Last news in Fakti

7 Август, 2014 15:59 1 468 2

Кои са най-бързо уволнените треньори от Левски?

  • левски-
  • треньори-
  • класация-
  • уволнения

Почти всички имена са от новата история на Сините

Кои са най-бързо уволнените треньори от Левски? - 1
Снимка: БТА

Един от най-големите и обичани отбори в България - Левски, отново е с нов треньор. Но това не учудва никой, защото именно в Левски, феновете са свикнали да виждат най-честите промени на ръководни постове. Какви ли специалисти се изредиха да водят "сините", но или поради нетърпението на ръководството, или поради слаби резултати всички те се задържаха по максимум един сезон. Изключение прави, разбира се, Станимир Стоилов, който завинаги ще остане в историята като първият български треньор, класирал роден отбор в групите на Шампионската лига. 

Ето и класацията за най-бързо уволнените треньори от Левски: 

7.Ратко Достанич (15 мача)

Сръбският треньор дойде с голямата кошница на Герена през юли 2009г., но си замина доста бързо - октомври 2009г. Визитката на специалиста е доста нищожна като единственият по-силен отбор, който е водил е Цървена звезда. За престоя си в Левски, който е официални срещи, сърбинът все пак печели Суперкупата на България след победа над Литекс с 1:0. 

6.Славиша Йоканович (12 мача)

Нов сръбски специалист намира място в анти-класацията. Славиша Йоканович е известно име във футболната игра. Той е играл за тимове като Челси, Депортиво ла Коруня, Партизан. Преди да се озове на Герена, Йоканович бе изградил име на един от най-бързо прогресиращите специалисти на Балканите. Идването му в Левски обаче, се оказа най-големият провал на сърбина.

През октомври 2013 г. едва 2 месеца и половина след назначаването си Йоканович напуска поста си в Левски заради поредица от слаби резултати, макар "сините" да са записали само 2 загуби под негово ръководство. Освобождаването му от клуба идва броени дни преди вечното дерби срещу ЦСКА.

5.Николай Костов (11 мача) 

Българският специалист се прочу покрай успехите си извън България с тима на Металург Донецк. Въпреки, че записва 9 победи и само 2 загуби, Костов последва съдбата на гореспоменатите треньори. Той бе начело на тима от Подуене точно 143 дни. Официалната информация е, че той сам решава да напусне клуба. 

4.Владимир Федотов (8 мача) 

Руският специалист идва на Герена през далечната 2000г. Но и него го очаква съдбата на уволнен треньор от Левски. Въпреки, че преди да застане начело на "сините", Федотов е водил тимове като ЦСКА Москва и Динамо Москва, това не му дава кредит на доверие от страна на ръководството и той е уволнен след само 8 мача, в които постига 5 победи, 2 равенства и 1 загуба. Спечелването на титлата със "сините" също не успява да спаси руския треньор. 

3. Рюдигер Абрамчик (7 мача) 

Ръководството на Левски не се е свенило на уволнява и немски специалисти. Именно такъв е Рюдигер Абрамчик. Той застава начело на "сините" през декември 2001 година, но след само 7 мача (или 3 месеца), той е уволнен. В престоя си на Герена Абрамчик записва 5 победи и 2 равенства без да допусне загуба. 

2. Велислав Вуцов (5 мача) 

"Цял живот съм си мечтал за две неща — да бъда играч на Левски и евентуално след това да бъда ръководител в Левски. Едната ми мечта не се сбъдна. Сега съм доволен и щастлив, че мога да бъда на другия пост. Една истинска детска мечта ми се сбъдна.", това заявява Вуцов след назначаването си в Левски. Какво ли щеше да каже обаче, ако знаеше, че ще изкара само 5 мача начело на "сините"? Известният с бурния си темперамент треньор, бе уволнен след европровала срещу БАТЕ Борисов, както и незадоволителни представяния в шампионата. 

1. Пепе Мурсия (3 мача)

Ето го и победителят в антикласацията за най-бързо уволнен треньор на Левски. Испанският специалист Пепе Мурсия пристигна на Герена след като бе уверен от изпълнителният директор на тима - Георги Иванов, че ще му бъде дадено поне една година време. Уви, испанецът си хвана самолета за родината само след 3 мача, в които записа победа, равенство и загуба от ЦСКА във Вечното дерби с 0:2. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    0 0 Отговор
    хахахха български футбол.
  • 2 zendera

    0 0 Отговор
    е.ахти нещастния отбор..за 100 години история единственото с което са известни лвски е че ги бият като тъпан който ги хване,особенно цскато..