Last news in Fakti

24 Април, 2015 22:00 1 017 0

Болт: Гей отърва кожата

  • болт-
  • гей-
  • допинг

Светкавицата искал по-тежко наказание за употребата на допинг от страна на американеца

Болт: Гей отърва кожата - 1
Снимка: БТА/AP

Светкавичният Юсейн Болт изригна с изказване срещу Тайсън Гей. Според Световният рекордьор,  американецът е трябвало да бъде наказан доживот заради употребата на допинг.

През май 2014 Гей бе лишен от състезателни права за една година, но тъй като същите вече му бяха спрени още от юни 2013 година, то той се завърна на пистата само месец по-късно.

Американецът бе уличен в употреба на забранени стимуланти и трябваше да получи наказание от 2 години, но заради съдействието, което оказа на разследващите власти, то бе намалено наполовина.

"Това е едно от най-глупавите неща, които бях чувал", каза Болт в интервю.

"В такива случаи съобщението трябва да бъде следното: "Ако мамиш, ще те изритаме от спорта." А се оказва, че е точно обратното", добави ямаецът.

Откакто се завърна на пистата, 32-годишният Гей дава много добри времена и се очаква да бъде една от основните заплахи за Болт на предстоящото Световно първенство в Пекин през лятото.

"Уважавам Тайсън много и не се страхувам, че той може да ме победи. Но в момента нямам желание да се състезавам с него. След решението, което бе взето по неговия случай, ми се струва, че това създаде прецедент, с който се подканват и други състезатели да вземат допинг. Те вече знаят, че няма да им се случи нищо страшно", обясни Болт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА