Last news in Fakti

18 Март, 2015 19:24 1 165 1

Лудогорец на 1/4-финал след бой над Литекс

  • лудогорец-
  • литекс-
  • купа на българия

Разградчани размазаха оранжевите в реванша

Лудогорец на 1/4-финал след бой над Литекс - 1
Снимка: БТА
Лудогорец се класира на полуфинал за Купата на България, след като отстрани Литекс с общ резултат 5:0. В днешния 1/8-финал-реванш разградчани победиха "оранжевите" в Разград с 5:0, а първата среща бе завършила наравно 0:0. Жребият за полуфиналите е в четвъртък, а до тази фаза достигнаха Лудогорец, "Левски", Черно море и Локомотив Пловдив. Головете за днешната победа на Лудогорец реализираха Светослав Дяков (12), Фабио Ешпиньо (28), Александър Барт (63), Върджил Мисиджан (84) и Роман Безяк (90+2).
 
Лудогорец изигра добър двубой и не остави съмнения в класирането си напред в турнира. Треньорът на Литекс Красимир Балъков имаше проблеми с контузени футболисти и отново заложи на доста младоци в титулярния състав. Личеше си, че сериозно подмладеният тим от Ловеч нямаше сили да се противопостави на съперника въпреки че имаше няколко шанса за нещо по-интересно пред вратата на домакините.
 
Още в 3-ата минута Литекс получи първа възможност, но Божиков стреля в тялото на бранител на Лудогорец. В 12-ата минута вратарят Винисиус носи голяма вина за попадението на Светослав Дяков. Стражът отклони леко центриране, след което топката стигна до Дяков, който отдясно в наказателното поле я прати във вратата. До края на полувремето Лудогорец контролираше събитията на терена, а гостите така и не успяха да разиграят атаките по крилата си, които останаха пасивни. В 28-ата минута след центриране от десния фланг Ешпиньо бе оставен напълно непокрит в наказателното поле и с глава направи резултата 2:0. В 39-ата минута Красимир Балъков извади Бумал и вкара в игра Никола Колев.
 
В началото на второто полувреме Литекс показа известно съживяване, но така и не стигна до чисти голови положения. Балъков направи още една смяна, на мястото на титуляря Милчо Ангелов влезе Бьорн Маарс. Именно той се отчете с първия по-опасен удар в 54-ата минута, но след рикошет топката мина много близо до левия страничен стълб. В 63-ата минута Александър Барт с глава покачи на 3:0, с което уби всякаква интрига в двубоя. Последва затишие на терена, няколко жълти картони и смени преди в 84-ата минута Върджил Мисиджан да направи резултата 4:0. Основна вина за попадението носи вратаря на Литекс Винисиус Баривиейра, който опита да хване топката, но тя се удари в гърдите му и влезе във вратата. В добавеното време Лудогорец оформи крайното 5:0. Безяк шутира от наказателното поле, топката се отклони в Даниел Абало и влезе във вратата на Винисиус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Бала, време е да си ходиш!