Last news in Fakti

12 Юли, 2014 09:30 1 351 0

Обявиха кои са номинираните за най-добър играч на Световното първенство

  • златна топка-
  • номинации-
  • фифа

Най-много номинирани има Германия

Обявиха кои са номинираните за най-добър играч на Световното първенство - 1
Снимка: БТА/AP

От ФИФА обявиха своите номинации за най-добър играч на Световното първенство в Бразилия.

Златната топка на Мондиала ще бъде връчена на избрания за най-добър футболист на шампионата, веднага след края на финала, който ще се играе в неделя. Сред десетимата избраници на ФИФА има най-много представители на националния отбор на Германия, а именно цели четирима. Това са нападателят Томас Мюлер, халфът Тони Кроос  и бранителите Филип Лам и Матс Хумелс.

Логично вторият отбор по брой кандидати за отличието е другият финалист в турнира Аржентина. От там номинирани са Лионел Меси, Анхел Ди Мария и Хавиер Масчерано. В списъка попада и голмайсторът на Мондиала до този момент – колумбиецът Хамес Родригес. Елитната десетка се допълва от звездата на Бразилия Неймар и холандския нападател Ариен Робен.

Призът за най-добър млад играч на това издание на световното първенство ще си оспорват френският халф Пол Погба, неговият сънародник Рафаел Варан, както и халфът на Холандия Мемфис Депай. Наградата за най-добър вратар ще спечели някой измежду германеца Мануел Нойер, аржентинецът Серхио Ромеро и представителя на Коста Рика Кейлор Навас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА