Last news in Fakti

31 Декември, 2014 17:49 1 645 0

Валери Божинов сред 5-те най-скъпи зимни трансфера в Серия А

  • валери божинов-
  • трансфери-
  • италия

През 2005 г. Фиорентина плати 14 млн. евро за правата на нападателя

Валери Божинов сред 5-те най-скъпи зимни трансфера в Серия А - 1
Снимка: БТА

Българският футболист Валери Божинов се оказа четвъртият най-скъп зимен трансфер в историята на Серия А според класация на изданието futbolprimera.es.

В момента Божинов играе във втородивизионния италиански Тернана. Не така стояха нещата през 2005 г., когато той бе сред най-обещаващите млади футболисти в Европа. За това и през месец януари на същата година отборът на Фиорентина плати 14 млн. евро на Лече за правата на нападателя. Това е и четвъртият най-скъп зимен трансфер в историята на италианския шампионат.

На първо място в класацията е преминаването на Кларънс Зеедорф от Реал Мадрид в Интер за 24.5 млн. евро. Второто място е за трансфера на Марио Балотели от Манчестър Сити в Милан за 22 млн. евро.  Третото място е за Хидетоши Наката, който през 1999 г. премина в Рома за 21 млн. евро. Пети е трансфера на легендата Тиери Анри от Монако в Ювентус за 12.5 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА