27 Август, 2014 16:29 651 1

Гимнастичките ни взеха сребро в Нанджин

  • художествена гимнастика-
  • сребърен медал-
  • ансамбъл-
  • нанджин-
  • младежки олимпийски игри

Българите с трети медал днес, връщат се с общо 7 отличия

Гимнастичките ни взеха сребро в Нанджин - 1
Снимка: Bgolympic.org

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал на вторите младежки олимпийски игри в Нанджин.

Елена Бинева, Александра Митрович, Емилия Радичева, София Рангелова и Габриела Стефанова се наредиха на второ място с 27.050 точки. Шампионките от Русия събраха 29.550 т., а бронзът остана за Казахстан с 25.050 т.

Това е трети медал за България днес в Нанджин, след като по-рано боксьорът Благой Найденов стана олимпийски шампион с победа над Вадим Казаков (Казахстан) в кат. 81 кг, а другият ни финалист на ринга Душко Михайлов Благовестов спечели сребро в кат. 56 кг, отстъпвайки по точки пред кубинеца Хавиер Ибанес Диас, съобщиха от пресцентъра на Българския олимпийски комитет.

Предишните дни титли на игрите в Китай спечелиха Лидия Ненчева в стрелбата и Божидар Андреев в щангите, а Бетина Темелкова и Кирил Милов взеха сребро съответно в джудото и борбата.

Така равносметката на младите български олимпийци от приключващите днес в Нанджин ІІ младежки игри е общо 7 медала - 3 златни и 4 сребърни. На първите младежки игри в Сингапур преди 4 години спечелихме 3 отличия - две златни и бронз.

Цялата ни делегация се прибира от Нанджин в събота, 30 август, с полет през Франкфурт, който се очаква да кацне в 13:10 часа на Аерогара София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    0 1 Отговор
    Едно голямо БРАВО за всички медалисти !