Last news in Fakti

27 Май, 2015 10:11 1 124 0

Варшава тръпне в очакване: Севиля или Днипро?

  • севиля-
  • днипро-
  • лига европа-
  • финал-
  • варшава

Севиля ще се опита да защити успеха си от миналия сезон и да вдигне купата за рекорден четвърти път

Варшава тръпне в очакване: Севиля или Днипро? - 1
Снимки: БТА/ AP

Днес от 21:45 часа българско време ще се изиграе финалът в тазгодишното издание на Лига Европа.

На Националния стадион във Варшава един срещу друг ще се изправят испанският Севиля – настоящ носител на трофея, и украинският Днипро.

При победа днес андалусийците ще вдигнат за четвърти път купата във втория по сила клубен турнир на Стария континент, с което ще изпреварят Ювентус, Интер и Ливърпул (с по 3 трофея).

Днипро, от своя страна, ще се опита да повтори представянето на Шахтьор (Донецк), който през 2009 година победи Вердер Бремен и триумфира в надпреварата.

Севиля си осигури билет за финала във Варшава, след като отстрани тимовете на Борусия (Мьонхенгладбах), Виляреал, Зенит и Фиорентина, докато Днипро се справи с конкуренцията на Олимпиакос, Аякс, Брюж и Наполи във фазата на директните елиминации.

Двубоят в полската столица е с огромна стойност и поради друг факт. От тази година, за първи път, победителят в Лига Европа ще си осигури място в груповата фаза на Шампионската лига за следващия сезон.

Статистиката показва, че Севиля няма загуба от украински отбор до момента. В четири срещи испанците са записали три победи и едно равенство.

Въпреки това Днипро няма да излезе в ролята на обречен. През 1986 година Динамо (Киев) побеждава Атлетико (Мадрид) с 3:0 за КНК в първия и единствен до момента украино-испански финал.

Според букмейкърите Севиля е фаворит тази вечер, като коефициентът за победа на испанците е около 1.6, а за Днипро – 6.0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА