Last news in Fakti

4 Април, 2015 10:29 847 0

Бербатов и компания не успяха да победят

  • бербатов-
  • монако-
  • жардим-
  • сент етиен

Монако с неприятно равенство в Лига 1

Бербатов и компания не успяха да победят - 1
Снимка: БТА/АР
Димитър Бербатов попадна в стартовия състав на Монако за домакинството на Сент Етиен в мач от 31-ия кръг на френската Лига 1. Българинът водеше атаката на "монегаските", като му помагаше бразилецът Матеус Карвальо. Монако обаче допусна издънка на свой терен  срещу коравите гости - 1:1. Тимът на Бербо все ощe е на четвърто място във временното класиране с 54 точки. Лидер е ПСЖ с 59 т. 
 
Българинът се оплакваше от контузия и беше под въпрос за двубоя. В крайна сметка старши треньорът на домакините Леонардо Жардим реши да рискува и го пусна като титуляр. В 83-ата минута ветеранът беше сменен от Валер Жермен. Димитър пропусна предишния двубой срещу Реймс (3:1) преди паузата за европейските квалификации.
 
И двата гола паднаха през второто полувреме. Домакините имаха териториално превъзходство, но рядко стигаха до голови позиции пред вратата на Руфие. При една от редките си контраатаки гостите поведоха. В 62-ата минута Табану напредна по лявото крило и центрира в пеналта пред Субашич. Оставеният непокрит Мевлют Ердинч засече с глава и опъна мрежата за 0:1. Отговорът на „монегаските” не закъсня. Появилият се секунди по-рано като резерва Антони Мартиал изравни в 68-ата минута с първото си докосване до топката. Нападателят засече ефектно от въздуха отлично центриране на Лейвин Курзава и не остави шансове на Стефан Руфие – 1:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА