Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 20:07 1 718 0

Жул Бианки излезе от изкуствената кома

  • жул бианки-
  • кома-
  • формула 1

Той вече диша самостоятелно и е преместен в болница във Франция

Жул Бианки излезе от изкуствената кома - 1
Снимка: БТА/AP

Пилотът от Формула 1 Жул Бианки е излязъл от изкуствената помощ и вече може да диша самостоятелно, съобщи Би Би Си.

Пилотът на отбора Маруся получи много тежка травма на главата, след като претърпя неприятна катастрофа по време на Гран при на Япония на 5-ти октомври.  Веднага след това французинът бе откаран в болница в град Йокаичи. Днес обаче той е бил преместен в Университетската болница в Ница.

Състоянието на Бианки все още може да се определи като „критично“, но вече съществено се подобрява. Въпреки, че той все още е в безсъзнание, пилотът е способен да диша самостоятелно. В специално изявление неговите родители съобщиха:

„Само седем седмици след инцидента в Япония и последвалия период на неврологично лечение, ние можем да кажем, че Жул направи важна стъпка. Лечението му навлиза във фаза на подобряване на неговата мозъчна дейност. Въпреки, че състоянието му продължава да е сериозно, бе решено, че той е достатъчно стабилен, за да може да бъде преместен в родната си Франция. Благодарни сме, че лечението на Жул ще може да продължи близо до неговия дом, където той ще бъде обграден от своите близки.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА