Last news in Fakti

7 Юли, 2014 09:00 1 476 0

Откритията на Мондиал 2014

  • футболисти-
  • открития-
  • мондиал 2014

Световното първенство винаги е било способно да прави от неизвестни футболисти истински звезди

Откритията на Мондиал 2014 - 1
Снимка: БТА/AP

Световното първенство в Бразилия вече е на финалната си фаза, а Робен, Неймар, Мюлер и Меси се утвърдиха като големите звезди на този шампионат. Освен своите герои обаче, всеки Мондиал произвежда и нови звезди. Често футболисти, които до преди Мондиала са били тотално неизвестни за света, показват своя талант точно на най-елитната футболна надпревара, преобръщайки кариерите и живота си в тотално друга посока. За това ви предлагаме  и футболистите, чийто талант специалистите откриха точно на Световното първенство в Бразилия.

Далей Блинд

Преди Мондиала 24-годишният футболист на Аякс бе известен само в родината си. Невероятното представяне на неговата Холандия, позволи на таланта му да разцъфти и той вече е в полезрението на големите грандове. Блинд се показа като изключително универсален и комплексен играч, можещ да действа като десен бек и халф.  Общо взето той покрива всяка една линия на своя отбор, играейки във всички мачове на своя отбор от шампионата, а на сметката си има и три асистенции.  Миксът между стабилен бранител и играч, който може да навързва играта на своя отбор, определено правят от Блинд потенциална голяма звезда.

Гилермо Очоа

Вратарят на националния отбор на Мексико е утвърдено име в своята родина, но в Европа така и не направи репутация, като през последните години се подвизаваше в посредствения френски Аячо. В Бразилия обаче той показа феноменални качества. Приказката за него започна в мача между Мексико и Бразилия, където направи няколко феноменални спасявания, отчайвайки бразилските нападатели. Страхотното му представяне се повтори и на осминафиналите, където Мексико се изправи срещу Холандия. Там на няколко пъти Очоа отразяваше удари на холандските нападатели, отправени от малкото наказателно поле. Въпреки, че Мексико вече не е в турнира 28-годишния вратар изживя своя златен миг, като кариерата му тепърва ще разцъфтява. В момента се знае, че той е основна цел на отбори като Арсенал, Атлетико Мадрид и Милан.

Джоел Кембъл

Коста Рика е безспорната сензация на Мондиала в Бразилия, като с достигането си до четвъртфиналите успя да спечели симпатиите на целия свят. Голямата звезда на този отбор се оказа младият нападател Джоел Кембъл, който направи страхотни мачове за своя отбор. Той е изключително комплексен офанзивен футболист, като освен на върха на атаката, може да се подвизава по крилата и от задни позиции. Енергичността и физиката му вече го превърнаха в едно от големите имена на Световното първенство. През последните 3 години Кембъл е собственост на Арсенал, но никога не е имал шанс да играе за „артилеристите“, които постоянно го отдаваха под наем. Последния сезон той прекара в Олимпиакос, но Арсен Венгер вече заяви, че го връща в Арсенал, където ще има шансове за изява. Сериозен интерес към него проявява и италианския Милан.

Райс М'Боли

Българската А група имаше само един представител на Мондиала в Бразилия, но за наша гордост той се оказа едно от откритията на турнира. Вратарят на ЦСКА направи страхотно първенство за своя Алжир, който достигна до осминафиналите. М'Боли направи изключителни спасявания в мачовете срещу Белгия и Русия, превръщайки се в основния фактор, за силното представяне на алжирците. На осминафиналите пък буквално отчая нападателите на Германия, които го обстрелваха от всякакви позиции, но той все спасяваше. В крайна сметка Алжир се пречупи в продълженията, но М'Боли бе обявен за играч на мача. Сега вратарят чака свой трансфер, като най-вероятен кандидат за подписа му е френският гранд Олимпик Марсилия. Интерес към него проявяват и клубове от Англия и Германия.

Стефан де Врай

Централният защитник е основна част от приказката за Холандия на това Световно първенство. Той показа изключително стабилни игри във всички мачове на своя отбор до този момент, а ръстът му от 1.90 м. го правят изключително полезен във въздушните единоборства. 22-годишният играч на Фейенорд е много ефективен, както в защита, така и в печеленето на топки в средата на терена. Страхотен е и в противниковото наказателно поле, при евентуални статични положения за своя отбор. Де Врай  дори отбеляза един гол срещу Испания, като вече е в полезрението на европейските грандове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА