Last news in Fakti

7 Юли, 2014 10:57 1 359 1

Лекарят на „селесао”: Няма шанс Неймар да играе на финала

  • бразилия-
  • неймар-
  • контузия-
  • хосе луис рунко-
  • мондиал 2014

Според медика не трябва да се рискува със здравето на нападателя

Лекарят на „селесао”: Няма шанс Неймар да играе на финала - 1
Снимка: БТА/ AP

Лекарят на бразилския национален отбор по футбол Хосе Луис Рунко заяви, че няма шанс звездата на тима Неймар да се възстанови за финала на световното първенство.

22-годишният нападател получи контузия на гърба при сблъсък с Хуан Сунига по време на четвъртфиналния мач между Бразилия и Колумбия, спечелен от домакините на мондиала. Стана ясно, че Неймар ще е аут до края на първенството.

В последните дни обаче някои медии излязоха с информация, че бразилците могат да се надяват на чудо. Лекарският щаб на отбора обаче отрече спекулациите, че Неймар ще „бъде вдигнат” за финала в неделя при евентуално класиране на Бразилия.

„Няма никакъв шанс Неймар да играе на финала на световното. Той може да е с отбора, да, но няма начин да бъде на терена”, заяви Рунко пред TV Globo.

„Няма да създаваме илюзия на нещо, което не съществува. Неймар получи травма, която трябва да се лекува. Ако го пуснем в игра, можем сериозно да застрашим възстановяването му, дори неговата кариера”, сподели още лекарят на тима.

В същото време стана ясно, че Бразилия обжалва жълтия картон на Тиаго Силва. Желанието на щаба на домакините е капитанът на отбора да играе срещу немците.

Утре от 23:00 часа българско време бразилците се изправят срещу Германия в първия полуфинален сблъсък на мондиала. В сряда Холандия излиза срещу Аржентина. Финалът е в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefan Dosev

    0 0 Отговор
    Бразилия на финал ама по водна топка...