Last news in Fakti

14 Октомври, 2014 08:00 814 0

Трябваше ли Пирло да се върне в националния?

  • андреа пирло-
  • италия-
  • антонио конте-
  • национален отбор

Има ли място Пирло в тима на Антонио Конте - аргументи за и против

Трябваше ли Пирло да се върне в националния? - 1
Снимка: БТА/ AP

След като Антонио Конте пое националния отбор по футбол на Италия, беше въпрос на време Андреа Пирло отново да облече фланелката на „адзурите” след отказа си седмици преди това. На дневен ред не стоеше въпроса дали, а кога.

Крахът на италианците на световното в Бразилия бе последната капка за опитния Пирло, който е печелил всичко както на международно, така и клубно ниво. Назначаването на Конте обаче, с когото двамата спечелиха три поредни титли в калчото с Ювентус, означаваше нова глава в славната биография на 35-годишния халф, нова възможност.

„Разговарях с Конте. Той ме попита искам ли да се върна и аз отговорих положително. Беше трудно решение, тъй като исках да се оттегля, но треньорът ме помоли да помогна на тима и аз се радвам, че мога да го направя”, бяха думите на Пирло, цитиран от BlackWhiteReadAllOver.

Основният въпрос сега е по какъв начин ще изглежда Италия на Антонио Конте, както и колко полезен ще е неостаряващият вълшебник Пирло. Предлагаме ви аргументи „за” и „против” връщането на футболиста на Ювентус в националния отбор на Италия:

ЗА: С Пирло шоуто е гарантирано!

Много хора обикнаха Пирло още когато той носеше екипа на Милан. След като премина в Ювентус, обаче, хората започнаха да го боготворят. Малко са играчите като него, които с отиграванията си да предизвикват радост и наслада. Самият Шави заяви наскоро, че гледа мачовете на Юве само заради Пирло. Халфът бе с основен принос „бианконерите” да спечелят скудетото още през първата година на Конте, въпреки че преди това два сезона финишираха седми в крайното класиране. На европейското преди две години пък Пирло бе двигателят на „скударата” и избута тима си до финала.

ПРОТИВ: Повече мачове – по-големи шансове за контузия

Андреа Пирло е на 35 години – не е първа младост! Доскоро той лекуваше контузия, а колкото по-често играе, толкова по-голямо е и натоварването. Ролята му в Ювентус си остава ключова, въпреки че и без него в Италия торинци са безапелационни до момента. Мачове в Серия „А”, Шампионската лига, Копа Италия и за националния отбор обаче могат да дойдат в повечко на играча.

ЗА: Италия отново ще играе с реджиста

Няма съмнение, че Италия е по-добър отбор с Пирло, отколкото без него. Андреа Пирло и Даниеле Де Роси са първият избор на Конте за халфовата линия, след това са всички останали. А когато си зададем въпроса кой ще е диригентът в средата на терена и кой ще определя темпото и начина на игра, отговорът е ясен – Пирло! Конте залага на 3-5-2 и в „скуадрата”, а позицията на Пирло пред защитниците (реджиста) е ключова. Друг много трудно би изпълнявал умело тази рола в Италия.

ПРОТИВ: Пирло ще е на 37 години на европейското във Франция

На теория Пирло няма да е най-възрастният играч в тима на Италия след две години на Евро 2016, защото Джанлуиджи Буфон все още е на линия. Рано или късно трябва да се намери заместник на халфа, а такъв към момента изглежда Марко Верати. Трудно е да се определи обаче дали след две години Пирло ще продължава да диктува играта на „скуадрата” и дали ще е онзи играч, който помогна на тима да играе финал срещу Испания. Трудно е да се определи и това дали ще може да е на линия за всичките мачове на „адзурите” на големия форум и каква ще е функцията му.

Едно обаче към момента е сигурно – с Пирло шоуто е гарантирано!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА