7 Февруари, 2015 09:00 998 0

Уикендът на дербитата

  • уикенд-
  • дербита-
  • ювентус-
  • милан-
  • ливърпул-
  • евертън-
  • атлетико мадрид-
  • реал мадирд-
  • мърсисайд

Най-интересното от футболните терени през уикенда

Уикендът на дербитата - 1
Снимки: БТА/ AP

Предстоящият футболен уикенд в Европа ще бъде безкрайно интересен. В топ първенствата на Стария континент ще се изиграят класически дербита, наситени с огромен заряд и интрига. От Англия до Франция - мачове, които освен победа, доближават до титлата и носят самочувствие у триумфиралите. Факти.бг избра пет мача, които в никакъв случай не трябва да пропускате:

Тотнъм – Арсенал, събота от 14:45 часа бълг. време, пряко по Диема +

Футболният уикенд започва с лондонско дерби. На „Уайт Харт Лейн” Тотнъм приема Арсенал в спор на четвъртото място. Домакините са записали четири победи в последните си пет мача у дома, докато Арсенал е в серия от пет поредни победи във всички турнири.

Арсен Венгер няма да може да разчита на Алексис Санчес, който е аут заради контузия. Подобна е ситуацията и с Микел Артета, Джак Уилшър, Матийо Дебюши и Алек Окслейд-Чембърлейн. Атаката на Тотнъм ще бъде водена от Хари Кейн, който се намира в страхотна форма и има 10 гола от началото на сезона във Висшата лига. Несъмнено ни очаква един зрелищен мач.

Атлетико (Мадрид) – Реал (Мадрид), събота от 17:00 часа, пряко по F+

Атлетико приема градския си съперник в опит да продължи серията от пет поредни мача без загуба срещу „белия балет”. След загубения финал в Шампионската лига през миналия сезон „дюшекчиите” доминират в дербито и са записали три победи и две равенства.

Атлетико е на трето място в Ла Лига с 47 точки, докато Реал е първи с 54. След изтърпяно наказание Кристиано Роналдо се завръща в тима. Португалецът е отбелязал 28 гола в първенството от началото на сезона. Възпитаниците на Карло Анчелоти са се разписвали поне веднъж в последните си 22 двубоя в първенството.

Евертън – Ливърпул, събота от 19:30 часа, пряко по Диема +

224-ото „мърсисайдско” дерби ще се изиграе на „Гудисън Парк”. Ливърпул се намира в прекрасна форма и е спечелил пет от последните си шест мача във Висшата лига. Евертън, от своя страна, има само една победа в последните си седем мача в първенството.

„Червените” са загубили само веднъж от Евертън в последните 16 сблъсъка между двата тима в първенството. Въпреки това „карамелите” не са за отписване – победа днес ще върне самочувствието на играчите, които повече от всякога се нуждаят от него.

Ювентус – Милан, събота от 21:45 часа, пряко по Би Ти Ви Екшън

Ювентус е убедителен лидер в калчото с аванс от 7 точки пред втория Рома. „Бианконерите” нямат загуба в Серия А от месец октомври 2014 година и уверено крачат към четвърта поредна победа. Милан е на другия полюс – тимът е на осма позиция в класирането, отпадна от Копа Италия, и е записал три загуби в последните си четири мача.

„Росонерите” бяха активни по време на зимния трансферен прозорец и привлякоха Черчи, Дестро, Сусо и Палета. Ювентус, от своя страна, се снабди с Матри и Стураро. Медиите в Италия очакват Индзаги да заложи на Бонавентура, Менес и Черчи в предни позиции, докато Алегри ще пусне Тевес и Мората като централни нападатели.

Литхщайнер и Мексес са наказани за двубоя. Главен съдия ще е Антонио Дамато. В последните пет мача между Юве и Милан торинци са записали пет победи. Букмейкърите отдават огромно предимство на домакините и тази вечер. Дали обаче Индзаги и компания не са подготвили изненада на шампионите?

Лион – ПСЖ, неделя от 22:00 часа, пряко по Би Ти Ви Екшън

Тронът на ПСЖ във Франция е сериозно застрашен. Столичани изостават на 2 точки от лидера Лион, който играе превъзходен футбол от началото на сезона. Възпитаниците на Хубер Фурние имат най-доброто нападение и най-добрата защита в Лига 1.

Сериозен удар по амбициите на Лион за победа в този мач обаче може да се окаже отсъствието на нападателя Александър Лаказет, който е под въпрос за срещата поради контузия. 23-годишният французин е най-резултатният играч във френското първенство със своите 21 попадения от началото на сезона.

Домакините нямат загуба в първенството в последните си осем мача, докато ПСЖ е в серия от шест поредни победи във всички турнири. Несъмнено ни очаква интересен двубой с пряко значение за титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА