Last news in Fakti

11 Март, 2015 00:17 949 0

Порто отвя Базел и е на 1/4-финал

  • порто-
  • базел-
  • шампионската лига

Драконите разбиха противника си с 4:0

Порто отвя Базел и е на 1/4-финал - 1
Снимка: БТА/АР

Тимът на Порто също доказа, че има място в четвъртфиналната фаза на Шампионската лига след като разгроми с категоричното 4:0 Базел в мача-реванш между двата тима на португалска земя.

Първият двубой бе завършил при 1:1 и нещата изглеждаха доста заплетени. Тук обаче "драконите" не оставиха и зрънце съмнение, че са по-класният от двата тима.

Четирима различни реализатори подпечатаха успеха на Порто. Ясин Брахими, Ектор Ерера, Каземиро и Венсан Абубакар се редуваха на огневия рубеж и от далечно рзстояние последователно поразяваха вратата на гостите.

В 13-ата минута Брахими изпълни отлично пряк-свободен удар от границата на наказателното поле за 1:0.

В 17-ата минута брутален сблъсък между дебютиращия като капитан Данило и съотборника му Фабиано доведе до принудителна смяна в състава на домакините. При центриране в полето на Порто Фабиано връхлетя върху Данило, след което бранителят няколко минути получаваше лекарска помощ и в последствие бе изведен с линейка извън стадиона.

До края на частта играта се поизравни и до нов гол не се стигна.

Второто полувреме обаче стартира ударно за "драконите", които искаха бързо да си решат окончателно мача.

В 47-та минута Ибрахими увлече двама бранители, след което намери на границата на наказателното поле Ектор Ерера, който бе оставен непокрит. Мексиканецът стреля в далечния ъгъл на Вацлик, който докосна топката, но не успя да избие и резултатът се покачи на 2:0 в полза на Порто.

В 56-ата минутаКаземиро изпълни по страхотен начин пряк-свободен удар от близо 30 метра и оформи класиката.

Това обаче не бе всичко от португалците. В 74-ата минута падна и четвърти гол в полза на домакините. Абубакар стана поредният играч, който разстреля вратаря на Базел. Шутът му от около 23 метра нямаше как да бъде спрян от стража на швейцарците.

Така с общ резултат 5:1 Порто съвсем закономерно продължава напред в най-комерсиалния клубен турнир, където ще мери сили с останалите суперграндове на Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА