11 Януари, 2015 17:51 601 0

Арсенал лепна тройка на Стоук Сити

  • арсенал-
  • стоук сити-
  • английска висша лига

Месут Йозил се завърна в игра след дълго лечение на контузия

Арсенал лепна тройка на Стоук Сити - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Арсенал победи Стоук Сити с 3:0 в домакинството си от 21-ия кръг на Английската висша лига.

Мачът започна с натиск на домакините и Росицки отправи точен шут, спасен от Бегович. В 6-та минута Санчес центрира от корнер, намирайки Кошчелни, който с глава отбеляза за 1:0 в полза на Арсенал. В 20-та минута Бегович отрази силен удар на Жиру. В 33-та минута Росицки изведе по прекрасен начин Санчес, който отбеляза за 2:0.

Арсенал продължи да доминира и през второто полувреме. В 49-та минута Санчес изпълни прецизен пряк-свободен удар и отбеляза за 3:0. Стоук Сити отвърна с добър удар с глава на Крауч, който бе спасен от вратаря Оспина. В 67-та минута Окслейд-Чембърлейн изведе добре Касорла, чийто прехвърлящ удар уцели гредата на Оспина. В 73-та минута Йозил направи своето завръщане в игра за „артилеристите“, след като контузия го държа вън от терените през последните няколко месеца.  В 77-та минута Камерън успя да вкара топката във вратата на домакините, но голът бе отменен заради засада. В 86-та минута Касорла изведе на добро положение Йозил, но неговият удар мина покрай вратата на Бегович.

След този резултат Арсенал е на 5-то място в класирането на английския шампионат с актив от 36 точки, а Стоук Сити е на 11-то с актив от 26 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА