Last news in Fakti

17 Май, 2015 17:35 732 1

Борисов се запозна с подготовката за световното първенство по футбол в Катар

  • борисов-
  • подготовка-
  • световното-
  • първенство-
  • футбол-
  • катар

Премиерът Бойко Борисов се срещна с изпълнителния директор на Висшия комитет за подготовката на световното първенство по футбол „Катар 2022”  Хасан Абдула ал-Зауади.

В Доха, където министър-председателят е на двудневно официално псоещение, стана ясно, че България може да участва със свои строители в реализацията на многомилиардната инвестиционна програма на Катар във във връзка с Мондиал’2022.

Премиерът Бойко Борисов се запозна и с някои от крупните проекти, които предстои да бъдат изградени през следващите няколко години от чуждестранни компании.

В Доха премиерът е придружаван от вицепремиерът Румяна Бъчварова и минисрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Десислава Танева, Божидар Лукарски, Ивайло Московски, Даниел Митов и Теменужка Петкова. Премиерът и българските министри обсъждат с катарските си колеги възможностите за насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество и за задълбочаване на отношенията в областта на икономиката, енергетиката, земеделието, транспорта, инфраструктурата и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор