Last news in Fakti

6 Декември, 2014 19:24 788 0

Стоук Сити повали Арсенал, Ливърпул отново се издъни

  • арсенал-
  • стоук сити-
  • англия

Грънчарите победиха артилеристите с 3:2

Стоук Сити повали Арсенал, Ливърпул отново се издъни - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Стоук Сити спечели домакинството си срещу Арсенал с 3:2 в мач от 15-ия кръг на Английската висша лига.

Резултатът бе открит още в 19-та секунда на двубоя. Тогава центриране на Диуф предизвика голям смут в наказателното поле на „артилеристите“, от което се възползва Крауч, който с мощен удар отбеляза за 1:0. В 35-та минута Къркич се възползва от добро центриране на Уолтърс и с прецизен удар отбеляза за 2:0. Играчите на Стоук Сити играеха все по-уверено и в 45-та минута стигнаха до трети гол. Тогава  центриране от корнер  бе отклонено с глава от Крауч, което позволи на Мартинес от близо да се разпише за 3:0.
 

Футболистите на Арсенал излязоха за второто полувреме доста по-мотивирани и иззеха инициативата в мача. В началото Санчес направи страхотен самостоятелен рейд от центъра на терена, завършил с удар в гредата. В 68-та минута Диуф повали Фламини в наказателното поле на Стоук и съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Касорла за 3:1. В 70-та минута Рамзи се въпзолзва от добър пас на Санчес и отбеляза за 3:2. „Артилеристите“ обаче не успяха да подложат домакините на силен финален натиск и в крайна сметка играчите на Стоук се поздравиха с победата в мача.

По същото време Ливърпул направи нулево равенство при домакинството си срещу Съндърланд.

Първото полувреме на срещата беше скучно, като и двата отбора не успяваха да достигнат до по-чисти положения. Играчите на Ливърпул заиграха по-атакуващо през второто полувреме, в началото, на което шут на Коутиньо бе избит от вратаря Пантилимон. Съндърланд отвърна със силен шут на Уикъм в 55-та минута, който мина край гредата. В 73-та минута Коутиньо отправи силен удар след центриране на Джерард, който беше успешно блокиран. В 77-та минута Стърлинг завърши свой пробив с добър пас към Коутиньо, който от близо не успя да преодолее Пантилимон. В края на срещата Миньоле трябваше да спасява силен шут на Гомес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА