Last news in Fakti

24 Март, 2015 00:40 937 0

Занулената А група

  • а група-
  • занулена-
  • футбол

В трите мача от първата шестица на родния шампионат не падна нито еди гол

Занулената А група - 1
Снимка: БТА

Същинската битка в А група започна през този уикенд. Най-сетне започнаха мачовете от толкова бленуваната първа шестица и то как. В събота и неделя българските фенове гледаха мачовете на шестте най-силни отбора у нас, в които  не падна нито един гол. Общият резултат и от трите мача е 0:0.

По терените се изявяваха 66 от уж най-добрите футболисти в А група и нито един от тях не успя да вкара гол. Това вече е тъжно. Реално след уикенда българските фенове не се занимаваха със самите мачове, колкото с драмите около отборите. В ЦСКА се вълнуват от смяната на собствеността на клуба, в Ботев Пловдив се вълнуват от раздялата с Цветан Василев, в Локомотив София се занимават с лошия си терен, а в Литекс и Берое с нищо не се занимават.

Общо взето всички отбори се държат като обречени. Никой няма намерение да оспорва титлата на Лудогорец, а на останалите клубове общо взето им е все тая дали ще играят в Европа. Лошото е, че и в тима от Разград се наблюдава спад. Там сякаш всички са спокойни, че титлата си е тяхна и общо взето нямат търпение първенството да свърши. На Марселиньо, Кайсара, Моци, Безяк и Абало им е трудно да играят срещу българските отборчета, след като до вчера са мерили сили с Реал Мадрид и Ливърпул. Срещу Ботев Пловдив футболистите на Лудогорец изглеждаха отегчени. Да, те атакуваха повече и контролираха топката, но изглеждаше така, сякаш им е все тая какво ще се случи в края на срещата.  „Канарчетата“ излязоха, за да си вземат равенството и го взеха по изненадващо лесен, дори за тях  начин. 

До скоро в играта на Лудогорец в А група имаше някакъв плам, най-вече заради конкуренцията на ЦСКА за титлата. Сега обаче завалиите от „Българска армия“ така я закъсаха, че въобще не им е до титла. Реално от началото на сезона те нямат отбелязан гол. Такъв не падна и в мача срещу Берое, макар и че на края „заралии“ да играеха с двама души по-малко. Всъщност е спорно дали в 4-те си мача „армейците“ въобще имат чисто положение, освен онази изпусната дузпа, отново срещу Берое.

Заралии пък си играят по изпитаната вече тактика.  Важното е да си вземат точката, ако го докарат до три, ще се вдига банкет.  Истината е, че ако се напрегнат малко повече може и в края на сезона да се поздравят с участие в Европа, но това не изглежда да е нещо належащо в отбора.  При подновяването на шампионата много хора смятаха, че Литекс има сериозни шансове да се бори за титлата след гръмката победа над Лудогорец. Ловчанлии обаче май само с това ще си и останат. Там отдавна не се интересуват толкова от някакво крайно класиране.  Важното е някое момче да бъде продадено за някой друг милион през лятото. Иначе самият отбор е като бомба със закъснител. Както в един момент изглежда като фаворит за титлата, така и в следващия може да направи равен с Марек и да отнесе петица от Лудогорец. В Локомотив София уж имат амбицията да играят в Европа, но пък в същото време се чудят как да си оправят терена в „Надежда“, който от години е сочен за глобалния убиец на българския футбол.

В Ботев Пловдив пък толкова много се радваха на влизането си в първата шестица, че всеки мач изигран в нея за тях ще е като мач в Шампионската лига.

В първата шестица на А група нещата са съвсем ясни. Лудогорец си крачи към титлата и общо взето никой няма претенцията да му я оспорва. В Разград го карат толкова лежерно, че от добро сърце може да пуснат някоя друга точица на преследвачите, че да поддържат интригата в първенството. Все пак зрителите трябва да имат причина да си плащат 4-те лева за канала на А група. Футболистите на Лудогорец живеят с идеята за следващите мачове в Шампионската лига или с надеждите за евентуален трансфер в чужбина. А група е някакво досадно задължение, което просто  трябва да приключи по възможно най-бързата процедура. Останалите отбори пък се чудят участва ли им се в Европа, или не? Искат ли да си пробват късмета за поредна година, или по-скоро предпочитат да си спестят поредния резил?

Общо взето това е картинката в елитната шестица на А група. Една голяма нула, колкото голове си вкараха отборите в първия кръг. Абе къде е Левски? На кой му пука? И с Левски и без Левски работата е все същата. Да приключваме по-бързо, че първото място е решено, пък футболистите вече са твърде преуморени от предсезонната подготовка. Дай най-добре директно да връчим титлата на Лудогорец и да не караме момчетата да се морят излишно, все пак скоро времето ще е подходящо за море и ваканция. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА