Last news in Fakti

9 Юли, 2014 10:53 1 586 0

Дилма Русеф: Много съм тъжна, но трябва да се отърсим

  • дилма русеф-
  • бразилия-
  • протести-
  • тъжна-
  • мондиал 2014

Дилма Русеф ще връчи световната купа на шампиона в неделя

Дилма Русеф: Много съм тъжна, но трябва да се отърсим - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Бразилия Дилма Русеф заяви след загубата от Германия, че е много тъжна. „Селесао“ загуби с 1:7 и записа най-срамното поражение в историята си.

„Като всеки бразилец, аз съм много, много тъжна след загубата. Съчувствам на играчите и феновете“, написа Русеф в Twitter след поражението. „Ние обаче няма да позволим загубата да ни сломи. Бразилия ще се отърси и ще продължи напред“, сподели още президентът на страната.

Поражението предизвика безредици в много бразилски градове, а на стадиона в Бело Оризонте феновете освиркаха Дилма Русеф.

Тя наскоро заяви, че ще връчи световната купа на победителя в неделя на „Маракана“. По-рано се считаше, че Русеф няма да присъства на закриването на мондиала заради вълната от протести в Бразилия.

Южноамериканците излязоха на протести още преди месеци заради разходите по световното, които възлизат на близо 11 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА