27 Февруари, 2015 17:20 1 019 0

Фейенорд: Бананът по Жервиньо е „чиста случайност“

  • фейенорд-
  • рома-
  • банан-
  • расизъм-
  • случайност-
  • жервиньо

Феновете на Фейенорд предизвикаха безредици по време на двубоя от Лига Европа срещу Рома

Фейенорд: Бананът по Жервиньо е „чиста случайност“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Попадането на надуваемия банан на терена е било „чиста случайност“, заявиха от ръководството на Фейенорд.

Холандският тим бе елиминиран вчера от Рома в Лига Европа. Феновете на домакините се бяха заредили с фланелки с нецензурни послания към съперника и с гигантски надуваеми банани. В 37-ата минута двубоят беше прекратен, след като един полетя към чернокожия играч на „вълците“ Жервиньо.

Ерик Гуде, главен мениджър на Фейенорд, заяви, че това е било случайност и не е било с расистски подтекст.

„Беше чиста случайност, че бананът падна близо до Жервиньо. Реферът обаче реагира много остро. Ние обяснихме ситуацията на полувремето. Тук не става въпрос за расизъм“, сподели Гуде, цитиран от Goal.com.

Треньорът на Фейенорд Фред Рутен заяви, че в тима му има футболисти от няколко националности и поведението на феновете не може да се интерпретира като расистко. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА