5 Април, 2015 16:30 1 228 2

Кралев и Ангелкова обединяват сили за развитието на голфа у нас

  • кралев-
  • голф

Открит бе и голф сезона по Северното Черноморие

Кралев и Ангелкова обединяват сили за развитието на голфа у нас - 1
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, по време на кръгла маса в голф комплекс "Лайтхаус", изрази категоричното си нение, че държавата и бизнесът трябва да се обединят за развитието на голф туризма в България.

На срещата присъстваха още министърът на туризма Николина Ангелкова, президентът на Българската голф асоциация Красимир Гергов, представители на местната админстрация от Добрич и Балчик.

Събитието съвпадна с откриването на голф сезона по Северното Черноморие и пристигането на първите 100 голфъри, пътуващи с новата чартърна линия Стокхолм – Копенхаген – Варна, реализирана специално за нуждите на голф туризма в България.

Министър Кралев поздрави Българската голф асоциация за работата с подрастващите и предоставената възможност да тренират безплатно. Президентът на Асоциацията Красимир Гергов изрази задоволство от организираната кръгла маса, която, по думите му, е първата, инициирана от държавата.

От своя страна, Николина Ангелкова обяви, че голф туризмът е сред приоритетите на Министерството и затова е на едно от първите места в стратегията за развитие на туризма. Очакванията са чартърните голф линии до Варна да върнат интереса към България сред скандинавските туристи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Всичката Мара втасала,че И ГОЛФ ЩЕ ИГРАЕМ!?Все на Американци ще се правим,не си виждат пробитите гащи под марковите дрехи,ами ще се правят на аристократи.Аристократи у нас няма всички сме от селата,до 1944г колко жители наброяваше София?
  • 2 Владислав Димитров

    1 0 Отговор
    Да ве, всички други спортове ги оправихме, сега остана да наредим гоуфа и ще сме направо Еверест.