Last news in Fakti

20 Февруари, 2015 13:00 709 0

Юве приема Аталанта, но ще мисли за Борусия

  • ювентус-
  • аталанта-
  • борусия дортмунд-
  • серия а-
  • масимилиано алегри

За мача с Аталанта Алегри ще направи няколко ротации в състава си

Юве приема Аталанта, но ще мисли за Борусия - 1
Снимка: БТА/ AP

Тази вечер от 21:45 часа българско време Ювентус приема на своя стадион Аталанта в първа среща от 24-ия кръг на италианското първенство.

За „бианконерите” обаче това ще е „обикновен” мач преди големия такъв във вторник, когато торинци ще се изправят срещу Борусия (Дортмунд) на осминафиналите в Шампионската лига.

Юве спечели скудетото през последните три сезона, като е напът да го направи и за четвърта поредна година. Истинският тест за „старата госпожа” обаче ще е другата седмица в „лигата на богатите”.

Италианските шампиони отпаднаха на четвъртфиналите преди два сезона, а през миналия дори не прескочиха груповата фаза. Дали са готови през този за нещо по-сериозно?

Треньорът на тима Масимилиано Алегри заяви, че скудетото все още не е спечелено (Юве води в класирането със 7 точки пред Рома) и играчите му трябва да мислят само и единствено за Аталанта.

В последния кръг на Серия А „черно-белите” не успяха да победят Чезена като гост (2:2) и ще се опитат да се реваншират на своите фенове, които са жадни и за международни успехи.

Според медиите в Италия Алегри ще направи няколко ротации в състава си и ще запази някои от звездите за мача срещу Борусия. Според Gazzetta dello Sport Юве ще започне с Буфон, Де Челие, Киелини, Бонучи, Касерес, Маркизио, Пирло, Стураро, Перейра, Мората и Тевес в схема 4-3-1-2.

Добрата новина за шампионите е завръщането на Карлос Тевес, но лошата е, че Артуро Видал е получил разтежение и ще пропусне двубоя.

След допуснатите два гола срещу Чезена защитата на Юве трябва да е особено внимателна. Аталанта, който е на 3 точки от зоната на изпадащите, е вкарал четири гола в последните си три мача и ще се опита да вземе нещо при гостуването си на „Ювентус стейдиъм”.

С мисъл за Шампионската лига Юве трябва да побеждава и в италианското първенство. Защото титлата все още не е спечелена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА