Last news in Fakti

30 Декември, 2014 13:00 660 1

Левски все още се бори за лиценза си за евротурнирите

  • левски-
  • лиценз-
  • тодор батков

Сините се надяват да привлекат нов спонсов и да продадат юноши, за да съберат пари за оправяне на дълговете си

Левски все още се бори за лиценза си за евротурнирите - 1
Снимка: БТА

Отборът на Левски вече трябваше да е решил финансовият въпрос относно лиценза за участие в евротурнирите. Това обаче така и не се случи до сега, така че "синия" клуб сега се налага да моли УЕФА да почака още месец, за да уреди дълговете си.

По принцип „сините" трябва да изплатят до края на 2014-а забавени неустойки на футболисти и трансферни суми.

Общо - към 1 милион лева, като някои дългове може да бъдат разсрочени, пише "Труд". Левски е поискал отлагане до 31 януари за уреждане на сметките. По-вероятно е УЕФА да приеме.

В противен случай „Герена" трябва да преведе (или разсрочи) днес всичко дължимо или отборът ще пропусне евротурнирите през лятото, ако се класира. Предполага се, че УЕФА е известена за „син" план за погасяване. Вероятно разплащането е свързано с намиране на поне два нови спонсора.

Развитие може да има към средата на януари. При договор с компания, клубът планира да поиска авансово парите за годината. Има разговори и за увеличаване на суми по контракта със спонсора „Лев Инс".

В момента Тодор Батков, Минко Герджиков и Константин Баждеков действа търсят изхода от неблагоприятната ситуация, която се създаде в клуба. Те разчитат силно и на трансфер за 700-800 хиляди евро на юноша - Божидар Краев (17 г.) или Георги Янев (16 г.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    Ами то и без това никой ги не знае тия Бок..ци по европа ! не им трябва лиценз ! само да срамат името на Апостола ! и на България ! и тая 2015 г. щеса същите отайки ,шматки !