Last news in Fakti

31 Май, 2015 19:18 670 0

Красен Кралев: Трябва трайно да решим проблема със спортните бази

  • красен кралев-
  • спортни бази-
  • спорт-
  • решение-
  • програма

Премиерът Бойко Борисов е с изключително положително отношение към спорта, заяви Кралев

Красен Кралев: Трябва трайно да решим проблема със спортните бази - 1
Снимка: БТА

„Работим за трайното разрешаване на проблема със спортните бази в страната“. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев при посещението си във Велико Търново.

„Много е важно да има къде да тренират не само професионалистите, но и аматьорите и детско-юношеските гарнитури. Забелязали сме, че там където има нови игрища и нави зали, активността се увеличава и децата се връщат по стадионите и в залите“, категоричен бе министър Кралев.

„Имаме много амбициозна програма за следващите 4 години. Премиерът Бойко Борисов е с изключително положително отношение към спорта и ще подсигури достатъчно средства в рамките на възможното, предвид икономическото състояние на държавата, за да може базите да бъдат направени", допълни спортният министър, цитиран от пресцентъра на ММС.

Красен Кралев посочи още, че община Велико Търново кандидатства със специално разработени проекти за реконструиране на спортната база в града, един от които е изграждането на тренировъчен комплекс до стадион „Ивайло“, който е одобрен от ММС, но за него се изчаква допълнително финансиране от държавния бюджет.

„Знаете, че имаше много голям дефицит в бюджета на държавата и че отчитаме в първите месеци преизпълнение на приходната част, изчакваме решение на премиера и Министерството на финансите, за да видим с какви средства ще разполагаме за капиталово строителство в спорта. При всички случаи това ще бъде във втората половина на годината, а Велико Търново е един от приоритетните ни градове“, подчерта министърът.

В старопрестолния град Красен Кралев и кмета на града Даниел Панов присъстваха на футболния празник „Играем, за да се забавляваме 2015“ на спортен клуб „Болярчета“, който за два дни събра повече от 400 деца, за да покажат уменията си във футболната игра.

„Финалът за Купата на България беше един голям празник за българския футбол. 20 хиляди души аплодираха двата най-добри отбора, стигнали до финала. Днес мисля, че е още по-голям празник, защото в рамките на два дни над 400 деца участват в този турнир.

Това е и философията на министерството, на моя екип – вярваме, че колкото повече средства и внимание се обръщат на малките, на подрастващите, децата от най-ранна възраст, толкова по-здрава нация ще имаме. Толкова и шансът да излязат такива футболисти, каквито са излизали от Велико Търново като големите Краси Балъков, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Бончо Генчев и др., шансът ще бъде по-голям. Дори и да не станат професионални спортисти, тези деца завинаги ще имат любовта към спорта, физическото образование, което ще им позволи да бъдат здрави българи“, похвали Кралев школата на малките болярчета.

По-късно спортният министър заедно с кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев разгледаха стадиона на „Локомотив“ (Г. Оряховица) и залите по борба и спортна акробатика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА