Last news in Fakti

10 Юли, 2014 12:00 2 352 3

Ромарио: Бразилският футбол се изсмуква от бездарни бандити

  • ромарио-
  • мондиал-
  • бразилия

Легендата иска държавна намеса във футболната федерация на Бразилия

Ромарио: Бразилският футбол се изсмуква от бездарни бандити - 1
Снимка: Уикипедия

Бразилската футболна легенда Ромарио отправи жестока критика срещу управляващите футбола в Бразилия, съобщи „Дейли мейл“.

В полуфиналите на Световното първенство Бразилия регистрира най-голямата загуба във футболната си история, след като бе разгромена от Германия с 1:7. Това засили напрежението сред местното население, което и без това негодуваше срещу огромните суми пари, които бяха похарчени за организирането на домашния Мондиал.

„Онзи ден бе много тъжен ден за бразилския футбол. Тези, които имат добра памет ще си спомнят моите думи, че ние бяхме загубили титлата още извън терена. За съжаление на терена не бе по-различно. Има криза в нашия любим спорт. Вие смятате, че проблемът е в играчите или треньора, но това не е така. От години бразилският футбол се изсмуква от бездарни бандити. Федерацията е сборище от крадци, продажници и мафиоти. Поисках държавните служители да се намесят в делата на федерацията, но не бях чут. За реконструкцията на Маракана бяха похарчени $ 1 млрд., а сега дори Бразилия няма да играе на финала на този стадион. Дилма Русеф ще трябва да връчи титлата на друг отбор, а ние да си останем с твърде скъпата спортна инфраструктура. Това е шампионат на срама.“

Ромарио беше едно от лицата, които промотираха Световното първенство в Бразилия. Той е една от най-големите бразилски футболни легенди, като с Бразилия спечели Мондиала в САЩ през 1994 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    1 1 Отговор
    И те си имат местните ла.н.рчета не само ние
  • 2 Лелеле Лелеле

    0 0 Отговор
    Четейки си спомних за емблематичният танц на Бобката
    http://www.youtube.com/watch?v=bthmBqittl4
  • 3 Ilko-rudolf Franke

    1 0 Отговор
    romario-e-praw-goljama-korupzia-nachelo-s-madam-rusew