Last news in Fakti

5 Март, 2015 16:26 880 0

Марион Бартоли обмисля завръщане на корта

  • марион бартоли-
  • уимбълдън-
  • ким клайстерс-
  • мартина хингис-
  • жустин-енен-
  • завръщане-
  • корта

Бившата шампионка от Уимбълдън мечтае отново за професионалния тенис

Марион Бартоли обмисля завръщане на корта - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Носителката на една титла от Големия Шлем – Марион Бартоли изяви желанието си да се завърне на корта и да поднови кариерата си. Французойката поднесе голяма изненада в женския тенис през 2013-та година, когато най-неочаквано спечели Уимбълдън, а малко по-късно от месец след това шокира всички отново, обявявайки отказването си от професионалния тенис.

Оттогава 30-годишната Бартоли навлезе в медийните среди и дори се опита да пробие в модния дизайн, но в крайна сметка сподели, че е водена от мотото „никога не казвай никога“ и иска да продължи със спорта повторно.

Почитателите на женския тенис неведнъж са ставали свидетели на случаи, в които състезателките се отказват, а после се завръщат на корта. Носителката на девет титли от Големия Шлем – белгийката Жустин-Енен спря с тениса за около година през 2008 г., същото стори и сънародничката ѝ Ким Клайстерс, която на свой ред възроди кариерата си, и то по много успешен начин – с титли от Аустрелиън Опън и Откритото първенство по тенис на САЩ.

Друг такъв пример е и Мартина Хингис, изживяваща своя ренесанс в спорта за трети път. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА