Last news in Fakti

6 Януари, 2015 16:30 634 0

ММС осигурява безплатен спорт за 12 хиляди деца

  • ммс-
  • безплатен спорт-
  • деца-
  • проекти-
  • финансиране

Основната цел е създаване на предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към физическа активност

ММС осигурява безплатен спорт за 12 хиляди деца - 1
Снимка: БТА/ AP

Министерството на младежта и спорта ще финансира 221 проекта на спортни клубове, кандидатствали по програма „Спорт за децата в свободното време”. За изпълнението им са осигурени средства в размер на 1 038 880 лв.

През 2015 г. одобрените проекти ще бъдат реализирани в 87 населени места в цялата страна по 47 вида спорт. Планираният брой деца за включване в безплатно начално обучение по вид спорт или спортни занимания през ваканциите е над 12 000.

Основната цел на Програмата е създаване на предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към физическа активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания по различни видове спорт през свободното им време.

По програмата на децата се предоставя възможност за участие в безплатни занимания по избран вид спорт, в продължение най-малко на 6 месеца,квалифицирани спортни специалисти, съобщиха от пресцентъра на спортното министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА