФЕРЕНДУМ
  • 156 Мадам Грицацуева

    1 6 Отговор

    До коментар #150 от "лично":

    Ще гласуваш за Израждане и после ще ходиш чисто гол, а така също и гладен като нещастния Паниковски. Прочети за Остап Бендер и живота нагладуващите в СССР.

    Коментиран от #160

  • 157 Остап Бендер

    1 4 Отговор

    До коментар #136 от "Бюлетина номер 12":

    Гласувай с бюлетина 2 , не с 12. Тия са шарлатани, ограбили 12 милр.за шест месеца от данъците на честните хора. Имат много кантори "Рога и Копита".
  • 158 Който обещае

    0 5 Отговор
    Да закрие Възраждане
    Гласувам за
  • 159 Русенец

    3 0 Отговор
    Важното е да се отклони вниманието от онези, които така и не изясниха коя им е родината.
  • 160 Русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #156 от "Мадам Грицацуева":

    Ти, който гласуваш за анаватанеца, много богат ли стана?
  • 161 Защо го търпим

    1 1 Отговор
    От цинга,както ги наричат италианците всичко може да се очаква!
  • 162 Бай араб

    0 3 Отговор
    Няма страшно Радев ще защити Копейкин,ще бъде потулено всичко, няма да има последствия , новината ще изчезне.Руските машини за гласуване правят чудеса
  • 163 Оставете ги на мира!

    3 0 Отговор
    Оставете на мира "Възраждане". Не си играйте с огъня. Хучета ги яли вашите лични данни. Всичко се знае за всеки, не се правете на хламави.