Last news in Fakti

27 Септември, 2014 22:50 712 0

Арсенал и Тотнъм не се победиха в голямото дерби на Лондон

  • арсенал-
  • тотнъм-
  • англия

Двата отбора направиха равенство от 1:1

Арсенал и Тотнъм не се победиха в голямото дерби на Лондон - 1
Снимка: БТА/AP

Голямото лондонско дерби в 6-ия кръг на английското първенство между Арсенал и Тотнъм завърши с равенство от 1:1.

Мачът на „Емирейтс“ започна с натиска на „артилеристите“. В 14-та минута Уелбек бе изведен на добра позиция, но ударът му бе блокиран от Кабул. В 26-та минута Уилшър стреля опасно, но топката бе спасена от вратаря Лорис. Тотнъм отвърна с опасен изстрел на Ерик Ламела в продължението, но вратарят Шчесни се намеси успешно.

Второто полувреме започна ударно за Тотнъм. В 56-та минута Ериксен открадна една топка в половината на Арсенал и комбинира с Ламела. Той намери Насер Шадли, който отбеляза за 0:1. „Артилеристите“ отвърнаха със силен удар с глава на Мертезакер, който бе спасен от Лорис. Арсенал изравни в 74-та минута, когато Алексис Санчес овладя една топка в центъра и комбинира със Санти Касорла. Испанецът изведе Окслейд-Чембърлейн, който сам срещу вратаря отбеляза за 1:1.

След това равенство Арсенал остава на 4-то място във Висшата лига с актив от 10 точки, докато Тотнъм са 8-ми с актив от 8 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА