Last news in Fakti

30 Септември, 2014 11:30 660 0

Ананиева изключително горда от ансамбъла

  • ансамбъл-
  • ананиева-
  • световното

Нейните възпитанички станаха шампионки в многобоя и взеха сребро на финала на три топки и две ленти

Ананиева изключително горда от ансамбъла - 1
Снимка: БТА

Старши треньорката на българския национален ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева беше изключително щастлива при завръщането си от световното първенство в Турция, където нейните възпитанички станаха шампионки в многобоя и взеха сребро на финала на три топки и две ленти. "

Изключително много благодаря за подкрепата на целия български народ. Благодаря на агитката, която беше в залата. Тя беше великолепна. Не мога да ви опиша с колко много мили и красиви думи всички ни обсипаха", каза Ананиева пред многобройните журналисти на летище "София". Тя добави, че още от самото началото, когато е започнала работа с отбора е знаела, че тези момичета имат възможност да станат шампионки.

"Аз го знаех това от самото начало, когато започнахме преди шест години да работим с Илиана Раева и знаех, че тези момичета имат потенциал да го направят това. Просто на един отбор му трябва време. Сега е тяхното време и се надявам от тук нататък да продължи. Това беше огромен скок и в бъдеще очакванията към нас ще бъдат огромни, но момичетата го заслужават. Те в момента са най-добрите в света", каза още Ананиева.

"Аз винаги очаквам неочакваното. Винаги както може да си на върха, така може и да си долу. Едни от най-големите отбори, като Русия например, се провалиха и не взеха медал. Това е спортът. Просто трябва винаги да си най-добрият", добави треньорката на ансамбъла. "След цялата тази емоция след многобоя нямахме сили да празнуваме, още не сме го отпразнували както трябва. Всички плакахме, включително аз и Илиана Раева. Не мога да ви опиша - трябва да се изживее такъв момент. Аз преди да заминем казах, че един шампион трябва да е различен. Те тази година показват една различна игра, различни композиции, различни музики и смятам, че ние си дочакахме момента. Изплъзна ни се знаете медал от европейското първенство, но ето търпеливо и с работа си го дочакахме на световното", каза още Ананиева. Тя обяви и какво предстои пред ансамбъла.

"Аз като се замисля какво ни предстои, просто се плаша. Но момичетата отиват на възстановителен лагер, след което ще ги пусна малко почивка, да не се виждат една друга, след което се качваме на Белмекен. Предстоят ни две нови композиции, сменяме изцяло уредите, така че догодина имаме много тежка година - имаме европейски игри, отново световно първенство, всичките световни купи", завърши Ананиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА