Last news in Fakti

16 Ноември, 2014 17:15 706 0

Де Роси: Италия може да спечели европейското

  • даниеле де роси-
  • италия-
  • европейско първенство

Халфът коментира и назначението на Антонио Конте за селекционер на тима

Де Роси: Италия може да спечели европейското - 1
Снимка: БТА/ AP

Полузащитникът на Рома и италианския национален отбор по футбол Даниеле Де Роси заяви, че според него Италия има силите да спечели европейското първенство, което ще се проведе във Франция през 2016 година.

Тази вечер „адзурите” по програма трябва да приемат Хърватия в Милано, но заради лошото състояние на терена двубоят е под въпрос. Ако двата тима излязат на терена, Де Роси ще запише мач номер 100 с националната фланелка.

„Наистина се нуждаехме от такъв старт с позитивни резултати”, коментира халфът назначението на Антонио Конте и първите три мача от групата, в които Италия записа три победи.

„Има нова атмосфера във въздуха, както често се случва при смяната на треньора. Имахме лошо световно първенство и се нуждаехме от победи и точки, за да си върнем увереността”, сподели Де Роси пред Uefa.com.

Конте застана начело на „скуадрата” след Мондиала в Бразилия, на който тимът отпадна още в груповата фаза под ръководството на Чезаре Прандели. „Антонио Конте работи много. При него трябва да влагаш още повече усилия. Той не е човек, който ще каже едно нещо, а после ще направи друго”, каза още играчът на Рома.

Италия и Хърватия имат по 9 точки в група „H”, в която е и България. Националите ни приемат Малта по същото време (21:45 часа), докато от 19:00 часа Азербайджан е домакин на Норвегия.

Вероятни съставиИталия: Буфон, Дармиан, Ранокия, Киелини, Де Шилио, Кандрева, Де Роси, Маркизио, Паскуал, Дзадза, Имобиле

Хърватия: Субасич, Сърна, Чорлука, Вида, Пранжич, Брозович, Модрич, Ракитич, Олич, Перишич, Манджукич


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА