12 Октомври, 2014 16:14 778 0

Титла за Федерер в Шанхай след два тайбрека

  • федерер-
  • симон-
  • шанхай-
  • първа титла-
  • номер 1

Това е първи трофей в кариерата на швейцареца от китайския град

Титла за Федерер в Шанхай след два тайбрека - 1
Снимка: БТА/АП

Бившият номер 1 Роджър Федерер спечели за първи път в кариерата си титлата на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 6,5 милиона долара.

Швейцарецът надделя трудно над Жил Симон със 7:6(6), 7:6(2) и от понеделник отново ще се подвизава под №2 в световната ранглистата, измествайки Рафаел Надал.

Това бе и 23-и трофей от веригата "Мастърс" за Федерер, като вече има 81 титли и четири за сезона.

Роджър допусна пробив още в първия гейм от мача, но след това навакса изоставане от 3:5, за да стигне до тайбрек. В него той пропиля аванс от 5:3 точки, а при 5:6 отрази сетбол, след което затвори частта със серия от три поредни точки. Симон поиска медицински таймаут между двата сета заради болки в областта на аддукторите. Той се завърна на корта и затрудни максимално съперника, като дори пропиля два сетбола при 6:5 и сервис на Федерер. В последвалия тайбрек швейцарецът доминираше и даде само две точки на французина, за да триумфира.

До края на сезона швейцарският ас планира участия още на "Мастърс 1000" в Париж, заключителния "Мастърс" в Лондон и във финала за Купа "Дейвис".

От своя страна Федерер запазва теоретичната възможност и да завърши годината като номер 1 в света.

Мвестрото от Базел изостава с 1000 точки от Новак Джокович в ранглистата, но е заявил участие в един турнир повече до края на 2014-а - АТР 500 в родния му Базел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА