Last news in Fakti

14 Септември, 2014 21:46 618 0

Литекс би Хасково и вече е втори в А група

  • литекс-
  • хасково-
  • а група

Мачът в Ловеч завърши при резултат 2:0

Литекс би Хасково и вече е втори в А група - 1
Снимка: БТА


Отборът на Литекс победи Хасково с 2:0 в своето домакинство от 8-ия кръг на А група.

Мачът в Ловеч стартира силно за домакините, като в 13-та минута Армандо Ваюши отправи опасен удар, но вратарят  Пейков спаси. Хасково отвърна с мощен шут на Васил Василев, който ловешкият вратар Конов изби. В 33-та минута Косоко бе изведен сам срещу вратаря, но ударът му бе избит от Пейков.  Последва корнер, след който Гълъбов отправи добър изстрел с глава, който отново бе избит от вратаря на Хасково. В 36-та минута груба грешка в отбраната на Хасково прати топката в краката на Малинов, който от воле откри за 1:0. Още в 41-та минута Ваюши центрира добре към Джордан, който вкара за 2:0.

Литекс беше по-силният отбор и през второто полувреме. В 66-та минута Божиков направи силен пробив по крилото, а центрирането му бе избито от Димитров. Топката попадна у Косоко, който от чисто положение я прати в аут.  В 68-та минута Божиков проби през отбраната на Хасково и даде топката на Джордан край точката за изпълнение на дузпа. Точно преди колумбийският нападател да нанесе своя удар обаче, Боян Пейков изби топката от краката му. В 80-та минута прекрасна многоходова атака на Литекс остави Ваюши сам пред празна врата, но ударът му излезе в аут. В края на мача отново Ваюши отправи топовен удар, избит от Пейков.

С тази победа Литекс събра актив от 16 точки и излезе на второ място в класирането на А група, на само точка зад лидерите от ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА