Last news in Fakti

11 Септември, 2014 08:00 16 274 2

10-те най-полезни спорта за вашите деца

  • деца-
  • полезно-
  • спорт

Има спортове, които могат да предначертаят по-добър живот за всеки подрастващ

Учебната година вече чука на вратата и все повече родители се опитват да изберат възможно най-подходящия спорт за своето дете. В ерата на компютрите е все по трудно да убедиш своето дете колко полезно всъщност е да излезе навън и да спортува. За да стане това всеки родител трябва да подбере възможно най-подходящия спорт за своето дете. За това и ranker.com ни предлага 10-те най-благоприятни и полезни спортове за всяко дете.

10. Ролери

Това е един от спортовете, за които е най-лесно да убедите децата си, че е нужно да практикуват. Всеки малчуган иска неговите родители да му купят ролери и понякога е добре просто да се разделите с определена сума, за да му осигурите нужната доза дневно движение. Това е спорт, който подпомага двигателния апарат, правилната стойка и рефлексите на всяко дете.

9. Волейбол

Спорт, който помага изключително много за израстването и физическото узряване на подрастващите. Във волейболната игра бива въвлечена всяка част от тялото. Това е игра, която може да е много полезна за момичетата, подпомагайки развитието на красива фигура и издръжлив организъм.

8. Стрелба с лък

Макар да изглежда странно, това е спорт, който подпомага както физическото, така и умствено развитие на вашите деца. Помага за развитието на сила в ръцете, както и в запазването на права стойка. Освен това чрез него децата се научават да овладяват нервите си и да запазват концентрация и спокойствие.

7. Тичане

Тук едва ли има какво да се каже. Това е най-универсалната лекоатлетическа дисциплина. Чрез тичането децата могат да бъдат предпазени от наднормено тегло, развивайки издръжливостта на своя организъм.

6. Тенис

Този спорт е по-скъп, но е изключително полезен за всяко дете. Тенисът развива скоростта, рефлексите, концентрацията и мускулатурата. Малко са спортовете, които съчетават в себе си толкова много движение, съчетано с постоянно умствено вглъбяване.

5. Каране на колело

Всяко дете иска да му купят колело, като това е най-добрият подарък, който един родител може да направи. Колелото е най-забавният начин за сваляне на килограми и развитие на мускулатурата за всеки малчуган. Когато детето ви овладее достатъчно добре своя велосипед, ще е добре да го извеждате на излети, оставяйки го да кара по по-трудни терени. Така то само ще доразвива своята физика.

4. Гимнастика

Естествено любим спорт на момиченцата и техните майки. От малки момичетата са възпитавани да приемат гимнастичките като съвършени примери за женственост. Този спорт им помага да придобият гъвкавост, стройна фигура и изваяна физика. Гимнастиката обаче е много полезна и за момчетата, като е един от спортовете, най-добре развиващ тяхната мускулатура и физика.

3. Баскетбол

Прекрасна отборна игра, развиваща физиката и рефлексите. Това е един от най-достъпните за практикуване спортове, особено популярни за момчетата. Играта предполага изключително много движение и стимулира растежа по изключителен начин.

2. Футбол

На всякъде по света твърдят, че футболът е един от най-полезните спортове за деца. Той предполага физическо движение, развиващо мускулатурата на всяка част от тялото. Това е и един от най-колективните спортове, който може да научи детето ви на работа в екип и по-лесно да го социализира сред другите деца.

1. Плуване

Това е един абсолютно универсален спорт, развиващ всяка част от тялото. Всяко дете практикувало редовно плуване по време на израстването си, успява да укрепи един здрав организъм и много добре развита физика. Полезно е за деца с всякакви проблеми, били те двигателни или свързани със затлъстяването. За всеки подрастващ това е спорт, който ще му осигури по-добър живот като възрастен.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    2 1 Отговор
    Борба
  • 2 Иван

    1 0 Отговор
    За деца от гр. Варна, препоръчвам www.bjj-varna.com - идеално място, ако търсите спорт за деца. Млад екип от треньори, други деца и приятна обстановка. Разберете повече за бразилското джиу джицу на сайта.