Last news in Fakti

3 Август, 2014 19:30 511 0

Вижте как голфърите ще търсят мястото си на Олимпиадата

  • голф-
  • олимпиадата-
  • рио

Международната голф федерация обяви квалификационната система за Игрите в Рио де Жанейро

Вижте как голфърите ще търсят мястото си на Олимпиадата - 1
Снимка: Facebook

Международната голф федерация обяви квалификационната система за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

Това се случи на специална пресконференция в "Роял Ливърпул Голф Клъб", след което бе ратифицирана от Международния олимпийски комитет.

В надпреварите при мъжете и жените на Олимпиадата ще има по 60 състезатели, които ще се съревновават във формат "строук плей" на 72 дупки. Всички тези 60 позиции при мъжете и жените ще бъдат разпределени на базата на олимпийска ранкинг система. Тя, от своя страна, ще се основава на световната ранглиста както следва:

- Състезатели от Топ 15 на ранглистата при мъжете и при жените до 11 юли 2016 година, но в тези 15 може да има само четирима голфъри от една държава;

- След 16-ото място в ранглистата до 11 юли 2016 година при мъжете и жените ще има максимум до двама състезатели от държавите, които нямат повече от двама представители в Топ 15.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА