Last news in Fakti

29 Декември, 2014 07:15 3 001 0

За грамотността, бабинтона и още нещо (Лафовете на 2014)

  • лафове-
  • цитати-
  • запомнящи се-
  • спорт-
  • любослав пенев-
  • димитър пенев

Най-запомнящите се лафове в света на българския спорт за 2014 година

За грамотността, бабинтона и още нещо (Лафовете на 2014) - 1
Снимка: БТА

2014 година не беше най-успешната за родния спорт, но поне бе повече от забавна. Български треньори, футболисти и управници внесоха истинска свежест в на моменти сивото спортно ежедневие с колоритни коментари за случващото се.

Факти.бг събра някои от най-запомнящите се и култови лафове за 2014 година, които завинаги ще останат в съкровищницата на българския спорт.

Без съмнение най-много отзиви и коментари предизвика интервюто на бившия национален селекционер Любослав Пенев в предаването „120 минути” по Би Ти Ви. В края на месец ноември, след срамното равенство срещу Малта в София, Пенев нападна остро някои от ръководителите на Българския футболен съюз.

Емил Костадинов ми идва леко неграмотен, за три поредни думи той допуска три правописни грешки”, заяви Пенев. Относно собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев той сподели: „В училище в междучасията не го пускаха да рита пет минути топката. Той в чужбина е много нисичък”.

Пенев не подмина и Йордан Лечков: „Той е един от известните лицемери в БФС. Той ли ще ми говори за етик и морал? Колко дела има срещу него? Аз не знам изобщо как е на свобода”.

Изказване на Димитър Пенев пък също предизвика смут. Треньор номер 1 на България за ХХ век изказа мнението си пред Канал 3 след равенството на националите ни с Малта и изпуснатата дузпа на Ивелин Попов: „Дузпа, която без всякаква отговорност се изпълни. Всеки един, който разбира от бабинтон (може би се има предвид бадминтон) или баскетбол, ще каже „Абе, тоя защо го сложиха да бие дузпата?”. Кой ще я спаси – сигурно орелът на Лудогорец ще кацне да спаси дузпата?”.

„Ако някой си мисли, че Славия може да изпадне, аз имам добри доктори психиатри. Мога да им ги препоръчам. Мисля, че колкото по навреме се излекуват, толкова по-добре за тях”, сподели в типичния си стил президентът на Славия Венцеслав Стефанов след поредна среща от българското първенство.

След изпуснатата дузпа срещу Малта пък самият Ивелин Попов сподели пред „Гонг”, че е „удавил мъката с пет аулина и бутилка уиски”.

„Наско Сираков като има бомба, да я извади, да я покаже, да дръпне взривателя, да я държи така и да се направи на камикадзе– така собственикът на Левски Тодор Батков коментира думите на Наско Сираков, че разполага с „бомба” относно клуба.

„Единственото сигурно нещо при височина 2.10 е, че можеш да участваш в беритбата на мандарини в Гърция, която обикновено започва през март. Не може някой да е в мъжкия отбор, само защото е висок 2.10”, коментира Пламен Константинов ситуацията с развитието на младите ни таланти във волейбола пред „Капитал”.

Аз съм на ябълки, портокали и круши, заяви боксьорът Кубрат Пулев пред „Тема спорт” по време на подготовката си за мача срещу Кличко. „Допинг ченгетата знаят къде съм. Аз не се крия за разлика от него и вече ме провериха един път”, каза още Кобрата.

„Всички, които сега са срещу Тодор Батков, през 2006 скачаха и му целуваха мустаците”, сподели треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов в седмиците преди юбилейния мач срещу Лацио.

О*рахме се! Говорим си нещо, мъчим се, и като излезем на терена, се о*ираме”, заяви защитникът на България Николай Бодуров след равенството срещу Малта в София.

Ливърпул не е Каспичан – така треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев описа класата на „мърсисайдците” преди мача между двата тима от Шампионската лига.

„Отчет. Не мисля, че може да бъде инкорпориран във въпросно-отговорното единство като единица на пресконференцията - категориална и основна, работеща и работна единица. Отчет! Няма как. Просто аз не лимитирам време” – така министърът на младежта и спорта в кабинета "Орешарски" Мариана Георгиева се отчете за шестте месеца на своето управление. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА