Last news in Fakti

3 Септември, 2011 16:36 573 0

Болт се реваншира – взе злато на 200 м.

  • юсеин болт-
  • лека атлетика
Болт се реваншира – взе злато на 200 м. - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Топ- спринтьорът от Ямайка Юсеин Болт отвя конкуренцията и взе златен медал на Световното първенство по лека атлетика в Република Корея. Така бързоногият атлет се реваншира за фалстарта си на финала на атрактивната дисциплина 100 м., когато тръгна по-рано и бе дисквалифициран.

На по-дългата дистанция Болт спря хронометрите на 19,40 секунди. Американецът Уолтър Дикс остана втори с 19,80 секунди, а трети се нареди французинът Кристоф Льоматр.

„Направих грешка, но се върнах, за да покажа на света, че все още съм най-добрият“, заяви радостният Болт, който все още не се мисли за легенда, но смята да направи нещо „необикновено“ на олимпиадата в Лондон догодина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА