Last news in Fakti

13 Септември, 2014 01:15 968 0

Сърбия на финал на Световното по баскетбол след бой над Франция

  • сърбия-
  • франция-
  • световно първенство по баскетбол

Двата отбора сътвориха страхотен спектакъл на полуфиналите

Сърбия на финал на Световното по баскетбол след бой над Франция - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Сърбия се класира за големия финал на Световното първенство по баскетбол в Испания след победа над отбора на Франция с 90:85.

Двата отбора направиха истински спектакъл за публиката в Мадрид, като Сърбия имаше огромна преднина до последната четвърт. Тогава французите направиха феноменална серия от тройки, която можеше да им донесе и обрат в мача.

Срещата започна равностойно, като двата отбора не допускаха противника си да се откъсне със сериозна преднина. Тогава за сърбите изпъкнаха Милош Теодосич и Радулица, застанали в основата на 11 поредни точки и преднина от 20:10. Французите се активизираха и върнаха няколко точки, за да може частта да завърши при резултат от 21:15.

Сърбия направи шеметно начало на втората част, отбелязвайки 9 поредни точки за 30:15. Последва кратко превъзходство за французите до 30:21, докато сърбите не избухнаха отново, за да доведат нещата до 43:25 и 18 точки разлика. Въпреки резултата французите показваха добра защита, но бяха твърде неубедителни в нападение. В същото време сърбите се възползваха от ръстовото си предимство и в края на частта достигнаха до резултат от  46:32.

През третата четвърт французите се опитаха да съкратят изоставането си чрез стрелба от далеч, която обаче така и не им спореше. Сърбите продължиха със своята доминация и чрез невероятният в този мач  Теодосич затвориха частта при  61:46.

Франция започна ударно последната четвърт и отбеляза 5 безответни точки. Французите заиграха много по-агресивно в защита, а стрелбата им от далеч изведнъж заработи. Никола Батум заблестя за „петлите“, нижейки тройка след тройка и намалявайки преднината до  77:71. Тройка на Диау съвсем стопи преднината на сърбите, докарвайки резултата до 78:74, а след нова размяна на точки той достигна до  84:82. Последва нарушение за сърбите. Там Калинич показа железни нерви и вкара двата наказателни удара за 86:82. Французите пропиляха следващата атака и Биелица  вкара за 88:82, 16 секунди преди края. Последва мълниеносна тройка на Батум за 88:85, 3 секунди преди края. За да си спечелят време французите извършиха бързо нарушение. Марко Симонович бе безгрешен  и с два точни изстрела прати Сърбия на финала на Световното първенство след 90:85.

Това ще е първи финал за сърбите от 2002 г. насам, когато те спечелиха 5-та си световна титла, тогава под името Югославия. На финала сърбите ще срещнат отбора на САЩ, който се представя категорично от началото на шампионата, в спор за световната титла.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА