Last news in Fakti

3 Юли, 2014 09:00 805 0

Ботев и Литекс стартират в Лига Европа

  • ботев пловдив-
  • литекс-
  • лига европа-
  • квалификации

И двата български тима са фаворити в двубоите си

Ботев и Литекс стартират в Лига Европа - 1
Снимка: БТА

Днес Ботев (Пловдив) и Литекс стартират участието си в Лига Европа от първия квалификационен кръг на надпреварата.

В 17:30 часа българско време „оранжевите” гостуват на молдовския Верис, докато в 19:45 „канарчетата” приемат Либертас (Сан Марино) на стадион „Лазур” в Бургас.

Ловчанлии отпътуваха за Молдова без колумбийското си крило Данило Асприля, който има контузия. Заради лека травма с тима не пътува и юношеският национал Кирил Десподов. Наставникът на Литекс Красимир Балъков предупреди своите, че противникът не трябва да бъде подценяван. Мачът срещу молдовците ще е и официален дебют на героя от САЩ’94 като треньор на „оранжевите”.

Ботев пък по традиция ще се радва на сериозна подкрепа от страна на своите фенове на „Лазур” Любослав Пенев призна, че футболистите му са разтревожени от ситуацията около клуба, но се надява всички да подходят отговорно към двубоя и да зарадват привържениците си.

Треньорът на пловдивчани призна, че няма как да работи по селекцията заради липсата на средства, но допълни, че е концентриран върху настоящето и представянето на тима му в Лига Европа.

„Жълто-черните” ще трябва да излязат срещу Либертас без големите си звезди от миналия сезон. Феребори Доре, Юнес Хамза и Вандер Виейра не бяха картотекирани за мачовете от Лига Европа, като е много вероятно да напуснат клуба поради финансовите проблеми.

И двата български отбора са абсолютни фаворити в срещите си и всичко, различно от победа, ще бъде прието като изненада. Реваншите са след седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА