20 Ноември, 2014 13:46 844 0

Себастиан Фетел вече е пилот на Ферари

  • себастиан фетел-
  • пилот-
  • ферари

Германецът подписа тригодишен договор със Скудерията

Себастиан Фетел вече е пилот на Ферари - 1
Снимка: БТА/AP

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел подписа тригодишен договор с отбора на Ферари, съобщи Би Би Си.

Новината бе официално обявена само минути, след като стана ясно, че Фернандо Алонсо е напуснал Скудерията.  По този повод Фетел заяви:

„Следващият етап от моята кариера ще бъде обвързан със Скудерия Ферари. За мен това значи, че мечтата на живота ми е станала реалност.  Когато бях малък Михаел Шумахер в своята червена кола беше моят голям идол. Сега за мен е голяма чест, че мога да карам Ферари.  Скудерията има огромни традиции в този спорт и съм изключително мотивиран да помогна на отбора да се върне на върха. Ще вложа своите сърце и душа, за да може това да се случи.“

Последните 5 години от кариерата си германският пилот прекара в отбора на „Ред бул“, с който спечели 4 поредни титли във Формула 1, превръщайки се в най-младия шампион в историята на сериите. През този сезон обаче Фетел не получи добър болид и му бе невъзможно да се конкурира с лидерите в класирането Люис Хамилтън и Нико Розберг. Към момента във Ферари се стягат за силен следващ сезон и се очаква да вложат сериозни средства за конструирането на силен болид. Освен това Фетел е и добър приятел с Кими Райконен, с който се очаква да сформират силен екип.  За привличането на Фетел босът на Скудерията Марко Матиачи заяви:

„Решихме да гласуваме доверие на най-младият многократен световен шампион в историята на Формула 1. Себастиан Фетел представлява уникална комбинация между младостта и опита. С него ни свързва жаждата за победа, упоритостта и ентосиазмът, които са ключови за успеха на отбора. Надяваме се да напишем нова глава в историята на Ферари.“

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА