Last news in Fakti

24 Март, 2015 17:24 992 0

Олимпийски шампион по плуване с наказание заради допинг

  • парк тае-хван-
  • плуване-
  • рио 2016-
  • олимпийски игри

Южнокореецът Парк Тае-хван ще бъде лишен от състезателни права за 18 месеца

Олимпийски шампион по плуване с наказание заради допинг - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Състезателните права на четирикратния олимпийски медалист Парк Тае-хван бяха спрени за година и половина, след като южнокореецът е дал положителна допинг-проба, споделиха от Корейската федерация по плувни спортове.

Това значи, че наказанието на 25-годишния Парк ще бъде в сила до 2 март 2016 година, което ще му позволи да се състезава едва на олимпийските игри в Рио през лятото на същата година.

В кръвта на плувеца са открити забранени анаболни стероиди и доста по-високо от нормалното ниво на тестостерон.

Парк Тае-хван е олимпийски шампион от Пекин 2008 на 400м свободен стил, а на 200м в същата дисциплина завоюва сребърния медал. Успехите му продължават и на олимпийските игри в Лондон 2012, като той добавя още две сребърни отличия към визитката си. Парк е и първият южнокореец, спечелил олимпийска титла за страната си в плуването.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА