20 Февруари, 2015 18:52 933 0

Моуриньо го е срам от феновете-расисти

  • жозе моуриньо-
  • расисти-
  • челси

Той иска да остане в Челси колкото се може по-дълго

Моуриньо го е срам от феновете-расисти - 1
Снимка: БТА/AP

Жозе Моуриньо изрази своето възмущение от част от феновете на Челси, които не позволиха на чернокож французин да се качи в метрото в Париж, съобщи Би Би Си.

Инцидентът се разигра след мача на „сините“ от Лондон срещу ПСЖ от 1/8-финалите в Шампионската лига. В интернет изтече любителско видео, в което фенове на Челси избутват чернокож мъж от парижкото метро, скандирайки: „Ние сме расисти и така се харесваме.“. По случая Моуриньо заяви:

„Почувствах се много засрамен, когато разбрах за случая, но тези фенове в никакъв случай не представляват клуба. Момчетата в съблекалнята също бяха изключително разочаровани и напълно подкрепят пострадалия господин. Аз много обичам и съм силно свързан с Челси. Не заради такива хора обаче се върнах в отбора. Този отбор се представлява от футболистите, мениджъра, ръководството и нашите истински привърженици.“

Моуриньо коментира още слуховете за удължаването на неговия договор начело на клуба и евентуалното подновяване на контракта на Джон Тери.

„Всички искаме Джон Тери да остане и най-вече той. Все пак той е прекарал целия си живот тук. Джон се представи отлично през последните два сезона и заслужава нов договор. Освен това той приема и позитивно договорите на футболисти над определена възраст да се подновяват година за година.

Остават две години до изтичането на моя договор и аз искам да остана. Смятам, че хората от клуба споделят желанието ми. Не чакам каквито и да е оферти от други клубове и не оставям място за никакви спекулации. Ще остана толкова дълго, колкото господин Абрамович счита, че трябва да остана.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА