Last news in Fakti

16 Юли, 2014 16:56 792 0

Росберг преподписа с Mercedes

  • росберг-
  • mercedes-
  • договор

Пилотът остава в Mercedes

Росберг преподписа с Mercedes - 1
Снимка: БТА/АР
Нико Росберг преподписа нов, многогодишен договор с Mercedes, обявиха от отбора от Формула 1. 29-годишният германец дойде в тима при завръщането му в спорта през 2010-та година. Той донесе и първата победа от тогава, спечелвайки Гран При на Китай през 2012-та година. От тогава насам Росберг спечели още 5 състезания и записа 8 Пол Позишъна, а през този сезон той води в класирането пред съотборника си Люис Хамилтън.

"Много съм горд да карам за "Сребърните стрели" в модерната ера на Формула 1", коментира Росберг.

"Като германец, наследството на Mercedes е много специално за мен и аз съм горд да представлявам най-добрата марка коли по света. Извървяхме труден път, за да стигнем сегашното положение. Но всички продължиха да вярват и благодарение на фантастичната подкрепа от Mercedes, сега водим във Формула 1. Гледам с нетърпение към следващите години заедно, в които ще продължим да се борим за още победи и да се надяваме, титли".

Шефът на отбора Тото Волф пък допълни:

"Нико е част от проекта от първия ден и има голям принос в развитието на отбора от 2010-та година. Неговата скорост, отдаденост и фокус ни помогнаха да дадем ясна посока на тима в развитието напред. С представянето си през 2014 година Нико показа на останалия свят това, което ние вече знаехме в отбора - че той е един от топ-пилотите във Формула 1".

"Този нов договор ни носи важна стабилност и наследственост за бъдещето и съм радостен да обявя това навреме преди домашното състезание за Mercedes и Нико на Хокенхайм".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА